Jyväskylän Seudun matkailuyritysten internetmarkkinoinnin. Otteita markkinointipilottien tuloksista

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Jyväskylän Seudun matkailuyritysten internetmarkkinoinnin. Otteita markkinointipilottien tuloksista"

Transkriptio

1 Jyväskylän Seudun matkailuyritysten internetmarkkinoinnin kehittäminen Otteita markkinointipilottien tuloksista

2 Hankkeen lähtökohdat ja tavoitteet Jyväskylän seudun matkailuyritykset ovat tuoneet esille mm. seuraavat osaamistarpeet liittyen markkinointiin ja myyntiin vapaa-ajan matkailijoille (i) tavoittaa valitut kohderyhmät kustannustehokkaasti ja houkuttelevasti kohderyhmien käyttämissä sähköisissä medioissa ja jakelukanavissa (ii) luoda strategia internet-markkinointiin ja myyntiin sekä toteutuskelpoinen suunnitelma sen saavuttamiseksi (iii) edelleen kehittää yritysten kärkituotteita paremmin matkailijoiden tarpeita ja arvostuksia vastaaviksi.

3 Internet-markkinoinnin kehittämispolku Lähtötilanteen arviointi ja yrityskohtainen haastattelu Internet-markkinoinnin nykytilanteesta ja tavoitteista. Pienryhmätyöskentely Pienryhmätyöskentelyä varten kootaan yhteen internetmarkkinoinnin näkökulmasta samankaltaiset yritykset Markkinointipilottien käynnistäminen, toteutus, seuranta ja edelleen kehittäminen Laaditaan Internet-markkinoinnin toteutussuunnitelma ja toteutetaan markkinointipilotteja valikoituihin kohderyhmiin.

4 Markkinointipilottien lähtökohta Lähtötilanteen arvioinnin ja yrityskohtaisten haastatteluiden perusteella hankkeessa mukana olleet yritykset jaettiin internetmarkkinoinnin näkökulmasta samankaltaisiin ryhmiin. Pienryhmissä työskenneltiin seuraavan jaottelun mukaisesti Facebookin hyödyntäminen markkinoinnissa YouTube-videoiden hyödyntäminen markkinoinnissa Sähköpostimarkkinointi osana markkinointi Toteutussuunnitelmaa varten markkinointipilottien kohderyhmiä tarkennettiin naismatkailijaprofiilien ja lapsiperhematkailijoiden* avulla. *Tuloksia Jyväskylän ammattikorkeakoulun yhteispohjoismaisesta ICT Toolbol in the Experience Economy hankkeen asiakastutkimuksista.

5 Toteutetut markkinointipilotit

6 Jyväskylän seudun matkailu Jyväskylän seudun matkailu koordinoi ja toteuttaa Jyväskylän seudun matkailumarkkinoinnin toimenpiteitä. Tämän markkinointikampanjan kautta pyritään ohjaamaan kävijöitä aktiivisille naisille suunnatulle matkailusivuille, jossa valmiita vinkkejä ja paketteja matkailuun Jyväskylän seudulla. Kampanjan tavoitteena oli tuoda esiin naisryhmille suunnattua matkailutarjontaa Jyväskylän seudulla. Tietokilpailutyyppisen kilpailukysymysten avulla esiteltiin eri naiskohderyhmille suunnattuja palveluita. Tavoitteena oli saada mahdollisimman moni kilpailuun osallistuja sisäpiiriin, joille voidaan jatkossa lähettää sähköpostitse Jyväskylän seudun uusimmat kuulumiset sekä tarjoukset naisporukoiden. Jyväskylän seudun matkailun Facebook-sivun tykkääjämäärä kampanjan alkaessa oli 200 tykkääjää ja se nousi kampanjan kuluessa yli tuhanteen. Jyväskylän seudun matkailun kommentit: Kampanja-aikana vierailuja ihannaiset.fi sivuilla oli 879 kpl joista uniikkeja kävijöitä oli 601. Huomionarvoista oli kuitenkin, että välitön poistumisprosentti oli vain 24% (normaalisti n % matkailun sivuilla). Kävijöitä olisi voinut olla enemmänkin, mutta toisaalta kamppiksen aikana asiakasta haluttiin saada liikkumaan/toimimaan aika kunnianhimoisesti fb:n tykkäämisestä nettisivujen kilpailuun osallistumiseen jne.

7 Tavoitteet: Kampanjan tavoitteena oli saada 700 uutta Facebook-sivun tykkääjää, joista 200 liittyy sisäpiiriin (tilaa uutiskirjeen). Tavoitteena oli saada mainosklikkausta. Toimenpiteet: Tietokilpailutyyppinen kilpailusivu, joka ohjaa vierailemaan myös Ihannaiset sivulla. Facebook mainoskampanja ajalla Mainoksen kohderyhmä henkilöä. Käytetyt resurssit: Kilpailusivun ja mainoskampanjan toteutus: Jyväskylän seudun matkailu & FlowHouse Oy Mainoskampanjan budjetti 500. Tulokset: Mainoksen kattavuus: Mainoksen näyttökerrat: Mainoksen klikkaukset: (tavoite ) Hinta: 0.39 (cpc) Sivun tykkääjät mainoksen perusteella: 871 (tavoite 700) Ihannaiset sivun kävijämäärä: 879 käyntiä, joista uniikkeja 601 Kilpailuun osallistui 271 hlöä, uutiskirjeen tilasi 209 (tavoite 200)

8 Suomen Käsityön museo Operaatio punainen lanka Suomen käsityön museo on käsityön ja käsiteollisuuden asiantuntija, valtakunnallinen erikoismuseo, jonka osana toimivat Suomen kansallispukukeskus ja Konservointikeskus. Museolla on käytössään suunnitelmallisesti eri internet-markkinoinnin työkaluja. Museo ylläpitää blogia, Facebook-sivuja sekä julkaisee säännöllisesti uutiskirjettä. Nämä toimenpiteet tukevat museon kokonaisviestintää. Suomen käsityön museo kuuluu Jyväskylän seudun matkailun lapsiperhekohteisiin - Lasten Löytöretkiin. Operaatio punainen lanka -kampanjalla haluttiin tavoittaa lapsiperheitä, joissa on kouluikäisiä 7-12-vuotiaita lapsia. Operaatio punainen lanka on lapsille suunnattu on museoseikkailu. Seikkailun suorittaneet Facebook-tykkääjät saivat seuraavan museokäynnin maksutta koko perheelle. Suomen käsityön museon Facebook-sivun tykkääjämäärä kampanjan alkaessa 907 tykkääjää. Suomen Käsityön museon kommentit: Museomme oli koko kampanjan ajan äärettömän suosittu lapsiperheiden keskuudessa ja museokauppa tuotti hyvää myyntiä, eli sivutuotteena saatu myönteinen mainos oli parempaa kuin mitä uskallettiin odottaa.

