VÄIHKÖNEN EDVARD KUOLINPESÄ, YLI-ANNALA PIRKKO, LUPAHAKEMUS MAA- AINESTEN OTTAMISEKSI, JATKOLUPA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VÄIHKÖNEN EDVARD KUOLINPESÄ, YLI-ANNALA PIRKKO, LUPAHAKEMUS MAA- AINESTEN OTTAMISEKSI, JATKOLUPA"

Transkriptio

1 VÄIHKÖNEN EDVARD KUOLINPESÄ, YLI-ANNALA PIRKKO, LUPAHAKEMUS MAA- AINESTEN OTTAMISEKSI, JATKOLUPA Tuusulan ympäristö- ja rakennuslautakunta Ymraltk 215/ HAKIJA JA OTTAMISALUE Hakija: Sijainti: Väihkönen Edvard kuolinpesä/ Yli-Annala Pirkko (valtakirjalla), Mäkiläntie 8, Lahela Yhteyshenkilö: Pirkko Yli-Annala puh Tuusulan kunnan Lahelan kylän tilat: Koivikko (hakijan omistuksessa) Paranummi (Tuusulan kunta, valtakirjalla) Hietala (Tuusulan kunta, valtakirjalla) Kasvutaito (Betoni Center Oy, valtakirjalla). Vireilletulo: Hakemus on vastaanotettu Hakemusta on täydennetty Toiminta-aika: 3 5 vuotta (uusi lupa). Ottomäärät: sora ja hiekka m 3. Ottamissuunnitelma: Mika Alastalo, maanmittausinsinööri. LUPAHAKEMUS Haettavalla maa-ainesten otolla on tarkoitus tasata kiinteistön Koivikko asemakaavan mukainen tontti- ja puistoalue naapurikiinteistöjen tasolle parantaen samalla tontin tulevaa käyttöönottoa ja kiinteistön alueen sopeutumista ympäristöön. Kiinteistön maanpinta on nyt noin 5 6 metriä ylempänä kuin kunnan omistamien kiinteistöjen maanpinta alueen itä-puolella ja noin 1 3 metriä ylempänä kuin alueen kiinteistöt pohjois- ja eteläpuolella. Madaltamalla kiinteistön RN:o 5:63 alue parannetaan maisemallista ulkoasua ja samalla jyrkät luiskat voidaan loiventaa paremmin maastoon soveltuviksi. Aikaisempi kunnanhallituksen hyväksymä ottosuunnitelman taso perustui suunnitellun kunnallistekniikan osalta viettoviemäröintiin. Tonttien viemäröinti voidaan kuitenkin ratkaista myös jätevesipumppaamolla. Alueen koko ja ottomäärä huomioiden toimenpiteellä ei ole vaikutusta alueen pohjaveteen. Ottoalueen luiskien maisemointi ulottuu Tuusulan kunnan omistamille kiinteistöille Paranummi ja Hietala sekä Betoni Center Oy:n kiinteistölle Kasvutaito , joiden alueella työskentelyyn haetaan samalla lupaa. Luiskien loiventaminen tehdään kiinteistöjen alueella hakijan toimesta ja kustannuksella osana alueen maa-ainesten ottamista ja maisemointia. Otto- ja työalueen pinta-ala on noin 1,5 ha ja ottomäärä noin m 3. Ottosyvyys on noin 1 4 metriä ollen keskimäärin noin 1,8 metriä. Ottamisen jälkeen lopullinen maanpinta on tasauksen ja maisemoinnin jälkeen noin 0,5 metriä ottosyvyyttä korkeammalla. Maisemointiin käytetään alueelta kuorittua humuspintamaata, jonka lopullinen kerrospaksuus on noin 0,5 metriä.

2 Kuoritusta pintamaasta poistetaan kannot ja muut vastaavat. Kiinteistöjen RN:o 2:41 ja RN:o 2:89 alueella oleva maa-aines käytetään alueen maisemointiin ja luiskien loiventamiseen. Otettava maa-aines on soraa ja hiekkaa. Ottoaika on 3 5 vuotta (uusi lupa). Pohjaveden pinta on alueella noin 62,0 62,7 metriä. Maanpinta on ottamisen ja maisemoinnin jälkeen 68,3 66,7 metriä (N43). Maksimi ottosyvyys on noin 0,5 metriä syvempi. Ottamisen jälkeen pohjaveden suojakerros on vähintään neljä metriä. Lopullinen maanpinta on likimain sama kuin ympäröivällä alueella keskimäärin ja vähintään kolme metriä korkeampi kuin kunnan omistamien kiinteistöjen maanpinta alueen itäpuolella. Alueella tehtävillä luiskien loiventamisella ja maisemointitöillä on hakemuksen mukaan pohjavesiä suojeleva vaikutus. Maa-ainesten ottamisaikainen liikennejärjestely voidaan hoitaa kiinteistön piha-alueiden ja kaavatienä rakentamattoman Leskenlehdentien kautta. Alueella ei säilytetä työkoneita eikä polttoaineita. Alueelle ei tuoda pohja- tai pintavedelle vaarallisia aineita. Alueella ei varastoida jätteitä. Alue tullaan maisemoimaan maa-ainesten ottamisen jälkeen seuraavasti; maa-alue tasataan suunnitelman mukaisesti itään päin loivasti viettäen ja luiskakaltevuudet ovat vähintään 1:2,5 1:3, alueelta kuorittu pintamaa levitetään takaisin n. 0,5 metrin kerroksena ottoalueelle, tontti- ja tiealueiden ulkopuolelle istutetaan männyn ja lehtipuiden taimia kpl/ha ja tonteille istutetaan asemakaavassa merkityt puurivit. ALUEEN MAANKÄYTTÖ Lupahakemuksen kohteena oleva alue on voimassa olevassa asemakaavassa (Pihasauniontie - asemakaavan muutos KV ) varattu teollisuus- ja varastorakennusten (T-9) korttelialueeksi. Osa toimenpidealueen sisäpuolelle jäävästä alueesta on asemakaavassa (Ristikivi - rakennuskaavan muutos KV ) lähivirkistysaluetta (VL-4/pv). Alueita koskevat seuraavat kaavamääräykset: pohjaveden kertymäalue (pv-11). Alueella ei saa suorittaa pohjaveden määrään, laatuun tai virtausolosuhteisiin vaikuttavaa maa-ainesten ottoa, läjitystä, kaivutöitä, massanvaihtoja, varastointia tms. toimenpiteitä. Korttelin pysäköintialueet tulee asfaltoida tai muuten pinnoittaa vettä läpäisemättömällä pintamateriaalilla ja sadevedet näiltä alueilta johdettava viemäriverkon kautta pohjavesialueen ulkopuolelle. tonttien maastotöistä johtuen pengerrysten kaltevuus ei saa olla jyrkempi kuin 1:2 alueen käytössä ja kunnostuksessa tulee huomioida alueen sijainti tärkeällä pohjavesialueella. Aluetta tulee käyttää ja kunnostaa erikseen laadittavan hoito- ja käyttösuunnitelman mukaisesti (VL-4/pv) Toimenpidealue sijaitsee Lahelan I luokan pohjavesialueella (nro ) pohjaveden varsinaisen muodostumisalueen sisäpuolella.

3 LUPATILANNE Tuusulan kunnanhallitus on myöntänyt maa-ainesten otolle maa-aineslain mukaisen luvan Lupa on ollut voimassa kolme vuotta sen lainvoimaiseksi tulemisesta. Kunnanhallitus on myöntänyt kolmen vuoden jatkoajan em. vuoden 2002 ottoluvalle. Nyt vireillä oleva lupahakemus käsitellään uutena lupana. ASIAN KÄSITTELY Hakija on kuullut maa-aineslain 13 :n mukaisesti lupahakemuksen johdosta ottoaluetta koskevien kiinteistöjen rajanaapurit. Ympäristökeskus on joiltain osin täydentänyt hakijan tekemää asianosaiskuulemista (rajanaapurit ja muut tiedossa olevat asianosaiset) kirjeellä Lisäksi ympäristökeskus on kuuluttanut lupahakemuksen vireilläolon Tuusulan kunnan ilmoitustaululla (Hyrylänkatu 16, Tuusula) välisenä aikana. Ympäristökeskus on päivätyllä kirjeellään pyytänyt lupahakemuksesta Tuusulan kunnan kuntakehitys / kaavoituksen, rakennusvalvonnan ja kunnallistekniikan sekä Tuusulan seudun vesilaitoskuntayhtymän lausunnot. Muistutukset Lupahakemuksen johdosta on jätetty kolme muistutusta. Abetoni Oy muistuttaa ( ) pölyämisen estämisestä Abetonin valmistuotevaraston tuotelavoille ja konttorirakennukseen. Tuusulan kunta huomauttaa ( ) muistutuksessaan seuraavaa: Ottotoiminnan johdosta asemakaavaan merkitty ohjeellinen tontin nro 4 korkeusasema, katuun rajoittuvalla osuudella alittuisi noin 1,5 metriä. Itäosaltaan tontti nro 4:n ottotaso tulisi jäämään 4,1 metriä alemmaksi, kuin eteläpuoleisen naapurin pihan ylin korkeusasema (+70,6 rajan tuntumassa). Leskenlehdentien kääntöpaikan valmiiksi kadunpinnan korkeudeksi on kunnan teknisessä toimessa alustavasti suunniteltu +68,20. Leskenlehdentien katualuetta ei ole haltuunotettu. RN:o 16:0 maaomistajalta on saatava suostumus maa-ainesten poiskuljettamiseen. Jasmer Oy huomauttaa ( ), että hiekkaa ei tule ottaa asfalttitason alapuolelta. Hiekanotto on toteutettava siten, että pölyäminen on mahdollisimman vähäistä, eikä pihan asfaltoitua pintaa vahingoiteta. Lausunnot Lupahakemuksen johdosta on tullut kolme lausuntoa. Tuusulan seudun vesilaitos kuntayhtymällä ( ) ei ole huomautettavaa hakemuksen johdosta. Tuusulan kunnan kunnallistekniikka toteaa lausunnossaan ( ), että Leskenlehdentien katualueen kohdalla maa-ainesten ottoluvassa esitetty ottotaso +67,2 +67,5 ei vaikeuta Leskenlehdentien toteutusta mikäli tonteilla varaudutaan tarvittaessa jätevesien pumppaukseen. Tuusulan kunnan omistamien kiinteistöjen RN:o 2:41 ja RN:o 2:89 oleva maa-aines käytetään luiskien loivennukseen ja alueen maisemointiin. Kunnallistekniikalla ei ole muuta huomautettavaa.

