Jyväskylän Seudun matkailuyritysten internetmarkkinoinnin. Otteita markkinointipilottien tuloksista

Save this PDF as:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Jyväskylän Seudun matkailuyritysten internetmarkkinoinnin. Otteita markkinointipilottien tuloksista"

Transkriptio

1 Jyväskylän Seudun matkailuyritysten internetmarkkinoinnin kehittäminen Otteita markkinointipilottien tuloksista

2 Hankkeen lähtökohdat ja tavoitteet Jyväskylän seudun matkailuyritykset ovat tuoneet esille mm. seuraavat osaamistarpeet liittyen markkinointiin ja myyntiin vapaa-ajan matkailijoille (i) tavoittaa valitut kohderyhmät kustannustehokkaasti ja houkuttelevasti kohderyhmien käyttämissä sähköisissä medioissa ja jakelukanavissa (ii) luoda strategia internet-markkinointiin ja myyntiin sekä toteutuskelpoinen suunnitelma sen saavuttamiseksi (iii) edelleen kehittää yritysten kärkituotteita paremmin matkailijoiden tarpeita ja arvostuksia vastaaviksi.

3 Internet-markkinoinnin kehittämispolku Lähtötilanteen arviointi ja yrityskohtainen haastattelu Internet-markkinoinnin nykytilanteesta ja tavoitteista. Pienryhmätyöskentely Pienryhmätyöskentelyä varten kootaan yhteen internetmarkkinoinnin näkökulmasta samankaltaiset yritykset Markkinointipilottien käynnistäminen, toteutus, seuranta ja edelleen kehittäminen Laaditaan Internet-markkinoinnin toteutussuunnitelma ja toteutetaan markkinointipilotteja valikoituihin kohderyhmiin.

4 Markkinointipilottien lähtökohta Lähtötilanteen arvioinnin ja yrityskohtaisten haastatteluiden perusteella hankkeessa mukana olleet yritykset jaettiin internetmarkkinoinnin näkökulmasta samankaltaisiin ryhmiin. Pienryhmissä työskenneltiin seuraavan jaottelun mukaisesti Facebookin hyödyntäminen markkinoinnissa YouTube-videoiden hyödyntäminen markkinoinnissa Sähköpostimarkkinointi osana markkinointi Toteutussuunnitelmaa varten markkinointipilottien kohderyhmiä tarkennettiin naismatkailijaprofiilien ja lapsiperhematkailijoiden* avulla. *Tuloksia Jyväskylän ammattikorkeakoulun yhteispohjoismaisesta ICT Toolbol in the Experience Economy hankkeen asiakastutkimuksista.

5 Toteutetut markkinointipilotit

6 Jyväskylän seudun matkailu Jyväskylän seudun matkailu koordinoi ja toteuttaa Jyväskylän seudun matkailumarkkinoinnin toimenpiteitä. Tämän markkinointikampanjan kautta pyritään ohjaamaan kävijöitä aktiivisille naisille suunnatulle matkailusivuille, jossa valmiita vinkkejä ja paketteja matkailuun Jyväskylän seudulla. Kampanjan tavoitteena oli tuoda esiin naisryhmille suunnattua matkailutarjontaa Jyväskylän seudulla. Tietokilpailutyyppisen kilpailukysymysten avulla esiteltiin eri naiskohderyhmille suunnattuja palveluita. Tavoitteena oli saada mahdollisimman moni kilpailuun osallistuja sisäpiiriin, joille voidaan jatkossa lähettää sähköpostitse Jyväskylän seudun uusimmat kuulumiset sekä tarjoukset naisporukoiden. Jyväskylän seudun matkailun Facebook-sivun tykkääjämäärä kampanjan alkaessa oli 200 tykkääjää ja se nousi kampanjan kuluessa yli tuhanteen. Jyväskylän seudun matkailun kommentit: Kampanja-aikana vierailuja ihannaiset.fi sivuilla oli 879 kpl joista uniikkeja kävijöitä oli 601. Huomionarvoista oli kuitenkin, että välitön poistumisprosentti oli vain 24% (normaalisti n % matkailun sivuilla). Kävijöitä olisi voinut olla enemmänkin, mutta toisaalta kamppiksen aikana asiakasta haluttiin saada liikkumaan/toimimaan aika kunnianhimoisesti fb:n tykkäämisestä nettisivujen kilpailuun osallistumiseen jne.

7 Tavoitteet: Kampanjan tavoitteena oli saada 700 uutta Facebook-sivun tykkääjää, joista 200 liittyy sisäpiiriin (tilaa uutiskirjeen). Tavoitteena oli saada mainosklikkausta. Toimenpiteet: Tietokilpailutyyppinen kilpailusivu, joka ohjaa vierailemaan myös Ihannaiset sivulla. Facebook mainoskampanja ajalla Mainoksen kohderyhmä henkilöä. Käytetyt resurssit: Kilpailusivun ja mainoskampanjan toteutus: Jyväskylän seudun matkailu & FlowHouse Oy Mainoskampanjan budjetti 500. Tulokset: Mainoksen kattavuus: Mainoksen näyttökerrat: Mainoksen klikkaukset: (tavoite ) Hinta: 0.39 (cpc) Sivun tykkääjät mainoksen perusteella: 871 (tavoite 700) Ihannaiset sivun kävijämäärä: 879 käyntiä, joista uniikkeja 601 Kilpailuun osallistui 271 hlöä, uutiskirjeen tilasi 209 (tavoite 200)

8 Suomen Käsityön museo Operaatio punainen lanka Suomen käsityön museo on käsityön ja käsiteollisuuden asiantuntija, valtakunnallinen erikoismuseo, jonka osana toimivat Suomen kansallispukukeskus ja Konservointikeskus. Museolla on käytössään suunnitelmallisesti eri internet-markkinoinnin työkaluja. Museo ylläpitää blogia, Facebook-sivuja sekä julkaisee säännöllisesti uutiskirjettä. Nämä toimenpiteet tukevat museon kokonaisviestintää. Suomen käsityön museo kuuluu Jyväskylän seudun matkailun lapsiperhekohteisiin - Lasten Löytöretkiin. Operaatio punainen lanka -kampanjalla haluttiin tavoittaa lapsiperheitä, joissa on kouluikäisiä 7-12-vuotiaita lapsia. Operaatio punainen lanka on lapsille suunnattu on museoseikkailu. Seikkailun suorittaneet Facebook-tykkääjät saivat seuraavan museokäynnin maksutta koko perheelle. Suomen käsityön museon Facebook-sivun tykkääjämäärä kampanjan alkaessa 907 tykkääjää. Suomen Käsityön museon kommentit: Museomme oli koko kampanjan ajan äärettömän suosittu lapsiperheiden keskuudessa ja museokauppa tuotti hyvää myyntiä, eli sivutuotteena saatu myönteinen mainos oli parempaa kuin mitä uskallettiin odottaa.

9 Tavoitteet Kampanjan tavoitteena oli saada 500 uutta tykkääjää, joista 100 tykkääjää tilaa lisäksi uutiskirjeen. Kampanjan tavoitteena Operaatio Punaisen langan suorittaneita 100 henkilöä sekä museoon palautuneita kuponkeja 50 kpl. Toimenpiteet: Facebook-kampanjasivu, jossa esiteltiin Operaatio punainen lanka, sekä mahdollisuus ladata etukuponki museoon. Facebook mainoskampanja ajalla Mainoksen kohderyhmä henkilöä. Käytetyt resurssit: Tulokset: Kampanjasivun ja mainoskampanjan toteutus: Suomen käsityön museo. Mainosbudjetti 500. Mainoksen kattavuus: Mainoksen näyttömäärät: Mainoksen klikkaukset: Hinta: 0,39 (cpc) Sivun tykkääjät mainoksen perusteella: 704 Operaatio punaisen langan suorittajia yhteensä: 34 henkilöä Uutiskirjeen tilaajia: 4 vastaanottajaa

10 Peurunka Peurunka on monipuolinen hyvinvointipalveluiden keskus Jyvässeudulla. Sähköisen markkinoinnin työkaluista Peurunka on aiemmin hyödyntänyt AdWords mainontaa, bannerimainontaa muilla sivuilla sekä sähköpostimarkkinointia on toteutettu yrityksille ja yksityisille. Markkinointikampanjassa tavoitteena oli harjoitella FBmainontaa yhdistettynä kilpailuun. Kilpailu oli yksinkertainen arvonta, johon osallistuttiin FB-välisivulla. Palkintona oli Hilarius Hiiren riemuloma.