9 Tavoitteet Kampanjan tavoitteena oli saada 500 uutta tykkääjää, joista 100 tykkääjää tilaa lisäksi uutiskirjeen. Kampanjan tavoitteena Operaatio Punaisen langan suorittaneita 100 henkilöä sekä museoon palautuneita kuponkeja 50 kpl. Toimenpiteet: Facebook-kampanjasivu, jossa esiteltiin Operaatio punainen lanka, sekä mahdollisuus ladata etukuponki museoon. Facebook mainoskampanja ajalla Mainoksen kohderyhmä henkilöä. Käytetyt resurssit: Tulokset: Kampanjasivun ja mainoskampanjan toteutus: Suomen käsityön museo. Mainosbudjetti 500. Mainoksen kattavuus: Mainoksen näyttömäärät: Mainoksen klikkaukset: Hinta: 0,39 (cpc) Sivun tykkääjät mainoksen perusteella: 704 Operaatio punaisen langan suorittajia yhteensä: 34 henkilöä Uutiskirjeen tilaajia: 4 vastaanottajaa

10 Peurunka Peurunka on monipuolinen hyvinvointipalveluiden keskus Jyvässeudulla. Sähköisen markkinoinnin työkaluista Peurunka on aiemmin hyödyntänyt AdWords mainontaa, bannerimainontaa muilla sivuilla sekä sähköpostimarkkinointia on toteutettu yrityksille ja yksityisille. Markkinointikampanjassa tavoitteena oli harjoitella FBmainontaa yhdistettynä kilpailuun. Kilpailu oli yksinkertainen arvonta, johon osallistuttiin FB-välisivulla. Palkintona oli Hilarius Hiiren riemuloma.

11 Tavoitteet: Kampanjan tavoitteena oli 1.9. mennessä 800 uutta tykkääjää (FB-sivun PTA ka. 50, huippu 150.) Toimenpiteet: Arvontasivu, jonka avulla pyrittiin yksinkertaisesti kasvattamaan tykkääjämääriä. Facebook mainoskampanja ajalla Mainoksen kohderyhmä (Mahdollinen kattavuus) hlöä. Käytetyt resurssit: Kilpailusivun ja mainoskampanjan toteutus: Peurunka & AtMentor & FlowHouse Oy Mainoskampanjan budjetti 496,99. Tulokset: Mainoksen kattavuus: hlöä Projekti oli hyvä, onnistuimme tosi hyvin kasvattamaan tykkääjämääriä! Mainoksen näyttökerrat: kpl Mainoksen klikkaukset: 1906 kpl Hinta: 0.26 / klikkaus (cpc) Sivun tykkääjät mainoksen perusteella: 1432 (tavoite 800) Kilpailuun osallistui 1600 hlöä, uutiskirjeen tilasi lähes kaikki Kampanjan päättyessä Facebook-sivulla 1800 tykkääjää (lähtötilanne n. 370).

12 Suvilippu.fi Suvilippu - Tapahtumien Keski-Suomi esittelee maakunnan parhaat teatterit, tapahtumat, näyttelyt ja risteilyt. Suvilippu Facebookkilpailun avulla tuotiin esiin Keski-Suomen kesäteatteritarjontaa, ja kesäteatterien meneillään olevat esitykset toimivatkin kilpailukysymyksenä ( Haluan ehdottomasti nähdä seuraavan kesämusikaalin ) Kampanjan tavoitteena oli kerätä pohjaa tuleville markkinointitoimenpiteille, kuten asiakasrekisteriä sähköpostimarkkinointia varten. Kilpailu oli kaikille avoin, ja kilpailuun osallistuminen ei vaatinut sivusta tykkäämistä. Kilpailun aloitusvaiheessa tykkääjiä 146. Asiakkaan kommentit: Yhteistyö toimi hienosti, oli helpottavaa huomata että amatöörin ajatukset jalostuvat Kallen ja Sannan koneilla tuottaviksi kampanjoiksi joista sai tilaajana tiedot ja tilastot

13 Tavoitteet: Toimenpiteet: Kampanjan tavoitteena kerätä pohjaa tuleville markkinointitoimenpiteille/uutiskirjeen tilaajia. Kilpailu oli kaikille avoin, ja kilpailuun osallistuminen ei vaatinut sivusta tykkäämistä. Facebook- kilpailu Kilpailuaika Mainoskampanjan aikataulu Lisäksi mainontaa radiossa ja Suvilippu.fi sivuilla. Mainoksen kohderyhmä (mahdollinen kattavuus): Käytetyt resurssit: Tulokset: Kilpailusivun ja mainoskampanjan toteutus : FlowHouse Oy Mainoskampanjan budjetti 500 Mainoksen kattavuus: Mainoksen näyttömäärät: Mainoksen klikkaukset: Hinta: 0,48 / klikkaus (cpc) Uudet tykkääjät mainoskampanjan kautta: 473 Kisaan osallistujia yhteensä 716 henkilöä ja sähköpostimarkkinointia varten 322 vastaanottajan tiedot. Kilpailun aloitusvaiheessa tykkääjiä 146 ja kilpailun päättyessä 699 tykkääjää.

14 Sähköpostimarkkinointi Sähköpostimarkkinointi mahdollistaa kohdennetun viestinnän ja markkinoinnin vastaanottajan asiakastietojen ja kiinnostuksen mukaan. Toimiva sähköpostimarkkinointi pitää sisällään kohderyhmälle suunniteltua ja heidän näkökulmastaan mielenkiintoista sisältöä. Markkinointipilottien tavoitteena oli kerätä Facebook-välisivulle luodun kilpailun kautta yrityksen käyttöön asiakasrekisteriä, johon voi jatkossa toteuttaa kohdennettua markkinointia sähköpostitse. Markkinointipilotissa toteutettiin kohderyhmää houkutteleva arvonta/kilpailu, jonne ohjattiin kävijöitä Facebook-mainonnan avulla. Samalla yrityksen Facebook-sivujen tykkääjämäärää pystyttiin kasvattamaan, koska kilpailuun osallistuminen oli mahdollista ainoastaan sivun tykkääjille. Mainoskampanjaa varten kohderyhmiä mietittiin tarkkaan kiinnostuksen kohteiden kautta, ja hyödynnettiin Facebookin mainostyökalun kohdennusmahdollisuutta. Mistä aiheista lapsiperheet voisivat olla kiinnostuneita? Esimerkiksi samankaltaiset yritykset ja toimijat, lapsiperheille suunnatut brändit, erilaiset huvipuistot, lapsiperheille suunnatut aktiviteetit ja elämykset? Mistä aiheista naismatkailijaprofiililtaan aktiivi nainen voisi olla kiinnostunut? Esimerkiksi samankaltaiset yritykset ja toimijat, aktiiviselle urheilusta kiinnostuneille naisille suunnatut brändit, erilaiset urheilukeskukset, -brändit, -tapahtumat?

15 Päijänne-Risteilyt Hilden Kuka määrää laivalla? Päijänne-Risteilyt Hilden Oy :llä on laivaliikennettä koko Päijänteen alueella; Lahdesta, Heinolasta ja Jyväskylästä, sekä Keitele-kanavan valmistuttua myös kanavalla Laukaaseen ja Suolahteen. Hildenillä on käytössään oma verkkokauppa ja mainontaa on toteutettu sähköisesti esim. bannerimainontana muilla verkkosivuilla sekä Jyväskylän seudun matkailun yhteismarkkinointitoimenpiteiden kautta. Markkinointia toteutetaan myös lehtimainontana, messuilla ja myyntipäivillä sekä suoramarkkinointina. Markkinointikampanjan ideana oli tuoda esiin lapsille suunnattua Tähtikapteeni klubia. Tähtikapteeni tuote on laivalla tapahtuvaa toimintaa, jossa lapset pääsevät vierailemaan kapteenin hytissä, sekä heille järjestetään tietokilpailu. Tähtikapteeneille on luvassa myös tähtikapteeni-diplomi, sekä he voivat liittyä Tähtikapteeni-klubiin. Kampanjan kohderyhmänä ovat lapsiperheet, joissa leikki-ikäisiä lapsia. Facebook kampanjan tavoitteena oli kerätä kohdennettua asiakasrekisteriä lapsiperheistä, jota voidaan myöhemmin hyödyntää sähköpostimarkkinoinnissa. Facebook-sivujen tykkääjämäärä oli kampanjan alussa 112.