4 Tuusulan kunnan kaavoitus toteaa lausunnossaan ( ), että maaainesten otolla on tarkoitus tasata alueen korkeuseroja naapurikiinteistöjen tasolle. Kaavoituksella ei ole huomautettavaa lupahakemuksen johdosta. Hakemuksen mukainen maa-ainesten ottaminen ja esitetyt istutussuunnitelmat parantavat alueen nykyistä tilannetta. Toiminnanharjoittajan vastine Hakija on jättänyt vastineensa ( ) annettujen muistutusten ja lausuntojen johdosta HAKEMUKSEN ARVIOINTI Hakemus käsitellään maa-aineslain (555/1981) ja maa-ainesasetuksen (91/1982) säännösten mukaisesti. Ympäristö- ja rakennuslautakunta on tutkinut asian. Ympäristö- ja rakennuslautalunta on päätöksessään ottanut huomioon aiemmat luparatkaisut (kunnanhallitus ja ), alueen voimassa olevan asemakaavan sekä asiasta annetut lausunnot, muistutukset ja vastineet. Hakemuksessa esitetty alue sijaitsee oikeusvaikutteisella asemakaavalla ja Lahelan I-luokan pohjavesialueella. Alueella ei ole luonnonsuojelulain nojalla rauhoitettuja suojelukohteita. Lähin häiriintyvä kohde (Ristikiven asuntoalue) sijaitsee suunnittelualueelta koilliseen noin 200 metrin etäisyydellä. Ottoalueen pinta-ala on varsin pieni ( m 2 ), jolloin esitetyllä toimenpiteellä lupamääräykset huomioon ottaen ei katsota olevan vaikutuksia pohjavesialueen veden laatuun tai antoisuuteen. Esitetyn toimenpiteen ei katsota turmelevan kaupunki- tai maisemakuvaa, koska lupahakemusta koskevalta kiinteistöltä on jo otettu maa-aineksia. Lupahakemuksen mukaisella maaainesten ottamisella voidaan tasata alueen korkeuseroja naapurikiinteistöjen tasolle. Tuusulan kunnan kunnallistekninen suunnittelu on lausunnossaan katsonut, että haettu toimenpide ei vaikeuta Leskenlehdentien toteuttamista. Ottoalueelta lähtevistä liikennejärjestelyistä hakijan on sovittava erikseen kiinteistön RN:o 16:0 omistajan kanssa. Hakemuksen yhteydessä on esitetty asianmukainen ottamissuunnitelma. Hakemuksessa on esitetty kirjalliset suostumukset niiden naapurikiinteistöjen osalta, joiden alueelle toimenpiteet tulevat ulottumaan (Tuusulan kunta ja Betoni Center Oy). Luvan jatkaminen ja lupahakemuksessa esitetty lisäotto ovat toteutettavissa. Koska lupahakemus käsitellään uutena toimintana, voidaan maa-ainesten ottamiselle myöntää lupahakemuksessa esitetty viiden vuoden toiminta-aika. Maa-aineslain 10.1 :n mukaan lupa maa-ainesten ottamiseen myönnetään määräajaksi, kuitenkin enintään kymmeneksi vuodeksi. Tämän päätöksen mukaiset lupamääräykset noudattavat pääosin aikaisempien alueelle myönnettyjen lupien määräyksiä. Asian valmistelu: Ympäristöinsinööri Saku Nurminen puh Ehdotus

5 Yp Ympäristö- ja rakennuslautakunta päättää myöntää Väihkönen Edvard kuolinpesälle/yli-annala Pirkko maa-aineslain 6 :n mukaisen luvan (uusi lupa) maa-ainesten ottamiseen Lahelan kylässä tiloilta Koivikko , Paranummi , Hietala ja Kasvutaito lupahakemuksen mukaisesti ja seuraavin ehdoin (lupamääräykset). LUPAMÄÄRÄYKSET A. Varsinaiset lupamääräykset 1. Luvan voimassaolo Lupa on voimassa kunnes luvan mukainen ainesmäärä on otettu ja näiden lupamääräysten mukaiset toimenpiteet (ml. alueen maisemointi) on tehty, kuitenkin enintään viisi (5) vuotta päätöksen lainvoimaiseksi tulemisesta. 2. Toiminta-aika Maa-ainesten ottaminen, irrotettujen maa-ainesten käsittely ja kuormaus on sallittu arkisin maanantaista perjantaihin klo 7 19 välisenä aikana, arkipyhät poislukien, sekä arkilauantaisin klo 7 16 välisenä aikana. 3. Töiden aloittaminen ja lopettaminen Maa-ainesten ottamista ei saa jatkaa ennen tämän päätöksen lainvoimaisuutta. Ennen töiden jatkamista luvan saajan on pyydettävä valvontaviranomaiselta tarkastus kohteessa. Maa-ainesten ottamisen ja tässä luvassa edellytettyjen maisemointitöiden jälkeen luvan saajan on pyydettävä kohteen lopputarkastusta valvontaviranomaiselta. 4. Luvan siirtäminen Jos lupaan perustuva oikeus maa-ainesten ottamiseen siirretään toiselle, on siirrosta viipymättä ilmoitettava lupaviranomaiselle. Luvan aikaisempi haltija vastaa kuitenkin kaikista lupaan liittyvistä velvoitteista, kunnes hänen tilalleen on hakemuksesta hyväksytty toinen. 5. Alueen suojaaminen ja pölyn esto Maa-ainesten ottoalueen vaaralliset rinteet on merkittävä vaarasta varoittavalla tavalla, esim. aidalla tai lippusiimalla ja varoituskylteillä. Maa-ainesten ottaminen tulee järjestää siten, että toiminnasta ei aiheudu naapurikiinteistöille pölyhaittaa. Toiminnanharjoittajan tulee varautua pölyneston järjestämiseen (esim. kulkuteiden kastelu). 6. Valvontaa varten tarvittavat laitteet ja suunnitelmat Ennen ottamisen jatkamista hakijan on tarkastettava, että ottamisalueella on sinne aiemmassa lupapäätöksessä edelletyt korkeuskiintopisteet ja valvontaviranomaisen mahdollisesti edellyttämät muut maastomerkinnät, joilla otta-

6 misen tasoa ja etenemistä voidaan vaivattomasti tarkkailla. Korkeuskiintopisteet ja muut mahdolliset maastomerkinnät on kunnossapidettävä ottamistoiminnan ja alueen maisemoinnin ajan. B. Ottamistoiminta ja maisemointi 7. Ottamisalue, kaivusyvyys ja pintamaiden käsittely Ottamisalue on lupahakemuksessa (Diaari YAK 6/2008) esitetty ottamisalue (työalue). Kaivua ei saa ulottaa neljää metriä lähemmäksi pohjaveden ylintä pintaa. Pohjaveden pinnan taso tulee tarkistaa naapurikiinteistöillä olevista pohjavesiputkista ennen lopullisen leikkaustason saavuttamista. Em. tiedot pohjaveden pinnankorkeudesta tulee kirjata valvontaviranomaisen tarkistettavaksi. Tarvittaessa alueelle tulee asentaa uusi pohjaveden havaintoputki. Suunniteltuja tasoja ei saa alittaa. Kaivulla ei saa rikkoa mahdollisesti esiintyviä tiiviitä vettä pidättäviä kerroksia. Alueella mahdollisesti esiintyvien kallioiden päälle on jätettävä vähintään metrin paksuinen suojakerros. Pintamaat on kuorittava ottoalueelta ennen maa-ainesten ottamista. Pintamaasta on poistettava kannot, jotka on kuljetettava asianmukaiselle vastaanottopaikalle. Kantoja ei saa haudata suunnittelualueelle. Kuoritut pintamaat on levitettävä ottamisen jälkeen lupahakemuksessa esitetylle alueelle (ensisijaisena istutussuunnitelmassa esitetyt istutusalueet ja ottamisalueen leikkausluiskat). Muualta tuotujen ylijäämämaiden läjittäminen alueelle on kielletty. Jos alueella jo olevilla pintamailla ei voida saavuttaa ottolupahakemuksessa esitettyä tulevan maanpinnan tasoa (ottotaso +0,5 metriä), tulee maanleikkaus rajata tulevan maapinnan tasoon. Kiinteistöjen ja rajoilla maanleikkaus tulee toteuttaa siten, että kiinteistöjen rajalle ei muodostu kynnystä. 8. Kasvillisuuden palauttaminen Maa-ainesten ottamisen päätyttyä istutussuunnitelmassa esitetylle alueelle on istutettava vähintään 2-vuotiaita puun taimia seuraavasti: männyntaimia 2500 kpl/ha sekä koivua, haapaa ja pihlajaa, yhteensä 500 kpl/ha. Myös asemakaavassa edellytetty puurivi on istutettava maa-ainesten ottamisen päätyttyä. C. Pohjaveden suojelu 9. Öljytuotteiden käsittely Alueella ei saa varastoida öljytuotteita. Työkoneita ei saa säilyttää alueella. Öljyvahingon torjumiseksi työmaalla tulee olla riittävä määrä imeytysainetta sekä muuta torjuntakalustoa. Mahdollisesta vahingosta on ilmoitettava viipymättä pelastuslaitokselle ja ympäristönsuojeluviranomaiselle. 10. Kemikaalit ja jätteet Ottoalueelle ei saa tuoda pohja- tai pintavedelle vaarallisia aineita. Alueella ei saa käsitellä jätteitä. Romutavara ja jätteet on kuljetettava viipymättä käsiteltäväksi ympäristöluvanvaraiselle vastaanottopaikalle.

7 D. Ilmoitukset valvontaviranomaiselle 11. Ottamisilmoitus Maa-ainesluvan haltijan tulee vuosittain ilmoittaa lupaviranomaiselle otetun aineksen määrä ja laatu. Ottamisilmoitukseen tulee liittää tiedot pohjaveden tarkkailusta. Vuosi-ilmoitus tehdään sitä varten laaditulla lomakkeella. Ottamisilmoituksessa on kuvattava ottamisen eteneminen suunnittelualueella. Maa-ainesluvan haltijan tulee tehdä maa-aineslain mukainen ilmoitus vuosittain tammikuun 31 päivään mennessä ja silloin kun maa-ainesten ottaminen on päättynyt. E. Vakuudet Ennen ottamisen aloittamista hakija on asetettava lupamääräysten toteuttamisen turvaamiseksi vakuus. Vakuudeksi hyväksytään pankki- tai vakuutuslaitoksen antama omavelkainen takaus. Vakuuden on oltava voimassa kuusi (6) vuotta luvan lainvoimaiseksi tulosta. Vakuuden määrä on 3521,5 euroa ja sen perusteet ovat seuraavat: pinta-alaperuste + ainemääräperuste = (1681 /ha * 1,5 ha) + (0,04 /m 3 * m 3 ) = 3521,5 euroa. Edellä esitetty vakuus kattaa ottoalueelle aikaisemmin myönnettyjen maa-aineslupien lupamääräysten noudattamisvakuudet. Kunnalla on oikeus tarkistaa vakuuden määrä rahanarvon muutosten tai muiden erityisten syiden niin vaatiessa. Luvan hakijalla on oikeus saada vakuussummaa alennetuksi hyväksytysti suoritettuja jälkihoitotoimenpiteitä vastaavalla määrällä. Vakuus palautetaan, kun ottamisalue on maisemoitu ja jälkihoidettu näiden lupamääräysten mukaisesti. F. Lupamaksu Luvasta peritään maa-ainestaksan 1 :n mukainen maksu 505 (ottosuunnitelman tarkastus maa-ainestilavuus 5 /1 000 m 3 * m 3 + naapurien kuuleminen 16 /kpl*5 kpl). RATKAISUN PERUSTELUT Maa-aineslain 3 :n mukaan maa-aineksia ei saa ottaa niin, että siitä aiheutuu kauniin maisemakuvan turmeltumista, luonnon merkittävien kauneusarvojen tai erikoisten luonnonesiintymien tuhoutumista, huomattavia tai laajalle ulottuvia vahingollisia muutoksia luonnonolosuhteissa tai tärkeän tai muun vedenhankintakäyttöön soveltuvan pohjavesialueen veden laadun tai antoisuuden vaarantuminen. Jos alueella on voimassa asemakaava tai oikeusvaikutteinen yleiskaava, ei ottaminen saa vaikeuttaa alueen käyttämistä kaavassa varattuun tarkoitukseen eikä turmella kaupunki- tai maisemakuvaa. Lisäksi ottamispaikat on sijoitettava ja ainesten ottaminen järjestettävä niin, että ottamisen vahingollinen vaikutus luontoon ja maisemakuvaan jää mahdollisimman vähäiseksi ja että maa-ainesesiintymää hyödynnetään säästeliäästi ja taloudellisesti eikä toiminnasta aiheudu asutukselle tai ympäristölle vaaraa tai kohtuullisin kustannuksin vältettävissä olevaa haittaa. Maa-ainelain 6 :n mukaan lupa ainesten ottamiseen on myönnettävä, jos asianmukainen ottamissuunnitelma on esitetty eikä ottaminen tai sen järjestely ole ristiriidassa edellä mainittujen rajoitusten kanssa (3 ). Asiaa harkitta-