11 Tavoitteet: Kampanjan tavoitteena oli 1.9. mennessä 800 uutta tykkääjää (FB-sivun PTA ka. 50, huippu 150.) Toimenpiteet: Arvontasivu, jonka avulla pyrittiin yksinkertaisesti kasvattamaan tykkääjämääriä. Facebook mainoskampanja ajalla Mainoksen kohderyhmä (Mahdollinen kattavuus) hlöä. Käytetyt resurssit: Kilpailusivun ja mainoskampanjan toteutus: Peurunka & AtMentor & FlowHouse Oy Mainoskampanjan budjetti 496,99. Tulokset: Mainoksen kattavuus: hlöä Projekti oli hyvä, onnistuimme tosi hyvin kasvattamaan tykkääjämääriä! Mainoksen näyttökerrat: kpl Mainoksen klikkaukset: 1906 kpl Hinta: 0.26 / klikkaus (cpc) Sivun tykkääjät mainoksen perusteella: 1432 (tavoite 800) Kilpailuun osallistui 1600 hlöä, uutiskirjeen tilasi lähes kaikki Kampanjan päättyessä Facebook-sivulla 1800 tykkääjää (lähtötilanne n. 370).

12 Suvilippu.fi Suvilippu - Tapahtumien Keski-Suomi esittelee maakunnan parhaat teatterit, tapahtumat, näyttelyt ja risteilyt. Suvilippu Facebookkilpailun avulla tuotiin esiin Keski-Suomen kesäteatteritarjontaa, ja kesäteatterien meneillään olevat esitykset toimivatkin kilpailukysymyksenä ( Haluan ehdottomasti nähdä seuraavan kesämusikaalin ) Kampanjan tavoitteena oli kerätä pohjaa tuleville markkinointitoimenpiteille, kuten asiakasrekisteriä sähköpostimarkkinointia varten. Kilpailu oli kaikille avoin, ja kilpailuun osallistuminen ei vaatinut sivusta tykkäämistä. Kilpailun aloitusvaiheessa tykkääjiä 146. Asiakkaan kommentit: Yhteistyö toimi hienosti, oli helpottavaa huomata että amatöörin ajatukset jalostuvat Kallen ja Sannan koneilla tuottaviksi kampanjoiksi joista sai tilaajana tiedot ja tilastot

13 Tavoitteet: Toimenpiteet: Kampanjan tavoitteena kerätä pohjaa tuleville markkinointitoimenpiteille/uutiskirjeen tilaajia. Kilpailu oli kaikille avoin, ja kilpailuun osallistuminen ei vaatinut sivusta tykkäämistä. Facebook- kilpailu Kilpailuaika Mainoskampanjan aikataulu Lisäksi mainontaa radiossa ja Suvilippu.fi sivuilla. Mainoksen kohderyhmä (mahdollinen kattavuus): Käytetyt resurssit: Tulokset: Kilpailusivun ja mainoskampanjan toteutus : FlowHouse Oy Mainoskampanjan budjetti 500 Mainoksen kattavuus: Mainoksen näyttömäärät: Mainoksen klikkaukset: Hinta: 0,48 / klikkaus (cpc) Uudet tykkääjät mainoskampanjan kautta: 473 Kisaan osallistujia yhteensä 716 henkilöä ja sähköpostimarkkinointia varten 322 vastaanottajan tiedot. Kilpailun aloitusvaiheessa tykkääjiä 146 ja kilpailun päättyessä 699 tykkääjää.

14 Sähköpostimarkkinointi Sähköpostimarkkinointi mahdollistaa kohdennetun viestinnän ja markkinoinnin vastaanottajan asiakastietojen ja kiinnostuksen mukaan. Toimiva sähköpostimarkkinointi pitää sisällään kohderyhmälle suunniteltua ja heidän näkökulmastaan mielenkiintoista sisältöä. Markkinointipilottien tavoitteena oli kerätä Facebook-välisivulle luodun kilpailun kautta yrityksen käyttöön asiakasrekisteriä, johon voi jatkossa toteuttaa kohdennettua markkinointia sähköpostitse. Markkinointipilotissa toteutettiin kohderyhmää houkutteleva arvonta/kilpailu, jonne ohjattiin kävijöitä Facebook-mainonnan avulla. Samalla yrityksen Facebook-sivujen tykkääjämäärää pystyttiin kasvattamaan, koska kilpailuun osallistuminen oli mahdollista ainoastaan sivun tykkääjille. Mainoskampanjaa varten kohderyhmiä mietittiin tarkkaan kiinnostuksen kohteiden kautta, ja hyödynnettiin Facebookin mainostyökalun kohdennusmahdollisuutta. Mistä aiheista lapsiperheet voisivat olla kiinnostuneita? Esimerkiksi samankaltaiset yritykset ja toimijat, lapsiperheille suunnatut brändit, erilaiset huvipuistot, lapsiperheille suunnatut aktiviteetit ja elämykset? Mistä aiheista naismatkailijaprofiililtaan aktiivi nainen voisi olla kiinnostunut? Esimerkiksi samankaltaiset yritykset ja toimijat, aktiiviselle urheilusta kiinnostuneille naisille suunnatut brändit, erilaiset urheilukeskukset, -brändit, -tapahtumat?

15 Päijänne-Risteilyt Hilden Kuka määrää laivalla? Päijänne-Risteilyt Hilden Oy :llä on laivaliikennettä koko Päijänteen alueella; Lahdesta, Heinolasta ja Jyväskylästä, sekä Keitele-kanavan valmistuttua myös kanavalla Laukaaseen ja Suolahteen. Hildenillä on käytössään oma verkkokauppa ja mainontaa on toteutettu sähköisesti esim. bannerimainontana muilla verkkosivuilla sekä Jyväskylän seudun matkailun yhteismarkkinointitoimenpiteiden kautta. Markkinointia toteutetaan myös lehtimainontana, messuilla ja myyntipäivillä sekä suoramarkkinointina. Markkinointikampanjan ideana oli tuoda esiin lapsille suunnattua Tähtikapteeni klubia. Tähtikapteeni tuote on laivalla tapahtuvaa toimintaa, jossa lapset pääsevät vierailemaan kapteenin hytissä, sekä heille järjestetään tietokilpailu. Tähtikapteeneille on luvassa myös tähtikapteeni-diplomi, sekä he voivat liittyä Tähtikapteeni-klubiin. Kampanjan kohderyhmänä ovat lapsiperheet, joissa leikki-ikäisiä lapsia. Facebook kampanjan tavoitteena oli kerätä kohdennettua asiakasrekisteriä lapsiperheistä, jota voidaan myöhemmin hyödyntää sähköpostimarkkinoinnissa. Facebook-sivujen tykkääjämäärä oli kampanjan alussa 112.

16 Kuka määrää laivalla? Tavoitteet Kampanjan tavoitteena oli saada kilpailun avulla Hildenin sivuille 500 tykkääjää sekä kilpailuun osallistujista 200 uutta uutiskirjeen tilaajaa. Toimenpiteet Facebook kilpailu Kuka määrää laivalla Mainoskampanja ajalla Mainoksen kohderyhmä Käytetyt resurssit: Tulokset Kilpailu toteutuksessa mukana Päijänne Risteilyt Hilden, mainostoimisto Apelli sekä FlowHouse Oy. Mainoskampanjan toteutus: Päijänne Risteilyt Hilden. Mainoskampanjan budjetti 500. Mainoksen kattavuus: Mainoksen näyttömäärät: Mainoksen klikkaukset: Hinta: 0,28 (cpc) Tykkääjät mainoksen perusteella: Kilpailun avulla saatiin Päijänne-Risteilyt Hildenin sivuilla 2000 tykkääjän raja rikki, joista 969 määrä osallistui kilpailuun.

17 Jyväskylän Kongressikeskus Jyväskylän Kongressikeskus on osa Jyväskylän Paviljonkia, joka on tapahtumakeskus Jyväskylässä. Kongressikeskus vastaa kokouspalveluiden toteuttamisesta. Kilpailun ideana oli tuoda esiin Paviljongin syksyn viihdetarjontaa. Kilpailutoteutuksena kolmivaiheinen tietovisatyyppinen kilpailu. Kilpailussa arvottiin jokaisen kolmen artistin konserttiin lippupaketteja. Tavoitteena saada sivuille tykkääjiä sekä kerättyä uutiskirjeen tilaajia. Osallistujat pystyivät parantamaan voittomahdollisuuksiaan, jolloin jokaisesta osallistuneesta ystävästä sai lisäarvan arvontaan. Kilpailun aloitusvaiheessa tykkääjien määrä ja kilpailun päättyessä tykkäystä. Meille markkinointikampanja oli onnistunut ja kilpailu herätti Paviljongin facebook sivun eloon. Kilpailun säännöllisyys toi myös rutiinin facebook päivittämiseen. Osaksi kilpailun vuoksi Paviljongin facebook sivu ei ole enää pelkästään passiivinen sivu. Kilpailun myötä saimme asiakasrekisteriimme täydennystä ja näin ollen potentiaalisia asiakkaita. Kilpailu sai myös ihmiset huomaamaan Paviljongin viihdetarjonnan laajuuden ja herätti mielenkiintoa muitakin kuin kilpailussa olleita konsertteja kohtaan.