16 Kuka määrää laivalla? Tavoitteet Kampanjan tavoitteena oli saada kilpailun avulla Hildenin sivuille 500 tykkääjää sekä kilpailuun osallistujista 200 uutta uutiskirjeen tilaajaa. Toimenpiteet Facebook kilpailu Kuka määrää laivalla Mainoskampanja ajalla Mainoksen kohderyhmä Käytetyt resurssit: Tulokset Kilpailu toteutuksessa mukana Päijänne Risteilyt Hilden, mainostoimisto Apelli sekä FlowHouse Oy. Mainoskampanjan toteutus: Päijänne Risteilyt Hilden. Mainoskampanjan budjetti 500. Mainoksen kattavuus: Mainoksen näyttömäärät: Mainoksen klikkaukset: Hinta: 0,28 (cpc) Tykkääjät mainoksen perusteella: Kilpailun avulla saatiin Päijänne-Risteilyt Hildenin sivuilla 2000 tykkääjän raja rikki, joista 969 määrä osallistui kilpailuun.

17 Jyväskylän Kongressikeskus Jyväskylän Kongressikeskus on osa Jyväskylän Paviljonkia, joka on tapahtumakeskus Jyväskylässä. Kongressikeskus vastaa kokouspalveluiden toteuttamisesta. Kilpailun ideana oli tuoda esiin Paviljongin syksyn viihdetarjontaa. Kilpailutoteutuksena kolmivaiheinen tietovisatyyppinen kilpailu. Kilpailussa arvottiin jokaisen kolmen artistin konserttiin lippupaketteja. Tavoitteena saada sivuille tykkääjiä sekä kerättyä uutiskirjeen tilaajia. Osallistujat pystyivät parantamaan voittomahdollisuuksiaan, jolloin jokaisesta osallistuneesta ystävästä sai lisäarvan arvontaan. Kilpailun aloitusvaiheessa tykkääjien määrä ja kilpailun päättyessä tykkäystä. Meille markkinointikampanja oli onnistunut ja kilpailu herätti Paviljongin facebook sivun eloon. Kilpailun säännöllisyys toi myös rutiinin facebook päivittämiseen. Osaksi kilpailun vuoksi Paviljongin facebook sivu ei ole enää pelkästään passiivinen sivu. Kilpailun myötä saimme asiakasrekisteriimme täydennystä ja näin ollen potentiaalisia asiakkaita. Kilpailu sai myös ihmiset huomaamaan Paviljongin viihdetarjonnan laajuuden ja herätti mielenkiintoa muitakin kuin kilpailussa olleita konsertteja kohtaan.

18 Tavoitteet Jyväskylän kongressikeskus Kampanjan tavoitteena oli saada kilpailun avulla tykkääjiä sekä kilpailuun osallistujista uusia uutiskirjeen tilaajia. Toimenpiteet Facebook kilpailu Paviljongin mahtava viihdesyksy Mainoskampanja ajalla Mainoksen kohderyhmä Käytetyt resurssit: Tulokset Kilpailu toteutus FlowHouse Oy. Mainoskampanjan toteutus: FlowHouse Oy. Mainoskampanjan budjetti 500. Mainoksen kattavuus: Mainoksen näyttömäärät: Mainoksen klikkaukset: Hinta: 0.18 / klikkaus (cpc) Tykkääjät mainoksen perusteella: Kilpailuun osallistui 527 osallistujaa. Sähköpostimarkkinointia varten luvan antaneita 247 henkilöä.

19 YouTube-videopalvelun hyödyntäminen markkinoinnissa YouTube on Internetin suosituin suoratoistovideopalvelu ja käyttäjät voivat lisätä YouTubeen omia videoita tai katsoa muiden käyttäjien lisäämiä videoita. Yritykset voivat käyttää YouTube-palvelua markkinoinnissaan mm. lataamalla palveluun oman esittelyvideonsa tai vaikkapa mainospätkiään. Google on Internetin ja Suomen suosituin hakukone. AdWords tarkoittaa yritykselle tärkeiden hakusanojen ostamista Googleen siten, että käyttäjän hakiessa tällä sanalla yrityksen mainos tulee esiin hakutulosten joukkoon. Voidaan siis parantaa hakutuloksia tai tulla esiin muutoin sopivissa yhteyksissä. Potentiaaliset asiakkaat etsivät hakukoneella ratkaisua tarpeeseensa, tarve on heillä juuri silloin konkreettinen. Markkinointipilotissa toteutettiin YouTube mainosvideo, jota mainostettiin AdWords-kampanjalla. Videon kautta pyrittiin puhuttelemaan kohderyhmää ja tekemään videon avulla palvelusta/tuotteesta mahdollisimman houkutteleva. Videon kautta ohjattiin suoraan myyntikanavaan, esim. lippukauppaan tai kotisivuille.

20 Peukkula Peukkulan sisäleikkipuisto ja ulkoleikkipuisto Temppulaakso sekä vain kesäisin auki oleva Satulaakso tarjoavat monenlaista puuhaa lapsille ja aikuisille. Pomppulinnoissa, toimintaradoilla ja satuhuoneissa puuhastellaan viikon jokaisena päivänä. Pelejä ja hassunkurisia esineitä on Peukkulan Talo tulvillaan. Kaikella saa leikkiä! Päivän päätteeksi voi istahtaa Peukkula Kinoon ja rauhoittua tuttuja piirroselokuvia katselemalla. Peukkula käyttää markkinoinnissaan sähköpostiuutiskirjeitä, Facebook päivityksiä sekä mainoksia, bannerimainonta. Google AdWords-mainontaa kuten myös kokeilunomaisesti FourSquarea, Grouponia ja Wikejä. Twitter ja Pinterest tilit on myös luotu, mutta tilien hoitaminen ei ole kovin aktiivista. Noksun taikakassi kampanjassa haluttiin tuoda Peukkulan fiilistä paremmin esille maailman toiseksi suosituimmassa hakukoneessa YouTubessa. YouTubeen ladattiin musiikkivideo Noksun taikakassi (http://www.youtube.com/watch?v=hxx9jlo9sco) ja sitä markkinoitiin AdWordsillä. Videoon kätkettiin vihje, jonka mukaisesti toimimalla Peukkulapäivän jälkeen sai itselleen CD:n, jossa oli myös ko. Noksun taikakassi-kappale. Video nousee edelleen mainiosti esille, kun googlaa esim. sanalla Lasten musiikkivideo. Näin ollen Peukkulan näkyvyys on tätä kautta kasvanut. Varsinainen tavoite eli saada videon avulla suoraan kävijöitä Peukkulaan ei kuitenkaan onnistunut, koska CD-levyjä ei jaettu ainakaan muutamaa enempää.