8 essa on otettava huomioon myös lupamääräysten vaikutus. Hakijaa on hallintolain 34 :n mukaisesti kuultu lupamääräyksistä. Lupa ainesten ottamiseen myönnetään määräajaksi, kuitenkin enintään kymmeneksi vuodeksi (MAL 10 ). Lupahakemus käsitellään uutena lupana, jolloin päätöksessä maa-ainesten ottamisaika on hakemuksen mukaisesti viisi vuotta. (MAL 10.1 ) Maa-aineslain 11 :n mukaan ainesten ottamista koskevaan lupaan on liitettävä määräykset siitä, mitä hakijan on noudatettava hankkeesta aiheutuvien haittojen välttämiseksi tai rajoittamiseksi, jolleivät sanotut seikat käy ilmi ottamissuunnitelmasta. Määräykset eivät saa aiheuttaa luvan saajalle sellaista vahinkoa ja haittaa, jota on pidettävä hankkeen laajuuteen ja hänen saamaansa hyötyyn nähden kohtuuttomana. Lupapäätöksessä on annettu määräyksiä pohjavedelle vaarallisten aineiden ja jätteiden käsittelystä ja varastoinnista kiinteistöllä. Ottoalueen pinta-ala on pieni (noin 1,5 ha) ja keskimääräinen ottamissyvyys on vain noin 1,8 metriä. Ottamisen jälkeen pohjaveden ja tulevan maanpinnan väliin tulee jäämään maakerroksia vähintään neljä metriä. Ottoalueen maanpinta tulee jäämään ylemmäksi kuin ympäröivän alueen, esim. kiinteistön RN:o 2:41 maanpinta on kolme metriä alemmalla kuin suunnittelualueella ottamisen jälkeen. Ottoalueen pienen pinta-alan vuoksi hankkeella ei katsota olevan vaikutuksia alueen pohjaveden laatuun. Lupamääräyksissä toiminnanharjoittajan edellytetään tekevän pohjaveden pinnankorkeuden tarkkailua alueelle jo olevista pohjaveden havaintoputkista ennen lopullisen leikkaustason saavuttamista. Ottoalueen välittämässä läheisyydessä sijaitsee useita pohjaveden havaintopisteitä. Jos havaintoputkien omistajat eivät anna lupaa tarkkailun suorittamiseksi tai jos putket eivät sovellu tarkkailuun (tukossa tms.), tulee toiminnanharjoittajan asentaa alueelle oma pohjaveden havaintoputki. Pohjaveden tarkkailutulokset tulee kirjata ja dokumentoida mahd. tarkastusta varten. Lupaviranomainen voi määrätä, että ennen ainesten ottamista hakijan on annettava hyväksyttävä vakuus 11 :n nojalla määrättyjen toimenpiteiden suorittamisesta. Lupaviranomainen voi tarvittaessa hyväksyä muutoksen annettuun vakuuteen. SOVELLETUT OIKEUSOHJEET Maa-aineslaki (555/1981) :t 1, 3, 4, 5, 6, 7, 10, 11, 12, 13, 13a, 19, 20, 23 ja 23a, 23b; Valtioneuvoston asetus maa-ainesten ottamisesta (926/2005) :t, 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9; Ympäristö- ja rakennuslautakunnan johtosääntö (kunnanvaltuusto ); Maa-ainestaksa (Kunnanhallitus ); Hallintolaki (434/2003) 34 sekä Kuntalaki (365/1995) 92, 93. MUUTOKSENHAKU Tähän päätökseen haetaan muutosta valittamalla Helsingin hallinto-oikeuteen. Valitusoikeus lupaviranomaisen päätöksestä on sillä, johon päätös on

9 kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa sekä kunnan jäsenellä. Lisäksi valitusoikeus on alueellisella ympäristökeskuksella ja hankkeen tarkoittamalla alueella toimivalla sellaisella rekisteröidyllä yhdistyksellä tai säätiöllä, jonka tarkoituksena on ympäristön-, terveyden- tai luonnonsuojelun taikka asuinympäristön viihtyisyyden edistäminen. Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Tämän päätöksen viimeinen valituspäivä on Valitusosoitus on päätöksen liitteenä. PÄÄTÖKSEN TIEDOKSIANTAMINEN Lupaviranomaisen päätös maa-aineslaissa tarkoitetussa lupa-asiassa annetaan julkipanon jälkeen. Päätöksen katsotaan tulleen asianomaisen tietoon silloin, kun se on annettu. Tämän päätöksen antopäivä on Päätös annetaan tiedoksi: hakijalle Tuusulan kunnanhallitukselle Tuusulan kunnan rakennusvalvonnalle Uudenmaan ympäristökeskukselle lausunnon- ja muistutusten jättäneille päätöskuulutus kunnan ilmoitustaululla ilmoitus NOTTO -tietokantaan Päätös Ehdotus hyväksyttiin. KU-YK 151/ Maa-ainesten ottopäätös annetaan julkipanon jälkeen Väihkönen Edvard Johannes kuolinpesä / Yli-Annala Pirkko on laittanut Keski-Uudenmaan ympäristölautakunnassa vireille maa-aineslupahakemuksen, joka koskee aikaisemman maa-ainesluvan voimassaolon jatkamista viidellä vuodella. Lupahakemusta on täydennetty Jatkolupahakemuksen mukaan alueelta on otettu edellisen lupapäätöksen jälkeen massoja noin m 3. Jatkolupahakemuksen mukaan alueelta on ottamatta maamassoja noin m 3. Toiminnalle on haettu myös maa-aineslain 21 :n mukaista aloituslupaa mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta. ALUEEN MAANKÄYTTÖ Lupahakemuksen kohteena olevan alueen asemakaavassa ei ole tapahtunut muutoksia edellisen maa-ainesluvan myöntämisen jälkeen. Alueella ei ole rakennuskieltoa tai toimenpiderajoitusta. Tuusulan kunnassa on vireillä suunnittelualuetta koskevan asemakaavan muutos (Ristikiventien työpaikkaalueen laajennus, asemakaavan muutos, kaava nro 3497). Tuusulan kunnan kaavoitussuunnitelmassa vuosille kaavahanke on merkitty tulossa olevaksi hankkeeksi. Valvontatiedot

10 Keski-Uudenmaan ympäristökeskus on tehnyt ottoalueelle maa-ainesalueiden valvontasuunnitelman mukaisia valvontatarkastuksia vuosina 2010 ja Ympäristökeskus on tarkastanut alueen vireillä olevan jatkolupahakemuksen johdosta myös syksyllä Havaintojen mukaan maa-ainesten otto alueella on ollut lainvoimaisen maa-ainesluvan mukaista. Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksessa ja Uudenmaan ELY-keskuksessa on vireillä lupahakemusta koskevan kiinteistön länsipuolella ympäristönsuojelu- ja jätelain mukainen valvonta-asia. Valvonnassa tehtyjen havaintojen mukaan alueella on tapahtunut maaperän pilaantumista. Pilaantumista on todettu myös lupahakemusta koskevalla kiinteistöllä Koivikko. Maaperän pilaantumiseen liittyvä valvonta-asia on kesken Uudenmaan ELY-keskuksessa. ASIAN KÄSITTELY Keski-Uudenmaan ympäristökeskus on kuullut lupahakemuksen johdosta ottoaluetta koskevien kiinteistöjen rajanaapurit. Lisäksi ympäristökeskus on ilmoittanut lupahakemuksen vireilläolosta Tuusulanjärven Viikkouutisissa Lupahakemus on kuulutettu Tuusulan kunnan ilmoitustaululla Ympäristökeskus on pyytänyt lupahakemuksesta Tuusulan kunnanhallituksen lausunnon. Muistutukset ja lausunnot Lupahakemuksen johdosta ei ole jätetty muistutuksia. Tuusulan kunnanhallitus on jättänyt lupahakemuksen johdosta lausunnon Kunnanhallitus toteaa lausuntonaan mm. seuraavaa: Kiinteistö sijoittuu asemakaavan mukaisille katu-, lähivirkistys- sekä tonttialueille. Alueen nykyiset asemakaavat ovat vuosilta 1999 ja Voimassa olevassa asemakaavassa aluetta koskevat seuraavat määräykset: Lähivirkistysaluetta VL-4/pv koskee määräys, jonka mukaan alueen käytössä ja kunnostuksessa tulee huomioida alueen sijainti tärkeällä pohjavesialueella. Aluetta tulee käyttää ja kunnostaa erikseen laadittavan hoito- ja käyttösuunnitelman mukaisesti. Osa alueesta sijoittuu asemakaavan mukaiselle T-9 alueelle. Alue on asemakaavan mukaan teollisuus- ja varastorakennusten korttelialuetta. ( ) Korttelialuetta koskee lisäksi määräys pv-11, jonka mukaan korttelialue kuuluu pohjaveden kertymäalueeseen. Alueella ei saa suorittaa pohjaveden määrään, laatuun tai virtausolosuhteisiin vaikuttavaa maa-ainesten ottoa, läjitystä, kaivutöitä, massanvaihtoja, varastointia tms. toimenpiteitä. Korttelin pysäköintialueet ja ulkovarastoalueet tulee asfaltoida tai muuten pinnoittaa vettä läpäisemättömällä pintamateriaalilla ja sadevedet näiltä alueilta on johdettava viemäriverkon kautta pohjavesialueen ulkopuolelle. Öljysäiliöt on sijoitettava rakennukseen. Alueella ei ole rakennuskieltoa eikä toimenpiderajoitusta. Maa-aineslupahakemuksesta ei ilmene, että maa-ainesten otolla kaava-aluetta esim. valmisteltaisiin kaavan mukaiseen rakennuskäyttöön. Maanomistajan ja kunnan kesken on tehty sopimus asemakaavoituksen käynnistämiseksi. Alueen osalta oli