18 Tavoitteet Jyväskylän kongressikeskus Kampanjan tavoitteena oli saada kilpailun avulla tykkääjiä sekä kilpailuun osallistujista uusia uutiskirjeen tilaajia. Toimenpiteet Facebook kilpailu Paviljongin mahtava viihdesyksy Mainoskampanja ajalla Mainoksen kohderyhmä Käytetyt resurssit: Tulokset Kilpailu toteutus FlowHouse Oy. Mainoskampanjan toteutus: FlowHouse Oy. Mainoskampanjan budjetti 500. Mainoksen kattavuus: Mainoksen näyttömäärät: Mainoksen klikkaukset: Hinta: 0.18 / klikkaus (cpc) Tykkääjät mainoksen perusteella: Kilpailuun osallistui 527 osallistujaa. Sähköpostimarkkinointia varten luvan antaneita 247 henkilöä.

19 YouTube-videopalvelun hyödyntäminen markkinoinnissa YouTube on Internetin suosituin suoratoistovideopalvelu ja käyttäjät voivat lisätä YouTubeen omia videoita tai katsoa muiden käyttäjien lisäämiä videoita. Yritykset voivat käyttää YouTube-palvelua markkinoinnissaan mm. lataamalla palveluun oman esittelyvideonsa tai vaikkapa mainospätkiään. Google on Internetin ja Suomen suosituin hakukone. AdWords tarkoittaa yritykselle tärkeiden hakusanojen ostamista Googleen siten, että käyttäjän hakiessa tällä sanalla yrityksen mainos tulee esiin hakutulosten joukkoon. Voidaan siis parantaa hakutuloksia tai tulla esiin muutoin sopivissa yhteyksissä. Potentiaaliset asiakkaat etsivät hakukoneella ratkaisua tarpeeseensa, tarve on heillä juuri silloin konkreettinen. Markkinointipilotissa toteutettiin YouTube mainosvideo, jota mainostettiin AdWords-kampanjalla. Videon kautta pyrittiin puhuttelemaan kohderyhmää ja tekemään videon avulla palvelusta/tuotteesta mahdollisimman houkutteleva. Videon kautta ohjattiin suoraan myyntikanavaan, esim. lippukauppaan tai kotisivuille.

20 Peukkula Peukkulan sisäleikkipuisto ja ulkoleikkipuisto Temppulaakso sekä vain kesäisin auki oleva Satulaakso tarjoavat monenlaista puuhaa lapsille ja aikuisille. Pomppulinnoissa, toimintaradoilla ja satuhuoneissa puuhastellaan viikon jokaisena päivänä. Pelejä ja hassunkurisia esineitä on Peukkulan Talo tulvillaan. Kaikella saa leikkiä! Päivän päätteeksi voi istahtaa Peukkula Kinoon ja rauhoittua tuttuja piirroselokuvia katselemalla. Peukkula käyttää markkinoinnissaan sähköpostiuutiskirjeitä, Facebook päivityksiä sekä mainoksia, bannerimainonta. Google AdWords-mainontaa kuten myös kokeilunomaisesti FourSquarea, Grouponia ja Wikejä. Twitter ja Pinterest tilit on myös luotu, mutta tilien hoitaminen ei ole kovin aktiivista. Noksun taikakassi kampanjassa haluttiin tuoda Peukkulan fiilistä paremmin esille maailman toiseksi suosituimmassa hakukoneessa YouTubessa. YouTubeen ladattiin musiikkivideo Noksun taikakassi ( ja sitä markkinoitiin AdWordsillä. Videoon kätkettiin vihje, jonka mukaisesti toimimalla Peukkulapäivän jälkeen sai itselleen CD:n, jossa oli myös ko. Noksun taikakassi-kappale. Video nousee edelleen mainiosti esille, kun googlaa esim. sanalla Lasten musiikkivideo. Näin ollen Peukkulan näkyvyys on tätä kautta kasvanut. Varsinainen tavoite eli saada videon avulla suoraan kävijöitä Peukkulaan ei kuitenkaan onnistunut, koska CD-levyjä ei jaettu ainakaan muutamaa enempää.

21 Tavoite: Saada 200 kävijää Peukkulaan (CD:tä 200 kpl) Toimenpiteet: Noksun taikakassi video + AdWords mainonta Käytetyt resurssit: 213,81 (AdWords) Tulokset: Videon näyttömäärät: 1594 Mainoksen näytöt: Klikkaukset: 453 Sivuvierailut (analytics): CD:n tilauksia tuli yhteensä: 3

22 Tilastoja Video tulee hakusanalla Lasten musiikkivideot seitsemäntenä vielä lokakuussakin

23 Facebookin hyödyntäminen markkinoinnissa Budjetti Kohderyhmä Kattavuus Näytöt Klikkaukset Hinta Uusia tykkääjiä sposteja /tykkääjä Jyväskylän Kesä Suomen Käsityön museo 500, , ,71 Jyväskylän Seudun matkailu 500, , ,57 Riihivuoren Aploodi Teatteri 73, , ,72 Revontuli 1 134, , ,81 Revontuli 2 51, ,74 (CPM) 19 2,73 Peurunka 496, , ? 0,35 Peukkula 2 280, , ,22 Sähköpostirekisterin kerääminen Budjetti Kohderyhmä Kattavuus Näytöt Klikkaukset Hinta Uusia tykkääjiä sposteja /sposti Päijänne Risteilyt Hilden 500, , Jyväskylän kongressikeskus 500, , ,02 Jyväskylän Seudun matkailu 500, , ,39 Suvilippu 500, , ,55 YouTube-videopalvelun hyödyntäminen markkinoinnissa (Adwords) Budjetti Kohderyhmä Kattavuus Näytöt Klikkaukset Hinta Uusia tykkääjiä YT näyttöjä /näyttö Suvilippu 188,76 NA NA ,03 NA 338 0,56 Peukkula 1 213,81 NA NA ,47 NA ,13 Kaupunginteatteri - NA NA NA 0 - Yhteensä 4439, ctr% 0,13 % /klikkaus 0,32

24 Oivalluksia? 1. Panosta markkinointiin pikkuisen enemmän, saat paljon enemmän tuloksia! 2. Käytä ammattilaista, joka käyttää alati muuttuvia työkaluja päivittäin tehokkaasti 3. Automatisoi mahdollisimman paljon Jos saat tuhat sähköpostiosoitetta, niin olisiko kiva, että ne tulisivat automaattisesti kerättyä Q3-4/2013: Facebook on tehokkain työkalu markkinoijalle tällä hetkellä 5. Älä arvo liian yleisiä palkintoja (ipad tms.) lapsiperheille lapsiperheiden palveluita 6. Kohdenna hyvin

25

Markkinointi sosiaalisessa mediassa

Markkinointi sosiaalisessa mediassa Markkinointi sosiaalisessa mediassa Digityöpaja, 30.11.2017 Outi Mertamo DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework Minä Outi Mertamo Tuotantotalouden insinööri, 2010. Aloittanut HAMKissa markkinointisuunnittelijana

Lisätiedot

Facebook-mainonnan avainkysymykset. Jari Juslén 2012-8-29

Facebook-mainonnan avainkysymykset. Jari Juslén 2012-8-29 Facebook-mainonnan avainkysymykset Jari Juslén 2012-8-29 Jari Juslén KTM, MBA Yrittäjä, Akatemia 24/7 Oy Internet-markkinoinnin konsultti ja kouluttaja http://akatemia.fi Mikä on sinun Facebook-mainonnan

Lisätiedot

Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa

Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa 7.5 2014 Anu Korkiakangas Myynninmaailma Oy www.myynninmaailma.fi Miksi sähköinen markkinointi? Tukemaan myyntiä Tavoitat oikeat kohderyhmät

Lisätiedot

Miten saat uusia asiakkaita ja lisää myyntiä sosiaalisesta mediasta. Jari Juslén 2013-4-10

Miten saat uusia asiakkaita ja lisää myyntiä sosiaalisesta mediasta. Jari Juslén 2013-4-10 Miten saat uusia asiakkaita ja lisää myyntiä sosiaalisesta mediasta Jari Juslén 2013-4-10 Taktiikat vs. strategia Markkinoijan maailma on täynnä uusia taktiikoita ja temppuja, joilla pankki räjähtää Tämän