21 Tavoite: Saada 200 kävijää Peukkulaan (CD:tä 200 kpl) Toimenpiteet: Noksun taikakassi video + AdWords mainonta Käytetyt resurssit: 213,81 (AdWords) Tulokset: Videon näyttömäärät: 1594 Mainoksen näytöt: Klikkaukset: 453 Sivuvierailut (analytics): CD:n tilauksia tuli yhteensä: 3

22 Tilastoja Video tulee hakusanalla Lasten musiikkivideot seitsemäntenä vielä lokakuussakin

23 Facebookin hyödyntäminen markkinoinnissa Budjetti Kohderyhmä Kattavuus Näytöt Klikkaukset Hinta Uusia tykkääjiä sposteja /tykkääjä Jyväskylän Kesä Suomen Käsityön museo 500, , ,71 Jyväskylän Seudun matkailu 500, , ,57 Riihivuoren Aploodi Teatteri 73, , ,72 Revontuli 1 134, , ,81 Revontuli 2 51, ,74 (CPM) 19 2,73 Peurunka 496, , ? 0,35 Peukkula 2 280, , ,22 Sähköpostirekisterin kerääminen Budjetti Kohderyhmä Kattavuus Näytöt Klikkaukset Hinta Uusia tykkääjiä sposteja /sposti Päijänne Risteilyt Hilden 500, , Jyväskylän kongressikeskus 500, , ,02 Jyväskylän Seudun matkailu 500, , ,39 Suvilippu 500, , ,55 YouTube-videopalvelun hyödyntäminen markkinoinnissa (Adwords) Budjetti Kohderyhmä Kattavuus Näytöt Klikkaukset Hinta Uusia tykkääjiä YT näyttöjä /näyttö Suvilippu 188,76 NA NA ,03 NA 338 0,56 Peukkula 1 213,81 NA NA ,47 NA ,13 Kaupunginteatteri - NA NA NA 0 - Yhteensä 4439, ctr% 0,13 % /klikkaus 0,32

24 Oivalluksia? 1. Panosta markkinointiin pikkuisen enemmän, saat paljon enemmän tuloksia! 2. Käytä ammattilaista, joka käyttää alati muuttuvia työkaluja päivittäin tehokkaasti 3. Automatisoi mahdollisimman paljon Jos saat tuhat sähköpostiosoitetta, niin olisiko kiva, että ne tulisivat automaattisesti kerättyä Q3-4/2013: Facebook on tehokkain työkalu markkinoijalle tällä hetkellä 5. Älä arvo liian yleisiä palkintoja (ipad tms.) lapsiperheille lapsiperheiden palveluita 6. Kohdenna hyvin

25

Facebook-mainonnan avainkysymykset. Jari Juslén 2012-8-29

Facebook-mainonnan avainkysymykset. Jari Juslén 2012-8-29 Facebook-mainonnan avainkysymykset Jari Juslén 2012-8-29 Jari Juslén KTM, MBA Yrittäjä, Akatemia 24/7 Oy Internet-markkinoinnin konsultti ja kouluttaja http://akatemia.fi Mikä on sinun Facebook-mainonnan

Lisätiedot

Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa

Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa 7.5 2014 Anu Korkiakangas Myynninmaailma Oy www.myynninmaailma.fi Miksi sähköinen markkinointi? Tukemaan myyntiä Tavoitat oikeat kohderyhmät

Lisätiedot

Sähköinen markkinointi Jyväskylän seudulla. Matkailuparlamentti 12.11. Susanne Sarvilinna

Sähköinen markkinointi Jyväskylän seudulla. Matkailuparlamentti 12.11. Susanne Sarvilinna Sähköinen markkinointi Jyväskylän seudulla Matkailuparlamentti 12.11. Susanne Sarvilinna E -strategiatyö eli sähköisen markkinoinnin strategia Asiantuntijakonsultaatio mukana Suunnitelma kolmen vuoden

Lisätiedot

Miten saat uusia asiakkaita ja lisää myyntiä sosiaalisesta mediasta. Jari Juslén 2013-4-10

Miten saat uusia asiakkaita ja lisää myyntiä sosiaalisesta mediasta. Jari Juslén 2013-4-10 Miten saat uusia asiakkaita ja lisää myyntiä sosiaalisesta mediasta Jari Juslén 2013-4-10 Taktiikat vs. strategia Markkinoijan maailma on täynnä uusia taktiikoita ja temppuja, joilla pankki räjähtää Tämän

Lisätiedot

SOME-INFO 16.11.2015. Sosiaalinen media tutuksi ja mitä hyötyä siitä on kylätoiminnalle?

SOME-INFO 16.11.2015. Sosiaalinen media tutuksi ja mitä hyötyä siitä on kylätoiminnalle? SOME-INFO 16.11.2015 Sosiaalinen media tutuksi ja mitä hyötyä siitä on kylätoiminnalle? TOIVEET PÄIVÄN TILAISUUDESTA! Maaseutukuriirin SOME-kyselyyn tuli yhteensä 20 vastausta. Kaikilla vastanneilla organisaatiolla

Lisätiedot

Vertailua: Kaleva.fi, Facebook, Google kuinka markkinointi toimii eri alustoilla?

Vertailua: Kaleva.fi, Facebook, Google kuinka markkinointi toimii eri alustoilla? Vertailua: Kaleva.fi, Facebook, Google kuinka markkinointi toimii eri alustoilla? 29.10.2014 Digiaamiainen Markkinointi lukijan näkökulmasta Lukija seuraa itseään kiinnostavia aiheita eri kanavista joukkoon

Lisätiedot

MATKAILUPALVELUJEN SÄHKÖINEN MYYNTI JA MARKKINOINTI. Pia Behm, CEO/Owner

MATKAILUPALVELUJEN SÄHKÖINEN MYYNTI JA MARKKINOINTI. Pia Behm, CEO/Owner MATKAILUPALVELUJEN SÄHKÖINEN MYYNTI JA MARKKINOINTI Pia Behm, CEO/Owner Kuka puhuu? - erusway Oy 10/13: Auttaa yrityksiä saamaan lisää asiakkaita Venäjältä - Google Partner - Tärkeimmät asiakkaat matkailun

Lisätiedot

Kristina Ruuskanen TV09S1M1

Kristina Ruuskanen TV09S1M1 Kristina Ruuskanen TV09S1M1 1/24 1. Johdanto 2. Digitaalinen markkinointi 3. Digitaalisen markkinoinnin muotoja 4. Suosituimmat digitaalisen markkinoinnin keinot 5. Digitaalisen markkinoinnin käytön syyt

Lisätiedot

Mittaa, kohdenna ja optimoi näkyvyytesi verkossa. Janne Stude Tuotepäällikkö, Omakaupunki.fi Oma Yritys-tapahtuma 27.3.