11 jo valmisteltu kaavaluonnos mutta kunnanhallitus on päättänyt, laajentaa suunnittelualuetta siten, että selvitetään Nahkelantien, Lahelantien ja Ristikiventien rajaaman rakentamattoman alueen täydennysrakentamismahdollisuuksia ottaen huomioon pohjavesialueen asettamat vaatimukset. Kaavatyö merkitään tulossa olevaksi hankkeeksi kaavoitussuunnitelmaan. Kaavatyö on sittemmin merkitty tulossa olevaksi hankkeeksi kaavoitussuunnitelmassa ja kaavatyön on siten katsottava olevan käynnissä. Maa-ainesten ottotoiminta ei ole kohdealueella nykyisen asemakaavan ja suunnitteilla olevan asemakaavan tavoitteiden mukaista. Alue tulisi toteuttaa taajama-alueen osana, ei maa-ainesottoalueena. Alueen maa-ainesoton mahdollistaminen voi olla ajankohtaista vasta, kun Ristikiven alueen asemakaava on laadittu, jotta tarkoituksenmukaiset ottotasot voidaan määrittää tulevan rakentamisen tarpeiden mukaisesti. Hakemuksesta ei käy ilmi, onko hakemuksen mukainen ottotoiminta asemakaavan pohjaveden suojelumääräyksen mukainen. Suunniteltu ottoalue sijaitsee kuitenkin pohjavesialueella, jossa tuotetaan juomavettä. Lisäksi vesihuoltoliikelaitoksen runkovesijohto sijaitsee kiinteistön pohjoisreunassa. Tällöin paineellisen runkovesijohdon lähellä ei saisi tehdä suurempaa kaivutyötä ilman asianmukaisia turvallisuusjärjestelyjä. Toiminnanharjoittajan vastine Hakija ei ole jättänyt vastinetta kunnanhallituksen lausunnon johdosta. Lisätiedot: ympäristötarkastaja Saku Nurminen puh Ehdotus Yvp ASIAN RATKAISU Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta päättää myöntää Väihkönen Edvard kuolinpesälle/yli-annala Pirkko maa-aineslain 6 :n mukaisen jatkoluvan maa-ainesten ottamiseen Lahelan kylässä tiloilta Koivikko , Paranummi , Hietala ja Kasvutaito lupahakemuksen mukaisesti ja seuraavin ehdoin (lupamääräykset). LUPAMÄÄRÄYKSET 1. Luvan voimassaolo Lupa on voimassa kunnes luvan mukainen ainesmäärä on otettu ja näiden lupamääräysten mukaiset toimenpiteet (ml. alueen maisemointi) on tehty, kuitenkin enintään kaksi (2) vuotta tämän päätöksen lainvoimaiseksi tulemisesta. 2. Toiminta-aika Maa-ainesten ottaminen, irrotettujen maa-ainesten käsittely ja kuormaus on sallittu arkisin maanantaista perjantaihin klo 7 19 välisenä aikana, arkipyhät poislukien, sekä arkilauantaisin klo 7 16 välisenä aikana. 3. Töiden aloittaminen ja lopettaminen

12 Maa-ainesten ottaminen voidaan aloittaa tämän päätöksen mukaisesti päätöksen antopäivästä lukien euron vakuutta vastaan. Maa-ainesten ottamisen ja tässä luvassa edellytettyjen maisemointitöiden jälkeen luvan saajan on pyydettävä kohteen lopputarkastusta valvontaviranomaiselta. 4. Ottamisen rajoitukset Maa-ainesten ottoa ei saa toteuttaa tällä luvalla liitekartan mukaiselta alueelta. Rajaus kulkee kiinteistöjen Koivikko ja Misora väliseltä rajalta mitattuna 40 metriä itään. Rajaus on tehty alueella todetun maaperän pilaantumisen vuoksi. Liite nro Luvan siirtäminen Jos lupaan perustuva oikeus maa-ainesten ottamiseen siirretään toiselle, on siirrosta viipymättä ilmoitettava lupaviranomaiselle. Luvan aikaisempi haltija vastaa kuitenkin kaikista lupaan liittyvistä velvoitteista, kunnes hänen tilalleen on hakemuksesta hyväksytty toinen. 6. Alueen suojaaminen ja pölyn esto Maa-ainesten ottoalueen vaaralliset rinteet on merkittävä vaarasta varoittavalla tavalla, esim. aidalla ja varoituskylteillä. Maa-ainesten ottaminen tulee järjestää siten, että toiminnasta ei aiheudu naapurikiinteistöille pölyhaittaa. Toiminnanharjoittajan tulee varautua pölyneston järjestämiseen (esim. kulkuteiden kastelu). 7. Valvontaa varten tarvittavat laitteet ja suunnitelmat Ennen ottamisen jatkamista hakijan on tarkastettava, että ottamisalueella on sinne aiemmassa lupapäätöksessä edelletyt korkeuskiintopisteet ja valvontaviranomaisen mahdollisesti edellyttämät muut maastomerkinnät, joilla ottamisen tasoa ja etenemistä voidaan vaivattomasti tarkkailla. Korkeuskiintopisteet ja muut mahdolliset maastomerkinnät on kunnossapidettävä ottamistoiminnan ja alueen maisemoinnin ajan. 8. Ottamisalue, kaivusyvyys ja pintamaiden käsittely Ottamisalue on lupahakemuksessa (Diaari YAK 6/2008) esitetty ottamisalue (työalue). Kaivua ei saa ulottaa neljää metriä lähemmäksi pohjaveden ylintä pintaa. Pohjaveden pinnan taso tulee tarkistaa naapurikiinteistöillä olevista pohjavesiputkista ennen lopullisen leikkaustason saavuttamista. Em. tiedot pohjaveden pinnankorkeudesta tulee kirjata valvontaviranomaisen tarkistettavaksi. Tarvittaessa alueelle tulee asentaa uusi pohjaveden havaintoputki. Suunniteltuja tasoja ei saa alittaa. Kaivulla ei saa rikkoa mahdollisesti esiintyviä tiiviitä vettä pidättäviä kerroksia. Alueella mahdollisesti esiintyvien kallioiden päälle on jätettävä vähintään metrin paksuinen suojakerros. Pintamaat on kuorittava ottoalueelta ennen maa-ainesten ottamista.

13 Pintamaasta on poistettava kannot, jotka on kuljetettava asianmukaiselle vastaanottopaikalle. Kantoja ei saa haudata suunnittelualueelle. Kuoritut pintamaat on levitettävä ottamisen jälkeen lupahakemuksessa esitetylle alueelle (ensisijaisena istutussuunnitelmassa esitetyt istutusalueet ja ottamisalueen leikkausluiskat). Muualta tuotujen ylijäämämaiden läjittäminen alueelle on kielletty. Jos alueella jo olevilla pintamailla ei voida saavuttaa ottolupahakemuksessa esitettyä tulevan maanpinnan tasoa (ottotaso +0,5 metriä), tulee maanleikkaus rajata tulevan maapinnan tasoon. 9. Kasvillisuuden palauttaminen Maa-ainesten ottamisen päätyttyä istutussuunnitelmassa esitetylle alueelle on istutettava vähintään 2-vuotiaita puun taimia seuraavasti: männyntaimia 2500 kpl/ha sekä koivua, haapaa ja pihlajaa, yhteensä 500 kpl/ha. Myös asemakaavassa edellytetty puurivi on istutettava maa-ainesten ottamisen päätyttyä. 10. Öljytuotteiden käsittely Alueella ei saa varastoida öljytuotteita. Työkoneita ei saa säilyttää alueella. Öljyvahingon torjumiseksi työmaalla tulee olla riittävä määrä imeytysainetta sekä muuta torjuntakalustoa. Mahdollisesta vahingosta on ilmoitettava viipymättä pelastuslaitokselle ja ympäristönsuojeluviranomaiselle. 11. Kemikaalit ja jätteet Ottoalueelle ei saa tuoda pohja- tai pintavedelle vaarallisia aineita. Alueella ei saa käsitellä jätteitä. Romutavara ja jätteet on kuljetettava viipymättä käsiteltäväksi ympäristöluvanvaraiselle vastaanottopaikalle. 12. Ottamisilmoitus Maa-ainesluvan haltijan tulee vuosittain ilmoittaa lupaviranomaiselle otetun aineksen määrä ja laatu. Ottamisilmoitukseen tulee liittää tiedot pohjaveden tarkkailusta. Vuosi-ilmoitus tehdään sitä varten laaditulla lomakkeella. Ottamisilmoituksessa on kuvattava ottamisen eteneminen suunnittelualueella. Maa-ainesluvan haltijan tulee tehdä maa-aineslain mukainen ilmoitus vuosittain tammikuun 31 päivään mennessä ja silloin kun maa-ainesten ottaminen on päättynyt. 13. Vakuudet Hakijan tulee varmistaa, että maa-ainesten oton aikana Tuusulan kunnalla on voimassa oleva lupamääräysten toteuttamisvakuus. Vakuudeksi hyväksytään pankki- tai vakuutuslaitoksen antama omavelkainen takaus. Vakuuden on oltava voimassa kolme (3) vuotta luvan lainvoimaiseksi tulosta. Vakuuden määrä on 3521,5 euroa. Kunnalla on oikeus tarkistaa vakuuden määrä rahanarvon muutosten tai muiden erityisten syiden niin vaatiessa. Luvan hakijalla on oikeus saada vakuussummaa alennetuksi hyväksytysti suoritettuja jälkihoitotoimenpiteitä vastaavalla määrällä. Vakuus palautetaan, kun ottamisalue on maisemoitu ja jälkihoidettu näiden lupamääräysten mukaisesti.