Lisätiedot

Klikit Myynniksi. Raahe Jaakko Suojanen

Klikit Myynniksi. Raahe Jaakko Suojanen Klikit Myynniksi Raahe 31.10.2016 Jaakko Suojanen Sisältö Verkossa myyminen Tehokas verkkosivu Liikennemäärän kehittäminen Hakukoneoptimointi Google Adwords Facebook Konversion kehittäminen Jaakko Suojanen

Lisätiedot

SoteNavi. Alkuun digimarkkinoinnissa Heli Leskinen. - pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke

SoteNavi. Alkuun digimarkkinoinnissa Heli Leskinen. - pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke SoteNavi - pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke Alkuun digimarkkinoinnissa 11.10.2018 Heli Leskinen Mitä on digimarkkinointi? Markkinointi, jota toteutetaan sähköisesti => laaja

Lisätiedot

Sähköinen markkinointi Jyväskylän seudulla. Matkailuparlamentti 12.11. Susanne Sarvilinna

Sähköinen markkinointi Jyväskylän seudulla. Matkailuparlamentti 12.11. Susanne Sarvilinna Sähköinen markkinointi Jyväskylän seudulla Matkailuparlamentti 12.11. Susanne Sarvilinna E -strategiatyö eli sähköisen markkinoinnin strategia Asiantuntijakonsultaatio mukana Suunnitelma kolmen vuoden

Lisätiedot

MATKAILUPALVELUJEN SÄHKÖINEN MYYNTI JA MARKKINOINTI. Pia Behm, CEO/Owner

MATKAILUPALVELUJEN SÄHKÖINEN MYYNTI JA MARKKINOINTI. Pia Behm, CEO/Owner MATKAILUPALVELUJEN SÄHKÖINEN MYYNTI JA MARKKINOINTI Pia Behm, CEO/Owner Kuka puhuu? - erusway Oy 10/13: Auttaa yrityksiä saamaan lisää asiakkaita Venäjältä - Google Partner - Tärkeimmät asiakkaat matkailun

Lisätiedot

SOME-INFO 16.11.2015. Sosiaalinen media tutuksi ja mitä hyötyä siitä on kylätoiminnalle?

SOME-INFO 16.11.2015. Sosiaalinen media tutuksi ja mitä hyötyä siitä on kylätoiminnalle? SOME-INFO 16.11.2015 Sosiaalinen media tutuksi ja mitä hyötyä siitä on kylätoiminnalle? TOIVEET PÄIVÄN TILAISUUDESTA! Maaseutukuriirin SOME-kyselyyn tuli yhteensä 20 vastausta. Kaikilla vastanneilla organisaatiolla

Lisätiedot

Kristina Ruuskanen TV09S1M1

Kristina Ruuskanen TV09S1M1 Kristina Ruuskanen TV09S1M1 1/24 1. Johdanto 2. Digitaalinen markkinointi 3. Digitaalisen markkinoinnin muotoja 4. Suosituimmat digitaalisen markkinoinnin keinot 5. Digitaalisen markkinoinnin käytön syyt

Lisätiedot

Vertailua: Kaleva.fi, Facebook, Google kuinka markkinointi toimii eri alustoilla?

Vertailua: Kaleva.fi, Facebook, Google kuinka markkinointi toimii eri alustoilla? Vertailua: Kaleva.fi, Facebook, Google kuinka markkinointi toimii eri alustoilla? 29.10.2014 Digiaamiainen Markkinointi lukijan näkökulmasta Lukija seuraa itseään kiinnostavia aiheita eri kanavista joukkoon

Lisätiedot

Mittaa, kohdenna ja optimoi näkyvyytesi verkossa. Janne Stude Tuotepäällikkö, Omakaupunki.fi Oma Yritys-tapahtuma 27.3.

Mittaa, kohdenna ja optimoi näkyvyytesi verkossa. Janne Stude Tuotepäällikkö, Omakaupunki.fi Oma Yritys-tapahtuma 27.3. Mittaa, kohdenna ja optimoi näkyvyytesi verkossa Janne Stude Tuotepäällikkö, Omakaupunki.fi Oma Yritys-tapahtuma 27.3.2012, Wanha Satama Ennen kuin aloitat mieti seuraavia: Kohderyhmä Tavoitteet Mitä on

Lisätiedot

Aloittelijasta Internet markkinoinnin sankariksi. Artem Daniliants / LumoLink

Aloittelijasta Internet markkinoinnin sankariksi. Artem Daniliants / LumoLink Aloittelijasta Internet markkinoinnin sankariksi Artem Daniliants / LumoLink CEO at LumoLink Verkkokauppa & Web teknologian asiantuntija 13+ vuotta kokemusta Internet liiketoiminnasta 10+ vuotta kokemusta

Lisätiedot

taustaa keskustan tila on hälyttävä, nyt pitää tehdä jotakin!

taustaa keskustan tila on hälyttävä, nyt pitää tehdä jotakin! PUTIIKKIVIIKOT.fi taustaa keskustan tila on hälyttävä, nyt pitää tehdä jotakin! kaikkien pitää ymmärtää suurempi kuva. nyt tehdään yhdessä, toistaan tukien, ei siis vain oman navan kautta omaa etua ajatellen

Lisätiedot

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke Eveliina Toivonen 9.9.2016 www.hamk.fi TIETOISKUN SISÄLTÖ 1. Markkinoinnin perusperiaatteet 2. Verkkomarkkinoinnin kolme teemaa

Lisätiedot

Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!!

Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!! Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!! Riikka Räisänen Projektipäällikkö, digitaalinen markkinointi Google AdWords Qualified riikka.raisanen@verkkoasema.fi +358 40 195 8650 Valitse sinun yrityksellesi

Lisätiedot

Etusuora.com mediakortti

Etusuora.com mediakortti Etusuora.com mediakortti Etusuora.com mediakortti Etusuora.com on verkkolehti vaativan urheiluseuraajan makuun. Olemme erikoistuneet ennen kaikkea yksilölajeihin, ja kesäisin päähuomion sivuillamme saa

Lisätiedot

Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt

Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt 2018 WWW.PITKOSPUU.FI Sosiaalisen median mahdollisuudet Sosiaalinen media eli some, on tuonut tulleessaan muutoksen markkinointiin niin suunnittelussa kuin toteutuksessa.

Lisätiedot

JUJUPRIX 2015. Kalle Tuominen & Timo Mäkeläinen Markkinointiviestinnän suunnittelutoimisto Mainio Oy. kalle@mainiota.fi timo.makelainen@mainiota.

JUJUPRIX 2015. Kalle Tuominen & Timo Mäkeläinen Markkinointiviestinnän suunnittelutoimisto Mainio Oy. kalle@mainiota.fi timo.makelainen@mainiota. JUJUPRIX 2015 Kalle Tuominen & Timo Mäkeläinen Markkinointiviestinnän suunnittelutoimisto Mainio Oy kalle@mainiota.fi timo.makelainen@mainiota.fi Tampere matkailukohteena. Tampere on Pohjoismaiden suurin

Lisätiedot

VENÄJÄ-TYÖPAJA MARKKINOINTIKANAVAT KATJA ANTTILA 21.5.2013

VENÄJÄ-TYÖPAJA MARKKINOINTIKANAVAT KATJA ANTTILA 21.5.2013 VENÄJÄ-TYÖPAJA MARKKINOINTIKANAVAT KATJA ANTTILA 21.5.2013 MARKKINOINNIN JA VIESTINNÄN ERITYISPIIRTEITÄ VENÄJÄLLÄ Mainoksiin suhtaudutaan epäluuloisemmin kuin Suomessa. Venäjällä luotetaan enemmän tuttujen

Lisätiedot

Sosiaalisen median mahdollisuudet matkailualalla

Sosiaalisen median mahdollisuudet matkailualalla @MeltwaterFIN Sosiaalisen median mahdollisuudet matkailualalla Maria Sundström Managing Director Meltwater Group 0 Agenda @MeltwaterFIN MELTWATER I. SOSIAALISEN MEDIAN SEURANTA JA RAPORTOINTI Sosiaalisen

Lisätiedot

Verkkokaupan Facebook-markkinointi

Verkkokaupan Facebook-markkinointi Verkkokaupan Facebook-markkinointi Thunderbite Oy 2015 Facebook-markkinoinnin uudet muodot verkkokaupoille Verkkokaupan markkinointimixissä Facebook-markkinoinnilla on tärkeä rooli ja uusien Facebook mainosmuotojen

Lisätiedot

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke Eveliina Toivonen www.hamk.fi TYÖPAJAN SISÄLTÖ 1. Kuulumiset 2. Kertaus aiemmasta tietoiskusta 3. Uusia ideoita 4. Tärpit

Lisätiedot

Facebook-sivu tehokäyttöön

Facebook-sivu tehokäyttöön Facebook-sivu tehokäyttöön Osa 3 Facebook-sivun maksulliset viestintäkeinot 2013-3-15 1 Mitä opit tänään Miksi käyttää maksullisia keinoja näkyvyyden hankkimiseksi Miten tehostat sivujulkaisun näkyvyyttä

Lisätiedot

Agenda. Sähköpostimarkkinoinnin ongelmat Sähköpostimarkkinoinnin mahdollisuudet Automaattinen sähköpostimarkkinointi. Jari Juslén 2014 2

Agenda. Sähköpostimarkkinoinnin ongelmat Sähköpostimarkkinoinnin mahdollisuudet Automaattinen sähköpostimarkkinointi. Jari Juslén 2014 2 Jari Juslén 2014 1 Agenda Sähköpostimarkkinoinnin ongelmat Sähköpostimarkkinoinnin mahdollisuudet Automaattinen sähköpostimarkkinointi Jari Juslén 2014 2 Sähköpostimarkkinoijan pahimmat virheet Ajatus,

Lisätiedot

Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi?

Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi? Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi? Mitä teet ensimmäiseksi, kun etsit tietoa jostain asiasta? Luultavimmin Google- haun, etkä ole ainut: ihmiset ovat siirtyneet yhä enemmän nettiin käyttämään sähköisiä

Lisätiedot

SELKEÄSTI HELPOMPAA MARKKINOINTIA

SELKEÄSTI HELPOMPAA MARKKINOINTIA SELKEÄSTI HELPOMPAA MARKKINOINTIA Markkinatehdas on ryhmä nuoria markkinoijia, joiden tavoitteena on parantaa Keski-Suomen yritysten markkinoinnin suunnitelmallisuutta ja auttaa käytännön toteutuksessa.

Lisätiedot

GoTavastia! Mediakampanjoiden tulokset ja kevään toimenpiteet,

GoTavastia! Mediakampanjoiden tulokset ja kevään toimenpiteet, GoTavastia! Mediakampanjoiden tulokset ja kevään toimenpiteet, 10.3.2016 GoTavastia! markkinointitoimet lokahelmikuu Uuden vuoden kampanjan toteutus ja seuranta digitaalisissa kanavissa Sisällöntuotanto

Lisätiedot

MATKAILUALUEEN JA MATKAILUYRITYKSEN NÄKYVYYS JA LÖYDETTÄVYYS VERKOSSA

MATKAILUALUEEN JA MATKAILUYRITYKSEN NÄKYVYYS JA LÖYDETTÄVYYS VERKOSSA Savonlinna 6.4.2017 MATKAILUALUEEN JA MATKAILUYRITYKSEN NÄKYVYYS JA LÖYDETTÄVYYS VERKOSSA FlowHouse Oy www.flowhouse.fi FlowHouse Oy on digitaalisen markkinoinnin, sosiaalisen median ja digitaalisen asiakaskokemuksen

Lisätiedot

Muuttuva Museo Seminaari 2014 YLEISÖTYÖ JA VAPAAEHTOISTYÖ 1.10.2014, Savilahtitalo, Vähäkyrö. Paikallismuseo matkailun kehittäjänä?

Muuttuva Museo Seminaari 2014 YLEISÖTYÖ JA VAPAAEHTOISTYÖ 1.10.2014, Savilahtitalo, Vähäkyrö. Paikallismuseo matkailun kehittäjänä? Muuttuva Museo Seminaari 2014 YLEISÖTYÖ JA VAPAAEHTOISTYÖ 1..2014, Savilahtitalo, Vähäkyrö Paikallismuseo matkailun kehittäjänä? Matkailu ja kotiseututyö & museot alueen kulttuuri kiinnostaa aina matkailijoita

Lisätiedot

SMTL Markkinatutkimuspäivä Muuttuva markkinatutkimus

SMTL Markkinatutkimuspäivä Muuttuva markkinatutkimus SMTL Markkinatutkimuspäivä Muuttuva markkinatutkimus Keinovalikoima lisääntyy - miten rakentaa mahdollisimman optimaalinen kokonaisuus yrityksen consumer insight tarpeisiin 23.4.2015 Hanna Hiekkamies Sisältö

Lisätiedot

Facebook-sivun ylläpito

Facebook-sivun ylläpito Facebook-sivun ylläpito Facebook-sivun viestinnän tehostaminen 2013-5-29 Materiaaleista Koulutuksen videotallenteet ja muut materiaalit ovat käytössänne osoitteessa http://akatemia.fi/fbyk-tilaajien-alue/

Lisätiedot

Tiedekirjojen markkinointi sosiaalisessa mediassa. Ajankohtaista julkaisemisessa 6.3.2015 Mandi Vermilä

Tiedekirjojen markkinointi sosiaalisessa mediassa. Ajankohtaista julkaisemisessa 6.3.2015 Mandi Vermilä Tiedekirjojen markkinointi sosiaalisessa mediassa Ajankohtaista julkaisemisessa 6.3.2015 Mitä sosiaaliset mediat ovat? Miksi sosiaalisia medioita käytetään markkinointikanavina? Koska sosiaalisen median

Lisätiedot

Sosiaalisen median hyödyntäminen yritystoiminnassa - Facebook

Sosiaalisen median hyödyntäminen yritystoiminnassa - Facebook Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentrum Sosiaalisen median hyödyntäminen yritystoiminnassa - Facebook Sisältö Facebook ja sen käyttö Suomessa Yrityksen

Lisätiedot

Strategia Päivitetty

Strategia Päivitetty Strategia 2020 Päivitetty 25.8.16 Visio Matkailun identiteettimme rakentuu luontaisista elementeistä, joita alueesta viestitään muutenkin Luonto, Aurinko, Onnellisuus, Energia, Kansainvälisyys Visio muodostuu

Lisätiedot

KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN

KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN Marko Pyhäjärvi PUHEENVUORON TAVOITE On olemassa miljoonia eri keinoja vauhdittaa matkailuyrityksen myyntiä, ja Facebookmarkkinointi on

Lisätiedot

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää tiedottamisessa ja markkinoinnissa monipuolisesti. Somen avulla tieto tapahtumastanne voi

Lisätiedot

Google AdWords. mainonta tehokäyttöön

Google AdWords. mainonta tehokäyttöön Google AdWords mainonta tehokäyttöön Opi tekemään hakukonemainontaa kuin ammattilaiset. Opas antaa sinulle vinkkejä, kuinka vältät sudenkuopat ja säästät mainoseurojasi sekä kuinka tavoitat asiakkaasi

Lisätiedot

Sosiaalinen media muuttaa maailman. Nyt! Heti! Nopeasti!

Sosiaalinen media muuttaa maailman. Nyt! Heti! Nopeasti! Sosiaalinen media muuttaa maailman Nyt! Heti! Nopeasti! Sara-Maria Forsberg Syyskuu 2014: 2 elokuvaa ja kansainvälinen levytys-sopimus Maaliskuu 2014: Kassaneiti Sosiaalinen Media YouTube Tuotetaan sisältöä

Lisätiedot

Lumipallo.fi HIIHTOKESKUKSET VALMISMATKAT OMATOIMIMATKAT LUMITILANNE OHEISPALVELUT ARTIKKELIT KUVAT JA VIDEOT BLOGIT KESKUSTELUT UUTISKIRJE FACEBOOK

Lumipallo.fi HIIHTOKESKUKSET VALMISMATKAT OMATOIMIMATKAT LUMITILANNE OHEISPALVELUT ARTIKKELIT KUVAT JA VIDEOT BLOGIT KESKUSTELUT UUTISKIRJE FACEBOOK Lumipallo.fi HIIHTOKESKUKSET VALMISMATKAT OMATOIMIMATKAT LUMITILANNE OHEISPALVELUT ARTIKKELIT KUVAT JA VIDEOT BLOGIT KESKUSTELUT UUTISKIRJE FACEBOOK Responsiivisesti suunniteltu Lumipallo-verkkopalvelu

Lisätiedot

Hakukone digitaalisen mainonnan työkaluna

Hakukone digitaalisen mainonnan työkaluna Hakukone digitaalisen mainonnan työkaluna Digizer Oy - Asiantuntijapalveluita toteuttava kumppani verkkokaupoille sekä muille digitaalista liiketoimintaa harjoittaville yrityksille - Palvelumme: - Varastointi-

Lisätiedot

Kyselyn yhteenveto Yritys-Suomi brändin lanseeraus kampanja 20.3.2012

Kyselyn yhteenveto Yritys-Suomi brändin lanseeraus kampanja 20.3.2012 Kyselyn yhteenveto Yritys-Suomi brändin lanseeraus kampanja 20.3.2012 Yritys-Suomi brändin lanseeraus kampanja Tammikuussa 2012 toteutettiin valtakunnallinen Yritys- Suomi lanseerauskampanja. Mikkelin