Mittaa, kohdenna ja optimoi näkyvyytesi verkossa. Janne Stude Tuotepäällikkö, Omakaupunki.fi Oma Yritys-tapahtuma 27.3. Mittaa, kohdenna ja optimoi näkyvyytesi verkossa Janne Stude Tuotepäällikkö, Omakaupunki.fi Oma Yritys-tapahtuma 27.3.2012, Wanha Satama Ennen kuin aloitat mieti seuraavia: Kohderyhmä Tavoitteet Mitä on

Lisätiedot

Agenda. Sähköpostimarkkinoinnin ongelmat Sähköpostimarkkinoinnin mahdollisuudet Automaattinen sähköpostimarkkinointi. Jari Juslén 2014 2

Agenda. Sähköpostimarkkinoinnin ongelmat Sähköpostimarkkinoinnin mahdollisuudet Automaattinen sähköpostimarkkinointi. Jari Juslén 2014 2 Jari Juslén 2014 1 Agenda Sähköpostimarkkinoinnin ongelmat Sähköpostimarkkinoinnin mahdollisuudet Automaattinen sähköpostimarkkinointi Jari Juslén 2014 2 Sähköpostimarkkinoijan pahimmat virheet Ajatus,

Lisätiedot

Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!!

Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!! Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!! Riikka Räisänen Projektipäällikkö, digitaalinen markkinointi Google AdWords Qualified riikka.raisanen@verkkoasema.fi +358 40 195 8650 Valitse sinun yrityksellesi

Lisätiedot

VENÄJÄ-TYÖPAJA MARKKINOINTIKANAVAT KATJA ANTTILA 21.5.2013

VENÄJÄ-TYÖPAJA MARKKINOINTIKANAVAT KATJA ANTTILA 21.5.2013 VENÄJÄ-TYÖPAJA MARKKINOINTIKANAVAT KATJA ANTTILA 21.5.2013 MARKKINOINNIN JA VIESTINNÄN ERITYISPIIRTEITÄ VENÄJÄLLÄ Mainoksiin suhtaudutaan epäluuloisemmin kuin Suomessa. Venäjällä luotetaan enemmän tuttujen

Lisätiedot

Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi?

Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi? Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi? Mitä teet ensimmäiseksi, kun etsit tietoa jostain asiasta? Luultavimmin Google- haun, etkä ole ainut: ihmiset ovat siirtyneet yhä enemmän nettiin käyttämään sähköisiä

Lisätiedot

taustaa keskustan tila on hälyttävä, nyt pitää tehdä jotakin!

taustaa keskustan tila on hälyttävä, nyt pitää tehdä jotakin! PUTIIKKIVIIKOT.fi taustaa keskustan tila on hälyttävä, nyt pitää tehdä jotakin! kaikkien pitää ymmärtää suurempi kuva. nyt tehdään yhdessä, toistaan tukien, ei siis vain oman navan kautta omaa etua ajatellen

Lisätiedot

Sosiaalisen median hyödyntäminen yritystoiminnassa - Facebook

Sosiaalisen median hyödyntäminen yritystoiminnassa - Facebook Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentrum Sosiaalisen median hyödyntäminen yritystoiminnassa - Facebook Sisältö Facebook ja sen käyttö Suomessa Yrityksen

Lisätiedot

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää tiedottamisessa ja markkinoinnissa monipuolisesti. Somen avulla tieto tapahtumastanne voi

Lisätiedot

Verkkokaupan Facebook-markkinointi

Verkkokaupan Facebook-markkinointi Verkkokaupan Facebook-markkinointi Thunderbite Oy 2015 Facebook-markkinoinnin uudet muodot verkkokaupoille Verkkokaupan markkinointimixissä Facebook-markkinoinnilla on tärkeä rooli ja uusien Facebook mainosmuotojen

Lisätiedot

KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN

KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN Marko Pyhäjärvi PUHEENVUORON TAVOITE On olemassa miljoonia eri keinoja vauhdittaa matkailuyrityksen myyntiä, ja Facebookmarkkinointi on

Lisätiedot

SMTL Markkinatutkimuspäivä Muuttuva markkinatutkimus

SMTL Markkinatutkimuspäivä Muuttuva markkinatutkimus SMTL Markkinatutkimuspäivä Muuttuva markkinatutkimus Keinovalikoima lisääntyy - miten rakentaa mahdollisimman optimaalinen kokonaisuus yrityksen consumer insight tarpeisiin 23.4.2015 Hanna Hiekkamies Sisältö

Lisätiedot

SELKEÄSTI HELPOMPAA MARKKINOINTIA

SELKEÄSTI HELPOMPAA MARKKINOINTIA SELKEÄSTI HELPOMPAA MARKKINOINTIA Markkinatehdas on ryhmä nuoria markkinoijia, joiden tavoitteena on parantaa Keski-Suomen yritysten markkinoinnin suunnitelmallisuutta ja auttaa käytännön toteutuksessa.

Lisätiedot

Suomalaiset maaseutumatkailijat internetissä: markkinointi sosiaalisessa mediassa ja hakukoneissa.

Suomalaiset maaseutumatkailijat internetissä: markkinointi sosiaalisessa mediassa ja hakukoneissa. Sisältöä ja ilmettä markkinointikanaviin: mitä, miksi ja kenelle. Internetmarkkinointiseminaari osa 2, Tupaswilla, Laukaa, 19.11.2012. Suomalaiset maaseutumatkailijat internetissä: markkinointi sosiaalisessa

Lisätiedot

IAB Finland Sosiaalisen Median Markkinoinnin Mittaamisen Suositus 1.0

IAB Finland Sosiaalisen Median Markkinoinnin Mittaamisen Suositus 1.0 1.11.2012 IAB Finland Sosiaalisen Median Markkinoinnin Mittaamisen Suositus 1.0 Tämän suosituksen tarkoitus on auttaa yrityksiä ja yhteisöjä laatimaan vertailukelpoisia mittauksia sosiaalisen median markkinointitoimenpiteitä

Lisätiedot

SÄHKÖINEN MARKKINOINTI

SÄHKÖINEN MARKKINOINTI SÄHKÖINEN MARKKINOINTI Kuka Teemu Korpi? Sähköisen markkinoinnin ala Hakusanamainonta Display-mainonta Facebookmainonta Hakukoneoptimointi Affiliate-markkinointi Sisältömarkkinointi Sosiaalinen media Mobiilimarkkinointi

Lisätiedot

Sosiaalinen media markkinointivälineenä

Sosiaalinen media markkinointivälineenä Sosiaalinen media markkinointivälineenä Sosiaalinen media on hyvä apuväline brändin kannatuksen kasvattamiseksi ja tietoisuuden levittämiseksi. B2B-yrityksessä, jossa sosiaalista mediaa edelleen vain ihmetellään

Lisätiedot

JUJUPRIX 2015. Kalle Tuominen & Timo Mäkeläinen Markkinointiviestinnän suunnittelutoimisto Mainio Oy. kalle@mainiota.fi timo.makelainen@mainiota.

JUJUPRIX 2015. Kalle Tuominen & Timo Mäkeläinen Markkinointiviestinnän suunnittelutoimisto Mainio Oy. kalle@mainiota.fi timo.makelainen@mainiota. JUJUPRIX 2015 Kalle Tuominen & Timo Mäkeläinen Markkinointiviestinnän suunnittelutoimisto Mainio Oy kalle@mainiota.fi timo.makelainen@mainiota.fi Tampere matkailukohteena. Tampere on Pohjoismaiden suurin

Lisätiedot

Lisämyyntiä kannattavasti Google Adwords mainonnalla. Anton Luhtala, Digisome

Lisämyyntiä kannattavasti Google Adwords mainonnalla. Anton Luhtala, Digisome Lisämyyntiä kannattavasti Google Adwords mainonnalla 1 Kannattavan lisämyynnin resepti 1. Hyvä kampanjarakenne 2. Hyvät hakusanat 3. Datan kerääminen 4. Datan seuranta ja tavoitteiden määrittäminen 5.