14 14. Lupamaksu Maa-ainesluvan käsittelystä peritään Keski-Uudenmaan ympäristölautakunnan hyväksymän maa-ainestaksan 1 :n mukaan maksun määräytyessä seuraavasti: Lupamaksun osa Laskenta / hintaperuste ( ) Maksuosuus perusmaksu ,00 ottamisalueen pinta-alueen mukaan 1,5 ha * 340 /ha 510,00 maa-ainesmäärän tilavuuden perusteella m³:iin saakka m³ 0,008 /m³ * ,00 naapurien kuuleminen 4 kpl * 50 /kpl 200,00 kuulemiskulut 300,00 Lupa maa-aineslain mukaisen toimenpiteen suorittamiseen ennen 120,00 luvan lainvoimaiseksi tuloa Lupamaksu Yhteensä: 1470,00 Hakijan on suoritettava lupamaksu ennen päätöksen antamista. Mikäli maksua ei suoriteta määräajassa, erääntyneelle maksulle on suoritettava korkoa korkolain mukaan. RATKAISUN PERUSTELUT Maa-aineslain 3 :n mukaan maa-aineksia ei saa ottaa niin, että siitä aiheutuu kauniin maisemakuvan turmeltumista, luonnon merkittävien kauneusarvojen tai erikoisten luonnonesiintymien tuhoutumista, huomattavia tai laajalle ulottuvia vahingollisia muutoksia luonnonolosuhteissa tai tärkeän tai muun vedenhankintakäyttöön soveltuvan pohjavesialueen veden laadun tai antoisuuden vaarantuminen. Jos alueella on voimassa asemakaava tai oikeusvaikutteinen yleiskaava, ei ottaminen saa vaikeuttaa alueen käyttämistä kaavassa varattuun tarkoitukseen eikä turmella kaupunki- tai maisemakuvaa. Lisäksi ottamispaikat on sijoitettava ja ainesten ottaminen järjestettävä niin, että ottamisen vahingollinen vaikutus luontoon ja maisemakuvaan jää mahdollisimman vähäiseksi ja että maa-ainesesiintymää hyödynnetään säästeliäästi ja taloudellisesti eikä toiminnasta aiheudu asutukselle tai ympäristölle vaaraa tai kohtuullisin kustannuksin vältettävissä olevaa haittaa. Maa-ainelain 6 :n mukaan lupa ainesten ottamiseen on myönnettävä, jos asianmukainen ottamissuunnitelma on esitetty eikä ottaminen tai sen järjestely ole ristiriidassa edellä mainittujen rajoitusten kanssa (3 ). Asiaa harkittaessa on otettava huomioon myös lupamääräysten vaikutus. Lupa ainesten ottamiseen myönnetään määräajaksi, kuitenkin enintään kymmeneksi vuodeksi (MAL 10 ). Maa-aineslain 11 :n mukaan ainesten ottamista koskevaan lupaan on liitettävä määräykset siitä, mitä hakijan on noudatettava hankkeesta aiheutuvien haittojen välttämiseksi tai rajoittamiseksi, jolleivät sanotut seikat käy ilmi ottamissuunnitelmasta. Määräykset eivät saa aiheuttaa luvan saajalle sellaista vahinkoa ja haittaa, jota on pidettävä hankkeen laajuuteen ja hänen saamaansa hyötyyn nähden kohtuuttomana.

15 Lupaviranomainen voi määrätä, että ennen ainesten ottamista hakijan on annettava hyväksyttävä vakuus 11 :n nojalla määrättyjen toimenpiteiden suorittamisesta. Lupaviranomainen voi tarvittaessa hyväksyä muutoksen annettuun vakuuteen. Tosiseikat ja johtopäätökset Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta on päätöksessään ottanut huomioon aiemman luparatkaisun, alueen voimassa olevan asemakaavan, asiasta annetun lausunnon ja lähiympäristöstä saadun valvontatiedot. Maa-aineslupahakemus käsitellään edellisen maa-ainesluvan jatkolupahakemuksena. Vireillä olevassa hakemuksessa ei ole esitetty muutoksia edelliseen lupahakemukseen nähden. Lupahakemusta koskevan alueen asemakaavassa ei ole myöskään tapahtunut muutoksia edellisen luparatkaisun jälkeen. Alueella ei ole kaavan valmisteluun liittyvää toimenpidekieltoa tai -rajoitusta. Maa-ainesluvan voimassaoloaikaa on rajoitettu lupahakemuksessa esitetystä. Rajoitusta perustellaan alueen saattamisella asemakaavassa osoitettuun käyttötarkoitukseen mahdollisimman pian sekä maa-aineslain 3.4 :n edellyttämillä ottamisjärjestelyllä. MAL 3.4 :n mukaan ottamispaikat on sijoitettava ja ainesten ottaminen järjestettävä niin, että ottamisen vahingollinen maisemakuvaan jää mahdollisimman vähäiseksi. Maa-ainesten ottaminen kaavaalueella on jatkunut jo yli 12 vuoden ajan. Ottoalueen länsipuolella olevalla alueella on todettu maaperän pilaantumista. Pilaantumiseen liittyvä valvonta-asia on Uudenmaan ELY-keskuksessa kesken. Maaperän pilaantumisen vuoksi maamassojen ottaminen liitekartan mukaiselta alueelta ei ole tällä luvalla sallittua. Tuusulan kunnanhallituksen lausunto on otettu huomioon tämän maa-ainesluvan voimassaolomääräyksessä (määräys 1). Lupamääräyksessä 4 esitetyn toiminta-aluerajauksen myötä kaivu ei tule ulottumaan vesihuoltoliikelaitoksen runkovesijohdon alueelle. SOVELLETUT OIKEUSOHJEET Maa-aineslaki (555/1981) :t 1, 3 7, 10 13, 13a, 19, 20, 23 ja 23a, 23b; Valtioneuvoston asetus maa-ainesten ottamisesta (926/2005) :t, 1 4, 6 9; Maa-ainestaksa (Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta ); Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen johtosääntö (Tuusulan kunnanvaltuusto ); ja Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen toimintasääntö (Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta ). Päätös Ehdotus hyväksyttiin. PÄÄTÖKSEN TIEDOKSIANTAMINEN Lupaviranomaisen päätös maa-aineslaissa tarkoitetussa lupa-asiassa annetaan julkipanon jälkeen. Päätöksen katsotaan tulleen asianomaisen tietoon silloin, kun se on annettu. Tämän päätöksen antopäivä on

16 Päätösote / hakija Tuusulan kunnanhallitus Uudenmaan ELY-keskus/kirjaamo Päätöskuulutus / Tuusulan kunnan ilmoitustaululla Päätösilmoitus / Tieto päätöksestä / Viikkouutiset rajanaapurit ja muut tiedossa olevat asianosaiset ilmoitus NOTTO -tietokantaan MUUTOKSENHAKU Tähän päätökseen haetaan muutosta valittamalla Helsingin hallinto-oikeuteen. Valitusoikeus lupaviranomaisen päätöksestä on sillä, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa sekä kunnan jäsenellä. Lisäksi valitusoikeus on elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksella ja hankkeen tarkoittamalla alueella toimivalla sellaisella rekisteröidyllä yhdistyksellä tai säätiöllä, jonka tarkoituksena on ympäristön-, terveyden- tai luonnonsuojelun taikka asuinympäristön viihtyisyyden edistäminen. Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Tämän päätöksen viimeinen valituspäivä on Valitusosoitus on päätöksen liitteenä.

VÄIHKÖNEN EDVARD KUOLINPESÄ, YLI-ANNALA PIRKKO, LUPAHAKEMUS MAA- AINESTEN OTTAMISEKSI, JATKOLUPA

VÄIHKÖNEN EDVARD KUOLINPESÄ, YLI-ANNALA PIRKKO, LUPAHAKEMUS MAA- AINESTEN OTTAMISEKSI, JATKOLUPA Liite 13.2.2018 18 VÄIHKÖNEN EDVARD KUOLINPESÄ, YLI-ANNALA PIRKKO, LUPAHAKEMUS MAA- AINESTEN OTTAMISEKSI, JATKOLUPA Maa-ainesten ottopäätös annetaan julkipanon jälkeen 19.2.2018. ASIA Päätös maa-aineslain

Lisätiedot

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1.

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1. Oulunkaaren ympäristölautakunta 11 20.03.2015 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupunki, Livon kylä, Tervatöyräs, Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1, Metsähallitus, MT, Pohjanmaa-Kainuu OULYMP 11 ASIA

Lisätiedot

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää Oulunkaaren ympäristölautakunta 21 15.04.2014 Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää OULYMP 21 HAKIJA Juha Järvenpää Kalliosuontie 517

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Timo Villman Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta maa-aineslupaa, joka koskee hiekan ottamista Porin kaupungin Kuuminaisissa sijaitsevalta tilalta Timonmaa

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA Raahen kaupunki, Piehingin kylä Tila Hannila Rn:o 1:33 LEMMINKÄINEN INFRA OY 2016 Raahen kaupungin Piehingin kylässä 2 (6) Sisällysluettelo 1 Alueen perustiedot... 3 1.1 Omistus- ja hallintaoikeus sekä

Lisätiedot

HAKEMUS JA OTTAMISSUUNNITELMA

HAKEMUS JA OTTAMISSUUNNITELMA Ympäristölautakunta 27 10.03.2015 Maa-ainesten ottaminen / Kaivuu ja Kuljetus Riikilä Oy 355/10.03.00/2014 Ympltk 27 Kaivuu & Kuljetus Riikilä Oy hakee Eurajoen kunnalta maa-aineslupaa, joka koskee hiekan

Lisätiedot

57 14.08.2014. Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen

57 14.08.2014. Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen Oulunkaaren ympäristölautakunta 57 14.08.2014 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen OULYMP 57 ASIA HAKIJA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten

Lisätiedot

Kiinteistölle on aiemmin myönnetty vuonna maa-ainesten ottolupa viideksi vuodeksi. Suunnitellun alueen pinta-ala on n. 3 ha.

Kiinteistölle on aiemmin myönnetty vuonna maa-ainesten ottolupa viideksi vuodeksi. Suunnitellun alueen pinta-ala on n. 3 ha. 2/YMPLA 28.9.2016 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M6/2016 Ympla 28.9.2016 85 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen 30.9.2016 HAKIJA: Raikkonen Oy Vanha-Alastarontie

Lisätiedot

13 20.03.2014. Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi

13 20.03.2014. Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi Oulunkaaren ympäristölautakunta 13 20.03.2014 Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi OULYMP 13 ASIA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Utajärven

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO. Hakemus on saapunut lupaviranomaiselle

MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO. Hakemus on saapunut lupaviranomaiselle Teknisen lautakunnan valvontajaosto 16 26.02.2014 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO 218/8.86/2013 VALVJAOS 16 Ympäristönsuojelusihteeri 11.2.2014 ASIA Päätös maa-aineslain 4

Lisätiedot

LEMMINKÄINEN INFRA OY, MAA-AINESLUPA, NURMIJÄRVI, TILAT SALMELANSANTA RN:O JA URA RN:O

LEMMINKÄINEN INFRA OY, MAA-AINESLUPA, NURMIJÄRVI, TILAT SALMELANSANTA RN:O JA URA RN:O LEMMINKÄINEN INFRA OY, MAA-AINESLUPA, NURMIJÄRVI, TILAT SALMELANSANTA RN:O 543-412-2-200 JA URA RN:O 543-412-2-137 KU-YK 154/154 Maa-ainesten varastointilupapäätös annetaan julkipanon jälkeen 27.12.2017

Lisätiedot

1/YMPLA 28.5.2014. Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO. Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä.

1/YMPLA 28.5.2014. Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO. Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä. 1/YMPLA 28.5.2014 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO HAKIJA: Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä 32610 Vampula OTTOALUE: MAANOMISTUS:

Lisätiedot

Kauko Nukari, Paasikankaantie 267, 31130 Koijärvi. Soran ottamistoiminnan jatkaminen kahdella vuodella.