Lisätiedot

Digimarkkinointi. Ari Tenhunen

Digimarkkinointi. Ari Tenhunen Digimarkkinointi Ari Tenhunen Sosiaalinen media 2 Myyntisykli digimarkkinoinnin kehyksenä Ei tietoa Tietoinen Kiinnostunut Käyttö Omistautuminen Ostoaikomus Sisäänajo Muistuttaminen Tutustuminen Suostuttelu

Lisätiedot

SÄHKÖINEN MARKKINOINTI

SÄHKÖINEN MARKKINOINTI SÄHKÖINEN MARKKINOINTI Kuka Teemu Korpi? Sähköisen markkinoinnin ala Hakusanamainonta Display-mainonta Facebookmainonta Hakukoneoptimointi Affiliate-markkinointi Sisältömarkkinointi Sosiaalinen media Mobiilimarkkinointi

Lisätiedot

Ilmastonmuutos haltuun kampanjan esittely Tiina Rintanen

Ilmastonmuutos haltuun kampanjan esittely Tiina Rintanen Ilmastonmuutos haltuun kampanjan esittely 25.8.2018 Tiina Rintanen TAPIO 26.9.2018 2 Kampanjan tiedot Ajankohta viikko 41 (8.10-14.10.2018) Kampanja käynnistyy ma 8.10 klo 8.30 videon julkaisulla Hastag

Lisätiedot

Yrittäjä, tee nyt V**tu edes jotain, markkinoi älä marise

Yrittäjä, tee nyt V**tu edes jotain, markkinoi älä marise Yrittäjä, tee nyt V**tu edes jotain, markkinoi älä marise #marilta #pasionkingi #yrittäjät Ei aika riitä Nää koulutukset on ihan hyviä, mutku Emmä viitti Mä en pysty Kaverit sano, Sitku ettei kannata

Lisätiedot

Taidepyöriä lainattiin työpaikoille 1.5. 31.10.2012. Työpyöräile!

Taidepyöriä lainattiin työpaikoille 1.5. 31.10.2012. Työpyöräile! Taidepyöriä lainattiin työpaikoille 1.5. 31.10.2012 Työpyöräile! Kuinka työasiamatkapyöräily voi sosiaalisen median avulla voi nousta aivan uudelle tasolle. Työpyöräile!-kampanja Varsinaissuomalaisille

Lisätiedot

Hautaako Facebook tahallaan sivun ylläpitäjien julkaisut? 13.2.2013

Hautaako Facebook tahallaan sivun ylläpitäjien julkaisut? 13.2.2013 Hautaako Facebook tahallaan sivun ylläpitäjien julkaisut? 13.2.2013 Tilaisuuden järjestäjä FBO Facebook-opas Facebook-markkinoinnin käsikirja ja valmennusohjelma verkossa http://facebook-opas.akatemia.fi

Lisätiedot

IAB Finland Sosiaalisen Median Markkinoinnin Mittaamisen Suositus 1.0

IAB Finland Sosiaalisen Median Markkinoinnin Mittaamisen Suositus 1.0 1.11.2012 IAB Finland Sosiaalisen Median Markkinoinnin Mittaamisen Suositus 1.0 Tämän suosituksen tarkoitus on auttaa yrityksiä ja yhteisöjä laatimaan vertailukelpoisia mittauksia sosiaalisen median markkinointitoimenpiteitä

Lisätiedot

Click to edit Master title style

Click to edit Master title style Click to edit Master title style Agenda Kampanjan eteneminen ja tulokset kesän toimista Paikallisen markkinoinnin ja vies7nnän ak7voin7 Kampanja aikajana Tavoitteet, strateginen viesti, visuaalisuus, mediasuunnitelma

Lisätiedot

Hyvinvointi-kampanja 2015 Väliraportti 2.3. 17.5.2015. Outi Karppanen Iida Marjosalmi

Hyvinvointi-kampanja 2015 Väliraportti 2.3. 17.5.2015. Outi Karppanen Iida Marjosalmi Hyvinvointi-kampanja 2015 Väliraportti 2.3. 17.5.2015 Outi Karppanen Iida Marjosalmi 1 Kampanjakooste Ajankohta 2.3.- 17.5.2015 Budjetti 70 000 EUR Kampanja-alue Moskova + Pietari Kohderyhmä 20-50 good

Lisätiedot

Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi

Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi Kuinka teet ÄLYKÄSTÄ sähköpostimarkkinointia ja onnistut? Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystävät, Tiina Räisänen Toimitusjohtaja

Lisätiedot

MARKKINOINTI MAINOSTOIMISTO. Puh

MARKKINOINTI MAINOSTOIMISTO. Puh MARKKINOINTI FACEBOOK-MAINONTA 1/5 Facebook-mainonnan hinnanmuodustus Facebook-mainonta hinnoitellaan huutokauppaperiaatteella. Jos mainostaja A tarjoaa 0,5 euroa ja mainostaja B 0,6 euroa, niin Facebook

Lisätiedot

Sosiaalinen media markkinointivälineenä

Sosiaalinen media markkinointivälineenä Sosiaalinen media markkinointivälineenä Sosiaalinen media on hyvä apuväline brändin kannatuksen kasvattamiseksi ja tietoisuuden levittämiseksi. B2B-yrityksessä, jossa sosiaalista mediaa edelleen vain ihmetellään

Lisätiedot

Google Adwords pikaohje

Google Adwords pikaohje Google Adwords pikaohje Suunnittele loistava verkkokaupan mainoskampanja Perustaomaverkkokauppa.fi Ville Kinanen 1 1. Avainsanojen valinta Verkkomainonnan suunnittelu aloitetaan avainsanojen kartoittamisella,

Lisätiedot

NFC ja QR tunnisteilla helposti palveluihin ja sisältöön. Jukka Suikkanen

NFC ja QR tunnisteilla helposti palveluihin ja sisältöön. Jukka Suikkanen NFC ja QR tunnisteilla helposti palveluihin ja sisältöön. Jukka Suikkanen Bonwal Oy Palvelut: Digitaalisten tunnisteiden sisällönhallinta Asiakkuudenhallinta ja viestintä NFC teknologia Sovellukset, järjestelmät,

Lisätiedot

Sosiaalinen media järjestönäkökulmasta. Mikä SoMe? Mitä hyödymme SoMe:n käytöstä? Järjestömarkkinointia SoMessa

Sosiaalinen media järjestönäkökulmasta. Mikä SoMe? Mitä hyödymme SoMe:n käytöstä? Järjestömarkkinointia SoMessa Sosiaalinen media järjestönäkökulmasta Mikä SoMe? Mitä hyödymme SoMe:n käytöstä? Järjestömarkkinointia SoMessa Mitä on sosiaalinen media? Miten olet itse käyttänyt sosiaalista mediaa? Kuva: SPR Aineistopankki

Lisätiedot

Useasti Kysyttyä ja Vastattua

Useasti Kysyttyä ja Vastattua 1. Miksen ostaisi tykkääjiä, seuraajia tai katsojia? Sinun ei kannata ostaa palveluitamme mikäli koet että rahasi kuuluvat oikeastaan kilpailijoidesi taskuun. 2. Miksi ostaisin tykkääjiä, seuraajia tai

Lisätiedot

NÄYTTEILLEASETTAJAOPAS

NÄYTTEILLEASETTAJAOPAS NÄYTTEILLEASETTAJAOPAS Opas onnistuneeseen osallistumiseen Suunnittele! Toteuta! Seuraa! Arvioi! = Paras ikinä saatu tulos! easyfairs.com easyfairs työkalupakki Tervetuloa näytteilleasettajaksi easyfairs

Lisätiedot

Hiekkis. Some-strategia

Hiekkis. Some-strategia Hiekkis Some-strategia Some-strategian sisällys Valitsimme tähän some-strategiaan neljä tämän hetken suosituinta ja käytetyintä some-kanavaa nuorten keskuudessa. Projekti suunniteltiin ja toteutettiin

Lisätiedot

Näin onnistut sähköpostimarkkinoinnissa

Näin onnistut sähköpostimarkkinoinnissa Näin onnistut sähköpostimarkkinoinnissa Tarja Soininen Liiketoimintavastaava Sanoma Digital Finland 25.11.2011 tarja.soininen@sanoma.com Miksi digitaalinen suora? Taustaa Yli 700 000 kontaktin markkinointilupakanta

Lisätiedot

Lisämyyntiä kannattavasti Google Adwords mainonnalla. Anton Luhtala, Digisome

Lisämyyntiä kannattavasti Google Adwords mainonnalla. Anton Luhtala, Digisome Lisämyyntiä kannattavasti Google Adwords mainonnalla 1 Kannattavan lisämyynnin resepti 1. Hyvä kampanjarakenne 2. Hyvät hakusanat 3. Datan kerääminen 4. Datan seuranta ja tavoitteiden määrittäminen 5.