Lisätiedot

Muuttuva Museo Seminaari 2014 YLEISÖTYÖ JA VAPAAEHTOISTYÖ 1.10.2014, Savilahtitalo, Vähäkyrö. Paikallismuseo matkailun kehittäjänä?

Muuttuva Museo Seminaari 2014 YLEISÖTYÖ JA VAPAAEHTOISTYÖ 1.10.2014, Savilahtitalo, Vähäkyrö. Paikallismuseo matkailun kehittäjänä? Muuttuva Museo Seminaari 2014 YLEISÖTYÖ JA VAPAAEHTOISTYÖ 1..2014, Savilahtitalo, Vähäkyrö Paikallismuseo matkailun kehittäjänä? Matkailu ja kotiseututyö & museot alueen kulttuuri kiinnostaa aina matkailijoita

Lisätiedot

Sosiaalisen median mahdollisuudet matkailualalla

Sosiaalisen median mahdollisuudet matkailualalla @MeltwaterFIN Sosiaalisen median mahdollisuudet matkailualalla Maria Sundström Managing Director Meltwater Group 0 Agenda @MeltwaterFIN MELTWATER I. SOSIAALISEN MEDIAN SEURANTA JA RAPORTOINTI Sosiaalisen

Lisätiedot

Lumipallo.fi HIIHTOKESKUKSET VALMISMATKAT OMATOIMIMATKAT LUMITILANNE OHEISPALVELUT ARTIKKELIT KUVAT JA VIDEOT BLOGIT KESKUSTELUT UUTISKIRJE FACEBOOK

Lumipallo.fi HIIHTOKESKUKSET VALMISMATKAT OMATOIMIMATKAT LUMITILANNE OHEISPALVELUT ARTIKKELIT KUVAT JA VIDEOT BLOGIT KESKUSTELUT UUTISKIRJE FACEBOOK Lumipallo.fi HIIHTOKESKUKSET VALMISMATKAT OMATOIMIMATKAT LUMITILANNE OHEISPALVELUT ARTIKKELIT KUVAT JA VIDEOT BLOGIT KESKUSTELUT UUTISKIRJE FACEBOOK Responsiivisesti suunniteltu Lumipallo-verkkopalvelu

Lisätiedot

Iin kuntaviestintäkyselyn tulokset

Iin kuntaviestintäkyselyn tulokset Iin kuntaviestintäkyselyn tulokset 21.10.-11.11.2014 208 vastausta 66% vastaajista 41-65 v. Vastaajista 69 % kuntalaisia (sis. luottamushenkilöt) Muut: Oulunkaaren työntekijä 3. Kuinka usein käytät seuraavia

Lisätiedot

Taidepyöriä lainattiin työpaikoille 1.5. 31.10.2012. Työpyöräile!

Taidepyöriä lainattiin työpaikoille 1.5. 31.10.2012. Työpyöräile! Taidepyöriä lainattiin työpaikoille 1.5. 31.10.2012 Työpyöräile! Kuinka työasiamatkapyöräily voi sosiaalisen median avulla voi nousta aivan uudelle tasolle. Työpyöräile!-kampanja Varsinaissuomalaisille

Lisätiedot

Maaseutumatkailuyritysten ja - tuotteiden valtakunnallinen myynti- ja markkinointikanava

Maaseutumatkailuyritysten ja - tuotteiden valtakunnallinen myynti- ja markkinointikanava Maaseutumatkailuyritysten ja - tuotteiden valtakunnallinen myynti- ja markkinointikanava Sivusto avattiin 11.4. Monipuolinen ja laaja yritysnäkyvyys Sivusto avattiin 11.4. Varaamo eri tuoteryhmille; esim.

Lisätiedot

STRATEGIASTA TOTEUTUKSEEN

STRATEGIASTA TOTEUTUKSEEN STRATEGIASTA TOTEUTUKSEEN VENÄJÄÄ EDELLÄKÄVIJÖILLE: RUCOLA+ Miikka Raulo Matkailun ja elämystuotannon OSKE Miksi? Matkailu Venäjältä kasvoi 27% vuonna 2011, markkina, jonka saavutettavuus paranee edelleen.

Lisätiedot

Digitaalinen markkinointi ja kauppa Venäjällä. Teemu Hakolahti Mediatalo Toimelias Oy

Digitaalinen markkinointi ja kauppa Venäjällä. Teemu Hakolahti Mediatalo Toimelias Oy + Digitaalinen markkinointi ja kauppa Venäjällä Teemu Hakolahti Mediatalo Toimelias Oy + Venäläinen kuluttajana on matkailija Vuoden 2011 ulkomaisista kesämatkailijoista yli 1,7 miljoonaa eli yli 40 %

Lisätiedot

Digimarkkinointi. Ari Tenhunen

Digimarkkinointi. Ari Tenhunen Digimarkkinointi Ari Tenhunen Sosiaalinen media 2 Myyntisykli digimarkkinoinnin kehyksenä Ei tietoa Tietoinen Kiinnostunut Käyttö Omistautuminen Ostoaikomus Sisäänajo Muistuttaminen Tutustuminen Suostuttelu

Lisätiedot

Kyselyn yhteenveto Yritys-Suomi brändin lanseeraus kampanja 20.3.2012

Kyselyn yhteenveto Yritys-Suomi brändin lanseeraus kampanja 20.3.2012 Kyselyn yhteenveto Yritys-Suomi brändin lanseeraus kampanja 20.3.2012 Yritys-Suomi brändin lanseeraus kampanja Tammikuussa 2012 toteutettiin valtakunnallinen Yritys- Suomi lanseerauskampanja. Mikkelin

Lisätiedot

Hyvinvointi-kampanja 2015 Väliraportti 2.3. 17.5.2015. Outi Karppanen Iida Marjosalmi

Hyvinvointi-kampanja 2015 Väliraportti 2.3. 17.5.2015. Outi Karppanen Iida Marjosalmi Hyvinvointi-kampanja 2015 Väliraportti 2.3. 17.5.2015 Outi Karppanen Iida Marjosalmi 1 Kampanjakooste Ajankohta 2.3.- 17.5.2015 Budjetti 70 000 EUR Kampanja-alue Moskova + Pietari Kohderyhmä 20-50 good

Lisätiedot

NFC ja QR tunnisteilla helposti palveluihin ja sisältöön. Jukka Suikkanen

NFC ja QR tunnisteilla helposti palveluihin ja sisältöön. Jukka Suikkanen NFC ja QR tunnisteilla helposti palveluihin ja sisältöön. Jukka Suikkanen Bonwal Oy Palvelut: Digitaalisten tunnisteiden sisällönhallinta Asiakkuudenhallinta ja viestintä NFC teknologia Sovellukset, järjestelmät,

Lisätiedot

Tiedekirjojen markkinointi sosiaalisessa mediassa. Ajankohtaista julkaisemisessa 6.3.2015 Mandi Vermilä

Tiedekirjojen markkinointi sosiaalisessa mediassa. Ajankohtaista julkaisemisessa 6.3.2015 Mandi Vermilä Tiedekirjojen markkinointi sosiaalisessa mediassa Ajankohtaista julkaisemisessa 6.3.2015 Mitä sosiaaliset mediat ovat? Miksi sosiaalisia medioita käytetään markkinointikanavina? Koska sosiaalisen median