Kauko Nukari, Paasikankaantie 267, 31130 Koijärvi. Soran ottamistoiminnan jatkaminen kahdella vuodella. FORSSAN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Maa-aineslupahakemus lupamääräysten PL 62 muuttamiseksi (maa-aineslaki 555/81) 30100 FORSSA Annettu julkipanon jälkeen puh. 03-41411 Antopäivä Kokouspäivä ja

Lisätiedot

78 POUSA OY / MAA-AINES- JA ALOITUSLUPAHAKEMUS, SORANOTTO, MÄNTSÄLÄ, NIKINOJA

78 POUSA OY / MAA-AINES- JA ALOITUSLUPAHAKEMUS, SORANOTTO, MÄNTSÄLÄ, NIKINOJA Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta 11.10.2011 469 Dno KYK:162 /2010 78 POUSA OY / MAA-AINES- JA ALOITUSLUPAHAKEMUS, SORANOTTO, MÄNTSÄLÄ, NIKINOJA KU-YK 78/11.10.2011 Maa-ainesten ottopäätös annetaan julkipanon

Lisätiedot

MAA-AINESTEN KOTITARVEKÄYTTÖ

MAA-AINESTEN KOTITARVEKÄYTTÖ MAA-AINESTEN KOTITARVEKÄYTTÖ Satakunnan maa-ainesseminaari 9.2.2010 Ulvila Varsinais-Suomen ELY-keskus, Ympäristö ja luonnonvarat, Sanna-Liisa Suojasto 9.2.2010 1 MAA-AINESTEN KOTITARVEKÄYTTÖ Kotitarvekäyttö

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN. 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN. 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN Pohjolankatu 14 MUUTTAMISESTA 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen 1/5 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA

Lisätiedot

YMPA 8.9.2010, 169 MAA-AINESLUPAHAKEMUS, VIASVEDEN HIEKKA- JA KULJETUSLIIKE OY. Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa:

YMPA 8.9.2010, 169 MAA-AINESLUPAHAKEMUS, VIASVEDEN HIEKKA- JA KULJETUSLIIKE OY. Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: YMPA 8.9.2010, 169 MAA-AINESLUPAHAKEMUS, VIASVEDEN HIEKKA- JA KULJETUSLIIKE OY Viasveden Hiekka- ja Kuljetusliike Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta maaaineslupaa, joka koskee valimohiekan

Lisätiedot

Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen

Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen Ympäristölautakunta 36 19.08.2015 Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen 1701/77.772/2015 YMPLA 36 Dnro 1701/77.772/2015 Antopäivä 25.8.2015 Asia Päätös maa-aineslain 4 mukaisesta

Lisätiedot

Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin

Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin Silja Suominen, ympäristötarkastaja Pohjavedensuojelu maa-ainesten ottamisessa ja jalostamisessa

Lisätiedot

PETRI PIETILÄ; MAA-AINESTEN OTTOLUPAHAKEMUS / PUKKILAN TORPPI TILA MAISALA RN:O 2:198

PETRI PIETILÄ; MAA-AINESTEN OTTOLUPAHAKEMUS / PUKKILAN TORPPI TILA MAISALA RN:O 2:198 Askolan kunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 25.6.2015 41 Askolantie 28 07500 Askola ASIA PETRI PIETILÄ; MAA-AINESTEN OTTOLUPAHAKEMUS / PUKKILAN TORPPI TILA MAISALA RN:O 2:198 MAA-AINESTENOTTOLUPAPÄÄTÖS

Lisätiedot

Ympäristölautakunta 39 22.05.2014. Maa-aineslupa Autoilija Juha Heikkinen

Ympäristölautakunta 39 22.05.2014. Maa-aineslupa Autoilija Juha Heikkinen Ympäristölautakunta 39 22.05.2014 Maa-aineslupa Autoilija Juha Heikkinen YMP 39 Autoilija Juha Heikkinen, Kaivotie 8, 89400 Hyrynsalmi, hakee maa-ainesten ottolupaa Hyrynsalmen kunnan Hyrynsalmen kylässä,

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMINEN

MAA-AINESTEN OTTAMINEN MAA-AINESTEN OTTAMINEN Maa-ainesten ottoa säätelee laki (MAL 555/1981) ja asetus (Vna 926/2005) Ottaminen on luvanvaraista Laissa säädökset lupamenettelystä, ottamiseen liittyvästä suunnittelusta, jälkihoidosta

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu Lappeenranta Annettu julkipanon jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu Lappeenranta Annettu julkipanon jälkeen LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA 1. Hakija Rudus Oy PL 49 00441 Helsinki 2. Ottopaikka Lappeenranta, Nyrhilä Pataonsi 4:47 (405-461-4-47) 3. Asian vireille tulo Alkuperäinen maa-aineslupahakemus on kirjattu

Lisätiedot

PÄÄTÖS MAA-AINESLUVAN RAUETTAMISESTA

PÄÄTÖS MAA-AINESLUVAN RAUETTAMISESTA KEURUUN KAUPUNKI Keurusselän ympäristönsuojelujaosto Multiantie 1 42700 KEURUU Kokous 29.10.2014 83 Päätös julkipanon 5.11.2014 annetaan jälkeen Dnro 6/11.01.00/2013 PÄÄTÖS MAA-AINESLUVAN RAUETTAMISESTA

Lisätiedot

Ympäristölautakunta M2/2015 Ympla Loimijoentie ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen

Ympäristölautakunta M2/2015 Ympla Loimijoentie ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen 2/YMPLA 24.06.2015 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M2/2015 Ympla 24.6.2015 Loimijoentie 74 65 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen 29.6.2015 HAKIJA: Reijo Kuosa 32560 Virttaa

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS KIINTEISTÖLLE KARIJOKI 3:113 (SORAPALSTAT 878:3) KIRKKOLAN KYLÄSSÄ / REIJA SCHNITZER

MAA-AINESLUPAHAKEMUS KIINTEISTÖLLE KARIJOKI 3:113 (SORAPALSTAT 878:3) KIRKKOLAN KYLÄSSÄ / REIJA SCHNITZER Rakennuslautakunta 26 16.10.2006 Rakennuslautakunta 31 24.10.2006 Kunnanhallitus 240 13.11.2006 Rakennuslautakunta 36 05.12.2006 MAA-AINESLUPAHAKEMUS KIINTEISTÖLLE KARIJOKI 3:113 (SORAPALSTAT 878:3) KIRKKOLAN

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN JA YHTEISLUVAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN JA YHTEISLUVAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Kärkölän kunta Ympäristölautakunta 30.1.2013 10 15.6.2016 28, muutos MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN JA YHTEISLUVAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1 (5) Kärkölän

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET VIHDIN KUNNASSA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET VIHDIN KUNNASSA VIHDIN KUNTA Ympa 9.12.2008 Ympa liite 7 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET VIHDIN KUNNASSA 1 Yleistä 2 Tarkastusmaksu Maa-ainesten

Lisätiedot

Lupa maa-aineksen ottamiseen / Jarkko Raivonen

Lupa maa-aineksen ottamiseen / Jarkko Raivonen Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 4 26.01.2017 Lupa maa-aineksen ottamiseen / Jarkko Raivonen Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 26.01.2017 4 Ympäristönsuojelutarkastaja Tiina Kemppi 16.1.2017: ASIA Jarkko

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1 MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Kaupunginhallituksen lupajaosto hyväksynyt 24.4.2018 Taksa tulee voimaan 1.6.2018

Lisätiedot

NCC INDUSTRY OY, MAA-AINESTEN OTTOALUEEN MAISEMOINNIN MUUTTAMINEN JA ALOITUSLUPA, OHKOLAN TOIMINTA-ALUE, MÄNTSÄLÄ

NCC INDUSTRY OY, MAA-AINESTEN OTTOALUEEN MAISEMOINNIN MUUTTAMINEN JA ALOITUSLUPA, OHKOLAN TOIMINTA-ALUE, MÄNTSÄLÄ NCC INDUSTRY OY, MAA-AINESTEN OTTOALUEEN MAISEMOINNIN MUUTTAMINEN JA ALOITUSLUPA, OHKOLAN TOIMINTA-ALUE, MÄNTSÄLÄ KU-YK 16/14.2.2017 Maa-ainesten ottolupapäätös annetaan julkipanon jälkeen 20.2.2017 ASIA

Lisätiedot

PIEKSÄMÄEN KAUPUNGIN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

PIEKSÄMÄEN KAUPUNGIN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT PIEKSÄMÄEN KAUPUNKI RAKENNUSLAUTAKUNTA PIEKSÄMÄEN KAUPUNGIN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT RAKENNUSLAUTAKUNTA 03.12.2009 34 PIEKSÄMÄEN

Lisätiedot

Sora ja Kuljetusliike Partanen Oy ja Kuljetusliike Töppönen, maa-aineslupahakemus Haapaniemen kylän Käpykangas 1:25 tilalle

Sora ja Kuljetusliike Partanen Oy ja Kuljetusliike Töppönen, maa-aineslupahakemus Haapaniemen kylän Käpykangas 1:25 tilalle Rakennuslautakunta 20 11.04.2011 Kunnanhallitus 103 19.04.2011 Sora ja Kuljetusliike Partanen Oy ja Kuljetusliike Töppönen, maa-aineslupahakemus Haapaniemen kylän Käpykangas 1:25 tilalle 377/520.521/2011

Lisätiedot

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta Ympäristölupa tarvitaan: Kun tuotantokapasiteetti on vähintään 5 tonnia ruhoja päivässä. Toimintaan, josta

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Kaustisen kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta sekä

Lisätiedot

Ylöjärven ympäristölautakunnan 17.12.2013 198 hyväksymä. Suunnitelmaa kohti perusmaksu 300

Ylöjärven ympäristölautakunnan 17.12.2013 198 hyväksymä. Suunnitelmaa kohti perusmaksu 300 1 (5) MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET YLÖJÄRVEN KAUPUNGISSA (liite 3 / ymp.ltk 17.12.2013) Ylöjärven ympäristölautakunnan

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus, Hannula Tuomas

Maa-aineslupahakemus, Hannula Tuomas Maa-aineslupahakemus, Hannula Tuomas Tuomas Hannula hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta maa-aineslupaa, joka koskee hiekan ottamista Porin kaupungin Preiviikissä sijaitsevilta tiloilta Metsä-

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT HAMINAN KAUPUNGISSA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT HAMINAN KAUPUNGISSA 1 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT HAMINAN KAUPUNGISSA Haminan kaupungissa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan

Lisätiedot

Ottoalue, kaavoitus ja ympäristö

Ottoalue, kaavoitus ja ympäristö Ympäristölautakunta 10 28.04.2016 MAA-AINESLUPA / SAVON KULJETUS OY, OMANIEMI 7:231 31/10.09/2016 Ympäristölautakunta 28.04.2016 10 (Valmistelija Marika Limatius puh. 040 673 8488) Hakemus ja luvat Savon