Lisätiedot

Suomalaiset maaseutumatkailijat internetissä: markkinointi sosiaalisessa mediassa ja hakukoneissa.

Suomalaiset maaseutumatkailijat internetissä: markkinointi sosiaalisessa mediassa ja hakukoneissa. Sisältöä ja ilmettä markkinointikanaviin: mitä, miksi ja kenelle. Internetmarkkinointiseminaari osa 2, Tupaswilla, Laukaa, 19.11.2012. Suomalaiset maaseutumatkailijat internetissä: markkinointi sosiaalisessa

Lisätiedot

NFC ja QR tunnisteilla helposti palveluihin ja sisältöön. Jukka Suikkanen

NFC ja QR tunnisteilla helposti palveluihin ja sisältöön. Jukka Suikkanen NFC ja QR tunnisteilla helposti palveluihin ja sisältöön. Jukka Suikkanen Bonwal Oy Palvelut: Digitaalisten tunnisteiden sisällönhallinta Asiakkuudenhallinta ja viestintä NFC teknologia Sovellukset, järjestelmät,

Lisätiedot

Maaseutumatkailuyritysten ja - tuotteiden valtakunnallinen myynti- ja markkinointikanava

Maaseutumatkailuyritysten ja - tuotteiden valtakunnallinen myynti- ja markkinointikanava Maaseutumatkailuyritysten ja - tuotteiden valtakunnallinen myynti- ja markkinointikanava Sivusto avattiin 11.4. Monipuolinen ja laaja yritysnäkyvyys Sivusto avattiin 11.4. Varaamo eri tuoteryhmille; esim.

Lisätiedot

Vaalit. Ehdokkaan kokonaisvaltainen kumppani.

Vaalit. Ehdokkaan kokonaisvaltainen kumppani. Vaalit Ehdokkaan kokonaisvaltainen kumppani. Kattavat palvelut ja mediakanavat yhdeltä luukulta LEHTI JA -JA DIGIMEDIAT Printtimediat Verkkopalvelut DIGIRATKAISUT Facebook-mainonta Google-mainonta Kohdentaminen

Lisätiedot

Integroitu markkinointiviestintä

Integroitu markkinointiviestintä Markkinoinnin perusteet 23A00110 Videoluento I Integroitu markkinointiviestintä Ilona Mikkonen, KTT Aalto yliopiston kauppakorkeakoulu Markkinoinnin laitos Markkinointiviestintä (marketing communication)

Lisätiedot

Digitaalinen markkinointi ja kauppa Venäjällä. Teemu Hakolahti Mediatalo Toimelias Oy

Digitaalinen markkinointi ja kauppa Venäjällä. Teemu Hakolahti Mediatalo Toimelias Oy + Digitaalinen markkinointi ja kauppa Venäjällä Teemu Hakolahti Mediatalo Toimelias Oy + Venäläinen kuluttajana on matkailija Vuoden 2011 ulkomaisista kesämatkailijoista yli 1,7 miljoonaa eli yli 40 %

Lisätiedot

Mainonta ja markkinointi Venäjällä - yritysasiakkaat

Mainonta ja markkinointi Venäjällä - yritysasiakkaat Mainonta ja markkinointi Venäjällä - yritysasiakkaat 24.10.2017 Hämeenlinna Virve Obolgogiani Mimino Oy Tehoa markkinointiin Miten asiakas saa tiedon tuotteesta? markkinointi Miten näihin voidaan vaikuttaa

Lisätiedot

6 SYYTÄ MAINOSTAA GOOGLESSA MIKSI GOOGLE ADWORDS?

6 SYYTÄ MAINOSTAA GOOGLESSA MIKSI GOOGLE ADWORDS? 6 SYYTÄ MAINOSTAA GOOGLESSA Google AdWords on loistava mainosalusta, jota käyttävät niin pienet kuin maailmanlaajuisetkin yritykset. Sen menestyksellinen hyödyntäminen voi olla ensikertalaiselle haastavaa,

Lisätiedot

Tavallista fiksumpaa markkinointia

Tavallista fiksumpaa markkinointia Tavallista fiksumpaa markkinointia Päivän agenda Hakukonemarkkinoinnin koulutus Ainoastaan hakukone- ja mobiilioptimoitu www-sivu toimii ja tehoaa Hakukonemarkkinointi: miksi ja miten? Mobiilimarkkinoinnin

Lisätiedot

SANAKIRJA # S E O H A L T U UN # B L O G G A A J A NSEO # S E O J A S M O

SANAKIRJA # S E O H A L T U UN # B L O G G A A J A NSEO # S E O J A S M O SANAKIRJA # S E O H A L T U UN # B L O G G A A J A NSEO # S E O J A S M O SEO = Hakukoneoptimointi = search engine optimization blogin sijoituksen nostaminen hakukoneiden hakutuloksissa blogipostausten

Lisätiedot

Miten hyödyntää sosiaalista mediaa tehokkaasti

Miten hyödyntää sosiaalista mediaa tehokkaasti Tiedepuisto // Sähäkkä-hanke Miten hyödyntää sosiaalista mediaa tehokkaasti mainonta markkinointi rekrytointi Santeri Lanér, VTM Tietotekniikan ammattilainen vuodesta 1996 Yrittäjänä ja konsulttina vuodesta

Lisätiedot

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Palvelun tuottavat yhteistyössä oikeusministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö ja Koordinaatti - Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus Nuorten vaikuttamispalvelu

Lisätiedot

Iin kuntaviestintäkyselyn tulokset

Iin kuntaviestintäkyselyn tulokset Iin kuntaviestintäkyselyn tulokset 21.10.-11.11.2014 208 vastausta 66% vastaajista 41-65 v. Vastaajista 69 % kuntalaisia (sis. luottamushenkilöt) Muut: Oulunkaaren työntekijä 3. Kuinka usein käytät seuraavia

Lisätiedot

YouTube videonjakopalvelu

YouTube videonjakopalvelu YouTube videonjakopalvelu DigiReWork 12.12.2017 Nina Thomenius Työpajan sisältö Mitä ovat videonjakopalvelut, mihin niitä käytetään YouTube ja sen ominaisuudet Bränditilin luominen yritykselle & ylläpito-oikeudet

Lisätiedot

MARKKINOINTISUUNNITELMA

MARKKINOINTISUUNNITELMA MARKKINOINTISUUNNITELMA 2015 Painoarvot Someron kaupungin markkinointia vuonna 2015 tullaan painottamaan uusasukashankintaan sekä nykyisten yritysten kasvun tukemiseen. Markkinoinnissa digitaalisen median

Lisätiedot

Facebook. 28.10.2013 Varsinais-Suomen kyläportaaliyhdistys ry Juha Heikkilä

Facebook. 28.10.2013 Varsinais-Suomen kyläportaaliyhdistys ry Juha Heikkilä Facebook 28.10.2013 Varsinais-Suomen kyläportaaliyhdistys ry Juha Heikkilä Sosiaalisen median työkalu = ilmainen Mahdollistaa yhteydenpidon tuntemiisi ihmisiin Helppokäyttöinen (kuitenkin laaja) Pääasiassa

Lisätiedot

VERKKOKAUPAN ABC. Miten tavoitan ja pidän asiakkaat?

VERKKOKAUPAN ABC. Miten tavoitan ja pidän asiakkaat? VERKKOKAUPAN ABC Miten tavoitan ja pidän asiakkaat? 3 Oma, hallussa oleva media kotisivut, blogit Omat, muualla asuvat mediat FB, Twitter, Linkedin Toisten hallinnoimat mediat Uutissivustot, muut blogit,

Lisätiedot

Verkkoviestinnän keinot ja sosiaalinen media

Verkkoviestinnän keinot ja sosiaalinen media Verkkoviestinnän keinot ja sosiaalinen media Some-markkinoinnin suunnittelun lähtökohdat opiskelijarekrytoinnissa Esimerkkejä maailmalta Ryhmätyöharjoitus Etenemisehdotuksia Keskustelua Businesses don

Lisätiedot

MYYDÄÄN Sisustamisesta Rakentamisesta ja remontoinnista Pihasta ja puutarhanhoidosta KIINNOSTUNEITA. Asumisen mediat 2014

MYYDÄÄN Sisustamisesta Rakentamisesta ja remontoinnista Pihasta ja puutarhanhoidosta KIINNOSTUNEITA. Asumisen mediat 2014 MYYDÄÄN Sisustamisesta Rakentamisesta ja remontoinnista Pihasta ja puutarhanhoidosta KIINNOSTUNEITA Asumisen mediat 2014 MONIA MAHDOLLISUUKSIA YHDEN KATON ALTA Otavamedian avulla tavoitat sisustamisesta,

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot

Sisältää. Yrityksen tiedot verkkosivuille. Palvelualan yritysten listauksen toimialakohtaisesti verkossa sekä printtinä (FI, ENG)

Sisältää. Yrityksen tiedot verkkosivuille. Palvelualan yritysten listauksen toimialakohtaisesti verkossa sekä printtinä (FI, ENG) KLUBITUOTTEET 2017 Klubin jäsenyys 150 / vuosi Sisältää Yrityksen tiedot verkkosivuille Palvelualan yritysten listauksen toimialakohtaisesti verkossa sekä printtinä (FI, ENG) Muiden kuin palvelualan yritysten

Lisätiedot

Tuloksia tehokkaalla markkinoinnilla. Heitä nurkkaan vaikeat suunnitelmat. Ala töihin ja mittaa työtäsi!