Lisätiedot

Miten hyödyntää sosiaalista mediaa tehokkaasti

Miten hyödyntää sosiaalista mediaa tehokkaasti Tiedepuisto // Sähäkkä-hanke Miten hyödyntää sosiaalista mediaa tehokkaasti mainonta markkinointi rekrytointi Santeri Lanér, VTM Tietotekniikan ammattilainen vuodesta 1996 Yrittäjänä ja konsulttina vuodesta

Lisätiedot

NFC ja QR tunnisteilla helposti palveluihin ja sisältöön. Jukka Suikkanen

NFC ja QR tunnisteilla helposti palveluihin ja sisältöön. Jukka Suikkanen NFC ja QR tunnisteilla helposti palveluihin ja sisältöön. Jukka Suikkanen Bonwal Oy Palvelut: Digitaalisten tunnisteiden sisällönhallinta Asiakkuudenhallinta ja viestintä NFC teknologia Sovellukset, järjestelmät,

Lisätiedot

Yrittäjien Internetmarkkinoinnin

Yrittäjien Internetmarkkinoinnin Yrittäjien Internetmarkkinoinnin seminaari 8.3.2011 Agenda 1. Johdanto sivuston tavoitteisiin ja kävijäseurannan käyttö 2. Internet markkinointi Kouluttaja Henna Turunen Snoobi Oy, Asiantuntija, Web-analytiikka

Lisätiedot

Google Adwords pikaohje

Google Adwords pikaohje Google Adwords pikaohje Suunnittele loistava verkkokaupan mainoskampanja Perustaomaverkkokauppa.fi Ville Kinanen 1 1. Avainsanojen valinta Verkkomainonnan suunnittelu aloitetaan avainsanojen kartoittamisella,

Lisätiedot

Rakennettu ympäristö sosiaalisessa mediassa

Rakennettu ympäristö sosiaalisessa mediassa Rakennettu ympäristö sosiaalisessa mediassa Verkkokyselyn tulosyhteenveto RYM Oy 2013 Sosiaalisen median ammatillinen hyötykäyttö vielä vähäistä Neljä viidestä rakennetun ympäristön kehityksestä kiinnostuneesta

Lisätiedot

FB-MAINONTA. Maksettu näkyvyys Opas luomuyrittäjälle HELSINGIN YLIOPISTO HELSINGFORS UNIVERSITET UNIVERSITY OF HELSINKI

FB-MAINONTA. Maksettu näkyvyys Opas luomuyrittäjälle HELSINGIN YLIOPISTO HELSINGFORS UNIVERSITET UNIVERSITY OF HELSINKI FB-MAINONTA Maksettu näkyvyys Opas luomuyrittäjälle HELSINGIN YLIOPISTO HELSINGFORS UNIVERSITET UNIVERSITY OF HELSINKI askelta onnistuneeseen & ammattimaiseen Facebook- MARKKINOINTIIN Kohdenna Viestisi

Lisätiedot

1. Kristalin tunnettuus ja yhdistyminen Saunalahteen

1. Kristalin tunnettuus ja yhdistyminen Saunalahteen TULOKSET LÄHTÖTILANTEESEEN VERRATTUNA VIESTINTÄ, MUISTAMINEN TUNNETUUS 1. Kristalin tunnettuus ja yhdistyminen Saunalahteen Tavoitteet: Tavoitteena oli 1) Kristalin 10 % tunnettuus koko väestössä (15 79

Lisätiedot

Verkkoviestinnän keinot ja sosiaalinen media

Verkkoviestinnän keinot ja sosiaalinen media Verkkoviestinnän keinot ja sosiaalinen media Some-markkinoinnin suunnittelun lähtökohdat opiskelijarekrytoinnissa Esimerkkejä maailmalta Ryhmätyöharjoitus Etenemisehdotuksia Keskustelua Businesses don

Lisätiedot

Click to edit Master title style

Click to edit Master title style Click to edit Master title style Agenda Kampanjan eteneminen ja tulokset kesän toimista Paikallisen markkinoinnin ja vies7nnän ak7voin7 Kampanja aikajana Tavoitteet, strateginen viesti, visuaalisuus, mediasuunnitelma

Lisätiedot

Hautaako Facebook tahallaan sivun ylläpitäjien julkaisut? 13.2.2013

Hautaako Facebook tahallaan sivun ylläpitäjien julkaisut? 13.2.2013 Hautaako Facebook tahallaan sivun ylläpitäjien julkaisut? 13.2.2013 Tilaisuuden järjestäjä FBO Facebook-opas Facebook-markkinoinnin käsikirja ja valmennusohjelma verkossa http://facebook-opas.akatemia.fi

Lisätiedot

Näin onnistut sähköpostimarkkinoinnissa

Näin onnistut sähköpostimarkkinoinnissa Näin onnistut sähköpostimarkkinoinnissa Tarja Soininen Liiketoimintavastaava Sanoma Digital Finland 25.11.2011 tarja.soininen@sanoma.com Miksi digitaalinen suora? Taustaa Yli 700 000 kontaktin markkinointilupakanta

Lisätiedot

Facebook. 28.10.2013 Varsinais-Suomen kyläportaaliyhdistys ry Juha Heikkilä

Facebook. 28.10.2013 Varsinais-Suomen kyläportaaliyhdistys ry Juha Heikkilä Facebook 28.10.2013 Varsinais-Suomen kyläportaaliyhdistys ry Juha Heikkilä Sosiaalisen median työkalu = ilmainen Mahdollistaa yhteydenpidon tuntemiisi ihmisiin Helppokäyttöinen (kuitenkin laaja) Pääasiassa

Lisätiedot

vinkkiä Google -mainonnan tehostamiseksi

vinkkiä Google -mainonnan tehostamiseksi 11 vinkkiä Google -mainonnan tehostamiseksi 2 Vinkkejä AdWordsin tehokkaampaan hyödyntämiseen Digitaalisessa maailmassa maksetulla mainonnalla pyritään useimmiten ohjaamaan liikennettä verkkosivuille.

Lisätiedot

Keski-Suomen matkailun kvmarkkinointikonttori

Keski-Suomen matkailun kvmarkkinointikonttori Keski-Suomen matkailun kvmarkkinointikonttori Projektisuunnitelman valmistelu Tiina Mäntyharju, Leena Pajala, Tiia Valkama, Miikka Raulo ja Jussi Rekonen MATKAILUPARLAMENTTI 12.11.2013 REVONTULI HANKASALMI

Lisätiedot

Sosiaalinen media matkailusektorilla Koodiviidakko Oy Pekka Huttunen Liiketoimintajohtaja, KTM

Sosiaalinen media matkailusektorilla Koodiviidakko Oy Pekka Huttunen Liiketoimintajohtaja, KTM Sosiaalinen media matkailusektorilla Koodiviidakko Oy Pekka Huttunen Liiketoimintajohtaja, KTM - Ohjelmistoja digitaaliseen viestintään Koodiviidakko Oy Koodiviidakko Oy on digitaaliseen viestintään ja

Lisätiedot

Tuloksia tehokkaalla markkinoinnilla. Heitä nurkkaan vaikeat suunnitelmat. Ala töihin ja mittaa työtäsi!