Lisätiedot

Rakennus ja ympäristölautakunta JOENSUU Pvm Diaarinumero Puh. (013) / /2017

Rakennus ja ympäristölautakunta JOENSUU Pvm Diaarinumero Puh. (013) / /2017 JOENSUUN KAUPUNKI MAA AINESLUPAPÄÄTÖS Rakennus ja ympäristölautakunta 16.8.2017 81 Muuntamontie 6 Annettu julkipanon jälkeen 80100 JOENSUU Pvm Diaarinumero Puh. (013) 267 7111 18.8.2017 1222/11.01.00/2017

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI YMPÄRISTÖNSUOJELU- VIRANOMAISEN MAA-AINESTAKSA 1.7.2016 2 Uudenkaupungin kaupungissa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta sekä muista viranomaistehtävistä

Lisätiedot

Tuusulan kunta Ote pöytäkirjasta 1/ ( 5) Keski- Uudenmaan ympäristölautakunta

Tuusulan kunta Ote pöytäkirjasta 1/ ( 5) Keski- Uudenmaan ympäristölautakunta Tuusulan kunta Ote pöytäkirjasta 1/2019 1 ( 5) 8 Seppälä Matti, maa-ainesluvan siirto, Mäntsälä TUUDno-2018-1491 Valmistelija / lisätiedot: Saku Nurminen Asia Keski- Uudenmaan ympäristölautakunta on myöntänyt

Lisätiedot

Ehdotus Nousiaisten kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettaviksi maksuiksi

Ehdotus Nousiaisten kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettaviksi maksuiksi Maa-ainestaksat Ehdotus Nousiaisten kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettaviksi maksuiksi 1 Yleistä Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta

Lisätiedot

MAA-AINESLUPATAKSA JA MAA-AINESOTON VIRANOMAISTEHTÄVIEN TAKSA

MAA-AINESLUPATAKSA JA MAA-AINESOTON VIRANOMAISTEHTÄVIEN TAKSA PEDERSÖREN KUNTA Ympäristö- ja rakennuslautakunta hyväksynyt 21.11.2017, 96 Tulee voimaan 1.1.2018 MAA-AINESLUPATAKSA JA MAA-AINESOTON VIRANOMAISTEHTÄVIEN TAKSA 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamista koskevan

Lisätiedot

Pentti Kärnä hakee maa-aineslain 21 :n mukaista lupaa aloittaa ottotoiminta mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta.

Pentti Kärnä hakee maa-aineslain 21 :n mukaista lupaa aloittaa ottotoiminta mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta. Ympäristö- ja tekninen lautakunta 129 26.06.2013 Maa-aineslupapäätös; Pentti Kärnä, Itäpuro RN:o 45:84 92/10.03/2013 YMPTEKLT 129 Valmistelija, Ympäristötarkastaja Hakija Pentti Kärnä Sapsoperäntie 163a

Lisätiedot

RÄÄKKYLÄ MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

RÄÄKKYLÄ MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT RÄÄKKYLÄ MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Taksan käsittelypäätökset: Ympäristölautakunta 07.04.2008 5 Kunnanhallitus 08.05.2008 62 Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

HEINOLAN KAUPUNGIN MAA-AINESTAKSA LUKIEN

HEINOLAN KAUPUNGIN MAA-AINESTAKSA LUKIEN 1 HEINOLAN KAUPUNGIN MAA-AINESTAKSA 1.7.2006 LUKIEN Ympäristölautakunta 20.6.2006 95 2 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Maa-ainesten

Lisätiedot

TOHOLAMMIN KUNNAN MAA-AINESTAKSA 2002

TOHOLAMMIN KUNNAN MAA-AINESTAKSA 2002 1 TOHOLAMMIN KUNNAN MAA-AINESTAKSA 2002 1 YLEISTÄ...2 2 TARKASTUSMAKSU...2 3 VALVONTAMAKSU...3 4 KUULEMINEN...4 5 VAKUUDET...4 6 PAKKOKEINOPÄÄTÖKSET...4 7 LUVAN VELVOITTEISTA VAPAUTTAMINEN (MAL 13 A )...4

Lisätiedot

MAA-AINESMAKSUT HALSUAN KUNTA

MAA-AINESMAKSUT HALSUAN KUNTA MAA-AINESMAKSUT HALSUAN KUNTA 2 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Halsuan kunnassa maa-ainesten ottosuunnitelman tarkistamisesta, ottotoiminnasta,

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

KONNEVEDEN KUNTA MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1 KONNEVEDEN KUNTA MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 2 Sisällys: 1 Yleistä 2 Tarkastusmaksu 3 Valvontamaksu 4 Kuuleminen

Lisätiedot

MIKKELIN SEUDUN PÄÄTÖS 17/2017 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA Maa-aineslain (555/1981) MAA-AINESLUPA / MARTTI LOKKA/ALA-LOKKA , MIKKELI

MIKKELIN SEUDUN PÄÄTÖS 17/2017 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA Maa-aineslain (555/1981) MAA-AINESLUPA / MARTTI LOKKA/ALA-LOKKA , MIKKELI Mikkelin seudun ympäristölautakunta 8.6.2017 Liite 1 67 1 MIKKELIN SEUDUN PÄÄTÖS 17/2017 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA Maa-aineslain (555/1981) PL 33, 50101 MIKKELI 4 :n mukaisessa lupa-asiassa. MAA-AINESLUPA /

Lisätiedot

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 7

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 7 Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2015 Nro 7 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT (Hyväksytty ympäristölautakunnassa 26.2.2015) 1 Yleistä

Lisätiedot

Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja valvonnasta suoritettavat maksut

Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja valvonnasta suoritettavat maksut Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja valvonnasta suoritettavat maksut 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja valvonnasta

Lisätiedot

HATTULAN KUNNAN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA PERITTÄVÄT MAKSUT

HATTULAN KUNNAN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA PERITTÄVÄT MAKSUT 1 HATTULAN KUNNAN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA PERITTÄVÄT MAKSUT MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA 1 YLEISTÄ Hattulan kunnassa maa-ainesten

Lisätiedot

Salon kaupunginvaltuusto 27.1.2014 9 1 (5)

Salon kaupunginvaltuusto 27.1.2014 9 1 (5) Salon kaupunginvaltuusto 27.1.2014 9 1 (5) MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT SALON KAUPUNGISSA 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamissuunnitelman

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT K A U H A J O E N K A U P U N K I MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT VOIMAANTULO 1.1.2015 Kauhajoen kaupungissa maa-ainesten ottamissuunnitelman

Lisätiedot

TOHMAJÄRVI MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT. Voimaan voimassa

TOHMAJÄRVI MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT. Voimaan voimassa TOHMAJÄRVI MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Voimaan 1.1.2017 voimassa 2017-2018 Taksan käsittelypäätökset: Ympäristölautakunta 20.09.2016

Lisätiedot

MAA-AINESLUPA METSÄHALLITUS / METSÄTALOUS, METSIEN KÄYTTÖ, KAINUU, KATAJAVAARAN SORA-ALUE

MAA-AINESLUPA METSÄHALLITUS / METSÄTALOUS, METSIEN KÄYTTÖ, KAINUU, KATAJAVAARAN SORA-ALUE Teknisen lautakunnan valvontajaosto 19 30.03.2011 Kaupunginhallitus 141 12.04.2011 MAA-AINESLUPA METSÄHALLITUS / METSÄTALOUS, METSIEN KÄYTTÖ, KAINUU, KATAJAVAARAN SORA-ALUE 202/8/86/2010 VALVJAOS 19 Vt.

Lisätiedot

Hakemuksen käsittelystä ja suunnitelman tarkastamisesta luvan hakijan on suoritettava seuraavat

Hakemuksen käsittelystä ja suunnitelman tarkastamisesta luvan hakijan on suoritettava seuraavat KUOPION KAUPUNKI, Alueelliset ympäristönsuojelupalvelut MAA-AINESLUPIA JA MAISEMATYÖLUPIA KOSKEVA TAKSA Maa-aineslain mukaista maa-aineslupaa, yhdistettyä maa-aineslupaa ja ympäristölupaa sekä maankäyttö-

Lisätiedot

MAA-AINESTAKSA HUMPPILAN KUNTA TEKNINEN LAUTAKUNTA

MAA-AINESTAKSA HUMPPILAN KUNTA TEKNINEN LAUTAKUNTA MAA-AINESTAKSA HUMPPILAN KUNTA TEKNINEN LAUTAKUNTA 2008 1 Humppilan maa-ainestaksa 2008 Sisällysluettelo 1 Yleistä 2 Tarkastusmaksut 3 Valvontamaksut 4 Naapureiden kuulemismaksut 5 Vakuusmaksut 6 Pakkokeinopäätöksistä

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Mäntyharjun kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta

Lisätiedot

MAA-AINESTAKSA UURAISTEN KUNTA

MAA-AINESTAKSA UURAISTEN KUNTA MAA-AINESTAKSA UURAISTEN KUNTA Ympäristölautakunta 10.11.2015 Hyväksytty kunnanhallituksessa - 16.11.2015 304 Voimaan 1.1.2016 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNITELMAN TARKASTAMISETA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA PIENIRÄLSSIN OTTOALUEEN LAAJENNUS

MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA PIENIRÄLSSIN OTTOALUEEN LAAJENNUS Pienirälssin ottoalue Suunnitelmaselostus MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA PIENIRÄLSSIN OTTOALUEEN LAAJENNUS LAUKAA, LIEVESTUORE PIENIRÄLSSI 410-407-12-388 1(6) Pienirälssin ottoalue Suunnitelmaselostus SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Asian vireilletulo Hakemus on saapunut

Asian vireilletulo Hakemus on saapunut Ympäristö- ja tekninen lautakunta 72 25.05.2016 Maa-aineslupapäätös, Lemminkäinen Infra Oy, Timola YMPTEKLT 72 104/10 03 00/2016 Ympäristötarkastaja Hakija Lemminkäinen Infra Oy PL 169 (Salmisaarenaukio

Lisätiedot

Kaupunkikehityksen lautakunta 5 28.01.2015 MAA-AINESLUPA, MAANRAKENNUS JOUKO KÄRKKÄNEN OY 429/05.51.514/2014. Ympäristöinsinööri Reijo Roininen:

Kaupunkikehityksen lautakunta 5 28.01.2015 MAA-AINESLUPA, MAANRAKENNUS JOUKO KÄRKKÄNEN OY 429/05.51.514/2014. Ympäristöinsinööri Reijo Roininen: Kaupunkikehityksen lautakunta 5 28.01.2015 MAA-AINESLUPA, MAANRAKENNUS JOUKO KÄRKKÄNEN OY 429/05.51.514/2014 Kaula 5 Ympäristöinsinööri Reijo Roininen: Maanrakennus Jouko Kärkkänen Oy hakee Harjavallan

Lisätiedot

SONKAJÄRVEN KUNNASSA MAA-AINESTEN OTTAMIS- SUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

SONKAJÄRVEN KUNNASSA MAA-AINESTEN OTTAMIS- SUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT SONKAJÄRVEN KUNNASSA MAA-AINESTEN OTTAMIS- SUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN KUNNAN MAA-AINESTEN OTTAMISTAKSA ALKAEN

KEMIÖNSAAREN KUNNAN MAA-AINESTEN OTTAMISTAKSA ALKAEN KEMIÖNSAAREN KUNNAN MAA-AINESTEN OTTAMISTAKSA 1.1.2009 ALKAEN 1 YLEISTÄ 1.1 Maa-ainesten ottamishakemuksen ja ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta sekä muista viranomaistehtävistä

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET PIRKKALAN KUNNASSA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET PIRKKALAN KUNNASSA Pirkkalan kunta 1 (5) MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET PIRKKALAN KUNNASSA Kunnanhallitus hyväksynyt 3.9.2018 Voimaantulo

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.1.2003 Kokouspvm 16.1.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Sivu 1 / 6 LAUKAAN KUNTA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

Sivu 1 / 6 LAUKAAN KUNTA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Sivu 1 / 6 LAUKAAN KUNTA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Laukaan kaavoitus- ja rakennuslautakunta 25.1.2017 Sivu 2 / 6 Laukaan kunnassa

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Urjalan kunnan valtuuston päätös 18.6.2012 17 1 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Urjalan kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta,

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Tammelan kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta sekä

Lisätiedot

Kaavoitustilanne Alueella ei ole kuntatason kaavoja.