Tuloksia tehokkaalla markkinoinnilla. Heitä nurkkaan vaikeat suunnitelmat. Ala töihin ja mittaa työtäsi! Tuloksia tehokkaalla markkinoinnilla Heitä nurkkaan vaikeat suunnitelmat. Ala töihin ja mittaa työtäsi! Kokonaisuus Sähköisen markkinoinnin kehittäminen pitää sisällään kohderyhmän määrittelyn, selkeän

Lisätiedot

Yrittäjien Internetmarkkinoinnin

Yrittäjien Internetmarkkinoinnin Yrittäjien Internetmarkkinoinnin seminaari 8.3.2011 Agenda 1. Johdanto sivuston tavoitteisiin ja kävijäseurannan käyttö 2. Internet markkinointi Kouluttaja Henna Turunen Snoobi Oy, Asiantuntija, Web-analytiikka

Lisätiedot

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää tiedottamisessa ja markkinoinnissa monipuolisesti. Somen avulla tieto tapahtumastanne voi

Lisätiedot

Miten tavoitan asiakkaani verkossa?

Miten tavoitan asiakkaani verkossa? Miten tavoitan asiakkaani verkossa? Jere Kuusinen,lehtori Satakunnan AMK Tee ainakin nämä asiat: Paranna www-sivujasi Opettele hakukoneoptimointi Laita itsesi Googlen kartalle Hanki sivuillesi linkkejä

Lisätiedot

1. Kristalin tunnettuus ja yhdistyminen Saunalahteen

1. Kristalin tunnettuus ja yhdistyminen Saunalahteen TULOKSET LÄHTÖTILANTEESEEN VERRATTUNA VIESTINTÄ, MUISTAMINEN TUNNETUUS 1. Kristalin tunnettuus ja yhdistyminen Saunalahteen Tavoitteet: Tavoitteena oli 1) Kristalin 10 % tunnettuus koko väestössä (15 79

Lisätiedot

Hakukoneoptimointi. DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework. Digityöpaja, Outi Mertamo.

Hakukoneoptimointi. DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework. Digityöpaja, Outi Mertamo. Hakukoneoptimointi Digityöpaja, 16.1.2018 Outi Mertamo DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework Minä Outi Mertamo Tuotantotalouden insinööri, 2010. Aloittanut HAMKissa markkinointisuunnittelijana kolmessa matkailuhankkeessa

Lisätiedot

Facebook-opas tilitoimistoille

Facebook-opas tilitoimistoille Facebook-opas tilitoimistoille Joko tilitoimistollanne on Facebook-sivu? Jos ei, tähän oppaaseen on koottu 10 askeleen polku, jota seuraamalla sivu on helppo perustaa. MUUTAMA FAKTA SOSIAALISESTA MEDIASTA

Lisätiedot

PERUSTELUMUISTIO: MARKKINOINTIVIESTINNÄN PALVELUITA KOSKEVA HAN- KINTA

PERUSTELUMUISTIO: MARKKINOINTIVIESTINNÄN PALVELUITA KOSKEVA HAN- KINTA PERUSTELUMUISTIO Demokratia-, kieli- ja perusoikeusasioiden yksikkö 20.8.2015 1/52/2010 PERUSTELUMUISTIO: MARKKINOINTIVIESTINNÄN PALVELUITA KOSKEVA HAN- KINTA 1. Kevennetty kilpailutus oli hankekohtainen

Lisätiedot

STRATEGIASTA TOTEUTUKSEEN

STRATEGIASTA TOTEUTUKSEEN STRATEGIASTA TOTEUTUKSEEN VENÄJÄÄ EDELLÄKÄVIJÖILLE: RUCOLA+ Miikka Raulo Matkailun ja elämystuotannon OSKE Miksi? Matkailu Venäjältä kasvoi 27% vuonna 2011, markkina, jonka saavutettavuus paranee edelleen.

Lisätiedot

Markkinoinnin automaatio. Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa.

Markkinoinnin automaatio. Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Markkinoinnin automaatio Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystävät, Markkinoinnin automaatio on tämän hetken kuumimpia termejä digitaalisessa markkinoinnissa.

Lisätiedot

Tutkimuksesta Tiivistelmä Vastaajat Kotkassa vierailu motiivit Osallistuminen minä päivinä oli tapahtumassa...

Tutkimuksesta Tiivistelmä Vastaajat Kotkassa vierailu motiivit Osallistuminen minä päivinä oli tapahtumassa... SISÄLLYS Tutkimuksesta... 2 Tiivistelmä... 3 Vastaajat... 6 Kotkassa vierailu motiivit... 9 Osallistuminen minä päivinä oli tapahtumassa... 10 Kiinnostavimmat ohjelmasisällöt... 11 Tiedonsaanti... 12 Palvelut

Lisätiedot

Markkinoinnin automaatio Lyhyt esittely. Artem Daniliants / LumoLink Digital Oy

Markkinoinnin automaatio Lyhyt esittely. Artem Daniliants / LumoLink Digital Oy Markkinoinnin automaatio Lyhyt esittely Artem Daniliants / LumoLink Digital Oy CEO at LumoLink Verkkokaupan ja digitaalisen markkinoinnin asiantuntija Yli 13 vuoden kokemus webkehityksestä Yli 10 vuoden

Lisätiedot

Matkailumarkkinoinnin visuaaliset elementit sähköisissä kanavissa Aleksanteri Baidin Mediatoimisto Voitto

Matkailumarkkinoinnin visuaaliset elementit sähköisissä kanavissa Aleksanteri Baidin Mediatoimisto Voitto Matkailumarkkinoinnin visuaaliset elementit sähköisissä kanavissa Aleksanteri Baidin Mediatoimisto Voitto 4.12.2012 Aleksanteri Baidin 1 Imagokampanjointi 4.12.2012 Aleksanteri Baidin 2 Imagokampanja onnistuneet

Lisätiedot

Prosessitaitaja pitää Suomen käynnissä

Prosessitaitaja pitää Suomen käynnissä Prosessitaitaja pitää Suomen käynnissä Paula, taloustoimittaja Anita, asiakas Matti, myyntipäällikkö Teppo, työnhakija Viestintä www.aleksinkaiku.fi on myymistä. Ostatko ajatuksen? Prosessitaitajan kampanjan

Lisätiedot

7 askelta affiliateyhteistyön käynnistämiseen

7 askelta affiliateyhteistyön käynnistämiseen 7 askelta affiliateyhteistyön käynnistämiseen Affiliate- eli kumppanuusmarkkinointi on myynninedistämiskanava verkossa, jossa julkaisijat välittävät kävijöitä mainostajalle, joka puolestaan maksaa näistä

Lisätiedot

Viestinnän muutosten jalkautus

Viestinnän muutosten jalkautus Viestinnän muutosten jalkautus Ponnistus Ryhmän käyttäytyminen Yksilön käyttäytyminen Asenne Tieto Aika Viestintästrategia Suomen Akatemiassa Akatemia viestii aktiivisesti tutkijoille ja tiedeyhteisöllä

Lisätiedot

FB-MAINONTA. Maksettu näkyvyys Opas luomuyrittäjälle HELSINGIN YLIOPISTO HELSINGFORS UNIVERSITET UNIVERSITY OF HELSINKI

FB-MAINONTA. Maksettu näkyvyys Opas luomuyrittäjälle HELSINGIN YLIOPISTO HELSINGFORS UNIVERSITET UNIVERSITY OF HELSINKI FB-MAINONTA Maksettu näkyvyys Opas luomuyrittäjälle HELSINGIN YLIOPISTO HELSINGFORS UNIVERSITET UNIVERSITY OF HELSINKI askelta onnistuneeseen & ammattimaiseen Facebook- MARKKINOINTIIN Kohdenna Viestisi

Lisätiedot