Kaavoitustilanne Alueella ei ole kuntatason kaavoja. Ympäristö- ja tekninen lautakunta 11 27.01.2016 Maa-aineslupa, Nykänen Jyrki YMPTEKLT 11 225/10 03 00/2015 Ympäristötarkastaja Hakija Jyrki Nykänen Kekkolantie 2 88490 Pohjavaara Asian vireilletulo Hakemus

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT LAPINLAHDELLA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT LAPINLAHDELLA Ympäristölautakunta 15.11.2017 48, liite 2 1 Lapinlahden ympäristölautakunta MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT LAPINLAHDELLA Lapinlahden

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

ALAVIESKAN KUNTA MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Hyväksytty Alavieskan kunnanvaltuustossa 13.2.2008, 5 Voimaantulo 1.4.2008 alkaen 1

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA PERITTÄVÄT MAKSUT. Laihian kunnanvaltuuston hyväksymä.

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA PERITTÄVÄT MAKSUT. Laihian kunnanvaltuuston hyväksymä. 1 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA PERITTÄVÄT MAKSUT Laihian kunnanvaltuuston 27.9.2010 73 hyväksymä. Laihian kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMEN MAA-AINESVALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA ALKAEN

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMEN MAA-AINESVALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA ALKAEN LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMEN MAA-AINESVALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA 1.1.2014 ALKAEN Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta 10.12.2013 134 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT LAPINLAHDELLA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT LAPINLAHDELLA Ympäristölautakunta 15.11.2017 48, liite 2 1 Lapinlahden ympäristölautakunta MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT LAPINLAHDELLA Lapinlahden

Lisätiedot

2.1 Suunnitelmaa kohti 350,00. + ottamisalueen pinta-alan mukaan ( min 1 ha ) 100,00 / ha. sekä lisäksi hakemuksessa otettavaksi esitetyn

2.1 Suunnitelmaa kohti 350,00. + ottamisalueen pinta-alan mukaan ( min 1 ha ) 100,00 / ha. sekä lisäksi hakemuksessa otettavaksi esitetyn PARKANON KAUPUNKI 1 MAA-AINESTAKSA Parkanon kaupungissa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta sekä muista viranomaistehtävistä suoritettavat maksut. 1 YLEISTÄ Maa-ainesten

Lisätiedot

MAA-AINESLUPIA JA MAISEMATYÖLUPIA KOSKEVA TAKSA (2389/2019)

MAA-AINESLUPIA JA MAISEMATYÖLUPIA KOSKEVA TAKSA (2389/2019) KUOPION KAUPUNKI, Alueelliset ympäristönsuojelupalvelut MAA-AINESLUPIA JA MAISEMATYÖLUPIA KOSKEVA TAKSA (2389/2019) Ympäristö- ja rakennuslautakunnan hyväksymä 28.3.2019 28 Maa-aineslain mukaista maa-aineslupaa,

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Leppävirran kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta

Lisätiedot

LOPEN KUNNAN MAA-AINESTAKSA

LOPEN KUNNAN MAA-AINESTAKSA 1 LOPEN KUNNAN MAA-AINESTAKSA 1 Yleistä Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta sekä muista viranomaistehtävistä suoritettavat maksut Maa-ainesten ottamissuunnitelman

Lisätiedot

Muonion kunta Taksa 1 (6) Kunnanvaltuusto Maa-ainestaksa. Hyväksytty x) Voimaantulo

Muonion kunta Taksa 1 (6) Kunnanvaltuusto Maa-ainestaksa. Hyväksytty x) Voimaantulo Muonion kunta Taksa 1 (6) Kunnanvaltuusto 1.5.2015 Maa-ainestaksa Hyväksytty 24.3.2014 x) Voimaantulo 1.5.2014 x) Valtuusto hyväksynyt 14/29.1.2001 ja tarkistanut euromäärät 10/24.3.2014 Muonion kunta

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus Iin kuntaan Etelä-Iin kylään, hakijana Maanrakennus J.Päkkilä Oy

Maa-aineslupahakemus Iin kuntaan Etelä-Iin kylään, hakijana Maanrakennus J.Päkkilä Oy Oulunkaaren ympäristölautakunta 37 01.06.2017 Maa-aineslupahakemus Iin kuntaan Etelä-Iin kylään, hakijana Maanrakennus J.Päkkilä Oy OULYMP 37 HAKIJA Maanrakennus J. Päkkilä Oy Maalismaantie 1455 91210

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101 Etelä-Suomi Päätös Nro 163/2012/1 Dnro ESAVI/125/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 11.10.2012 ASIA Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila.

Lisätiedot

Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut. Hangon kaupunki Tekninen ja ympäristövirasto

Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut. Hangon kaupunki Tekninen ja ympäristövirasto 1(6) 1 Yleistä 2 Tarkastusmaksu tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta sekä muista viranomaistehtävistä luvan hakija tai toimenpiteen suorittaja on velvollinen suorittamaan maaaineslain (555/81)

Lisätiedot

INKOON KUNNAN MAA-AINESTAXA

INKOON KUNNAN MAA-AINESTAXA INKOON KUNNAN MAA-AINESTAXA Inkoon kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta sekä muista viranomaistehtävistä suoritettavat maksut. 1 YLEISTÄ Maa-ainesten

Lisätiedot

Maa-ainesluvan ja ympäristöluvan yhteiskäsittely. INFRA ry Tiina Olin

Maa-ainesluvan ja ympäristöluvan yhteiskäsittely. INFRA ry Tiina Olin Maa-ainesluvan ja ympäristöluvan yhteiskäsittely Maa-ainesluvan ja ympäristöluvan tarve Maa-aineslupa tarvitaan kiven, soran, hiekan, saven ja mullan ottamiseen pois kuljetettavaksi taikka paikalla varastoitavaksi

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Lapinjärven kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta

Lisätiedot

2 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTUSMAKSU

2 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTUSMAKSU 1 (5) RUOVEDEN KUNTA Ympäristölautakunta MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Ruoveden kunnan maa-ainesten ottamissuunnitelman

Lisätiedot

POLVIJÄRVEN KUNTA Liite nro 48

POLVIJÄRVEN KUNTA Liite nro 48 POLVIJÄRVEN KUNTA Liite nro 48 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Polvijärven kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta,

Lisätiedot

Inkoon Kunta Maa-ainestaksa

Inkoon Kunta Maa-ainestaksa Inkoon Kunta Maa-ainestaksa Hyväksytty Inkoon rakennus- ja ympäristölautakunnassa 12.11.2013 183 Otetaan käyttöön 1.12.2013 Sisällys 1 YLEISTÄ...2 2 TARKASTUSMAKSU...2 3 VALVONTAMAKSU...3 4 KUULEMINEN...4

Lisätiedot

VETELIN KUNTA MAA-AINESMAKSUT

VETELIN KUNTA MAA-AINESMAKSUT VETELIN KUNTA MAA-AINESMAKSUT 2 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1. YLEISTÄ Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan

Lisätiedot

MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMIEN TARKASTUKSISTA, OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA JA MUISTA VIRANOMAISTEHTÄVISTÄ UUDENKAARLEPYYN KAUPUNGISSA.

MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMIEN TARKASTUKSISTA, OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA JA MUISTA VIRANOMAISTEHTÄVISTÄ UUDENKAARLEPYYN KAUPUNGISSA. MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMIEN TARKASTUKSISTA, OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA JA MUISTA VIRANOMAISTEHTÄVISTÄ UUDENKAARLEPYYN KAUPUNGISSA. 1 YLEISTÄ Maa-aineslain 23 :n (555/1981) ja MRL 145 :n

Lisätiedot

Tämän taksan perusteella määrätyt maksut eivät ole arvonlisäverollisia.

Tämän taksan perusteella määrätyt maksut eivät ole arvonlisäverollisia. MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1 YLEISTÄ Maa-aineslain mukaisen maa-ainesten ottamista koskevan hakemuksen käsittelystä ja suunnitelman

Lisätiedot

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA 1 (5) Lohjan kaupungin ympäristölautakunta ASIA PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 Ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

KANNONKOSKEN, KINNULAN, KIVIJÄRVEN, KYYJÄRVEN JA PIHTIPUTAAN KUNTIEN JA VIITASAAREN KAUPUNGIN MAA-AINESTAKSA

KANNONKOSKEN, KINNULAN, KIVIJÄRVEN, KYYJÄRVEN JA PIHTIPUTAAN KUNTIEN JA VIITASAAREN KAUPUNGIN MAA-AINESTAKSA POHJOISEN KESKI-SUOMEN YMPÄRISTÖTOIMI 1. KANNONKOSKEN, KINNULAN, KIVIJÄRVEN, KYYJÄRVEN JA PIHTIPUTAAN KUNTIEN JA VIITASAAREN KAUPUNGIN MAA-AINESTAKSA Hyväksytty: Ympäristölautakunta 19.4.2016 36 Hyväksytty:

Lisätiedot

MAA-AINEKSEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT PAIMION KAUPUNGISSA

MAA-AINEKSEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT PAIMION KAUPUNGISSA MAA-AINEKSEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT PAIMION KAUPUNGISSA 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 1 ASIA HAKIJA ON Kuusamo-työhönvalmennuskeskus ry:n ympäristöluvan rauettaminen, Kuusamo Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-,

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille

Hakemus on tullut vireille 2/YMPLA 2016 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M5/2016 Ympla 31.8.2016 73 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen 2.9.2016 HAKIJA: Kulonen Erkki ja Matti Metsämaantie

Lisätiedot