Tuloksia tehokkaalla markkinoinnilla. Heitä nurkkaan vaikeat suunnitelmat. Ala töihin ja mittaa työtäsi! Tuloksia tehokkaalla markkinoinnilla Heitä nurkkaan vaikeat suunnitelmat. Ala töihin ja mittaa työtäsi! Kokonaisuus Sähköisen markkinoinnin kehittäminen pitää sisällään kohderyhmän määrittelyn, selkeän

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot

Toimialakohtaisen verkkomarkkinoinnin vaikutus asiakashankinnan tehokkuuteen

Toimialakohtaisen verkkomarkkinoinnin vaikutus asiakashankinnan tehokkuuteen Tatu Mäkijärvi 28.4.2015 Espoo Ohjaaja: Mikko Lehmuskoski Valvoja: Heikki Hämmäinen Sisältö Tausta Tavoitteet Toimenpiteet Tulokset Johtopäätökset Jatkotutkimus Oppex 2011 perustettu kasvuyritys 5 työntekijää

Lisätiedot

Viestinnän muutosten jalkautus

Viestinnän muutosten jalkautus Viestinnän muutosten jalkautus Ponnistus Ryhmän käyttäytyminen Yksilön käyttäytyminen Asenne Tieto Aika Viestintästrategia Suomen Akatemiassa Akatemia viestii aktiivisesti tutkijoille ja tiedeyhteisöllä

Lisätiedot

Vinkkejä hankeviestintään

Vinkkejä hankeviestintään Vinkkejä hankeviestintään Viestintä vs. tiedottaminen Tiedon siirto ja vaihdanta kokonaisuutena Kanavina esim. nettisivut, intrat, uutiskirjeet, esitteet ja logot, kokoukset ja tilaisuudet, sosiaalinen

Lisätiedot

Keski-Suomessa on ollut jo pitkään runsasta ja korkeatasoista kulttuuritarjontaa Maakunnan matkailukeskuksissa on tehty merkittäviä investointeja

Keski-Suomessa on ollut jo pitkään runsasta ja korkeatasoista kulttuuritarjontaa Maakunnan matkailukeskuksissa on tehty merkittäviä investointeja Keski-Suomessa on ollut jo pitkään runsasta ja korkeatasoista kulttuuritarjontaa Maakunnan matkailukeskuksissa on tehty merkittäviä investointeja Kulttuuritarjonnan tuotteistaminen on ollut vaihtelevaa

Lisätiedot

Verkosta virtaa bisnekseen!

Verkosta virtaa bisnekseen! Verkkomarkkinointikoulutus 10.12.2015 Kerava Verkosta virtaa bisnekseen! Tuotteiden ja palveluiden markkinointi verkossa Asiakaslähtöinen tuotteistaminen verkossa: oma tuotepalettini Keinot asiakkaiden

Lisätiedot

Yksinkertaista. Me autamme. TM

Yksinkertaista. Me autamme. TM Yksinkertaista. Me autamme. TM Tuloksia tehokkaalla markkinoinnilla Heitä nurkkaan vaikeat suunnitelmat. Ala töihin ja mittaa työtäsi! Kokonaisuus Kohderyhmän kontaktitiedot Sähköisen markkinoinnin kehittäminen

Lisätiedot

Sosiaalinen media muuttaa maailman. Nyt! Heti! Nopeasti!

Sosiaalinen media muuttaa maailman. Nyt! Heti! Nopeasti! Sosiaalinen media muuttaa maailman Nyt! Heti! Nopeasti! Sara-Maria Forsberg Syyskuu 2014: 2 elokuvaa ja kansainvälinen levytys-sopimus Maaliskuu 2014: Kassaneiti Sosiaalinen Media YouTube Tuotetaan sisältöä

Lisätiedot

Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2

Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2 Jari Juslén 2014 1 Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2 Agenda Myynnin suurin ongelma Ongelman ratkaiseminen, ensimmäiset vaiheet Jari Juslén

Lisätiedot

Matkailumarkkinoinnin visuaaliset elementit sähköisissä kanavissa Aleksanteri Baidin Mediatoimisto Voitto

Matkailumarkkinoinnin visuaaliset elementit sähköisissä kanavissa Aleksanteri Baidin Mediatoimisto Voitto Matkailumarkkinoinnin visuaaliset elementit sähköisissä kanavissa Aleksanteri Baidin Mediatoimisto Voitto 4.12.2012 Aleksanteri Baidin 1 Imagokampanjointi 4.12.2012 Aleksanteri Baidin 2 Imagokampanja onnistuneet

Lisätiedot

Matkailutoimialan aamu. 1.4.2009 Design Hill, Halikko Riikka Niemelä

Matkailutoimialan aamu. 1.4.2009 Design Hill, Halikko Riikka Niemelä Matkailutoimialan aamu 1.4.2009 Design Hill, Halikko Riikka Niemelä Asiakaskäyttäytyminen internetissä asiakkaan tietotarpeet ja ostopäätökseen vaikuttavat tekijät Internet on noussut vallitsevaksi viestintävälineeksi.

Lisätiedot

Useasti Kysyttyä ja Vastattua

Useasti Kysyttyä ja Vastattua 1. Miksen ostaisi tykkääjiä, seuraajia tai katsojia? Sinun ei kannata ostaa palveluitamme mikäli koet että rahasi kuuluvat oikeastaan kilpailijoidesi taskuun. 2. Miksi ostaisin tykkääjiä, seuraajia tai

Lisätiedot

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Palvelun tuottavat yhteistyössä oikeusministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö ja Koordinaatti - Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus Nuorten vaikuttamispalvelu

Lisätiedot

Vuoden 2013 pääkampanjat. Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä

Vuoden 2013 pääkampanjat. Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä Vuoden 2013 pääkampanjat Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä Kevätloma autoilusta 8.4. 12.5.2013 Kampanjakuvaus HSL kampanjoi autoilijakohderyhmälle printissä, verkossa ja radiossa teemalla Ota kevätloma

Lisätiedot

MARKKINOINTISUUNNITELMA

MARKKINOINTISUUNNITELMA MARKKINOINTISUUNNITELMA 2015 Painoarvot Someron kaupungin markkinointia vuonna 2015 tullaan painottamaan uusasukashankintaan sekä nykyisten yritysten kasvun tukemiseen. Markkinoinnissa digitaalisen median

Lisätiedot

Sosiaalinen media vetovoimaisuuden edistäjänä

Sosiaalinen media vetovoimaisuuden edistäjänä Sosiaalinen media vetovoimaisuuden edistäjänä Ville Lehtovirta Aleksin Kaiku Oy 15.11.2012 Paula, taloustoimittaja Anita, asiakas Matti, myyntipäällikkö Teppo, työnhakija Viestintä www.aleksinkaiku.fi

Lisätiedot

Kuntien verkkoviestintä ja sosiaalisen median käyttö kysely 2014. Huhtikuu 2014

Kuntien verkkoviestintä ja sosiaalisen median käyttö kysely 2014. Huhtikuu 2014 Kuntien verkkoviestintä ja sosiaalisen median käyttö kysely 14 Huhtikuu 14 Taustaa Kysely toteutettiin alkuvuonna 14 (26.2.-21.3.) Kysely lähetettiin kirjaamojen kautta kuntien verkkoviestinnästä vastaavilla

Lisätiedot

Prosessitaitaja pitää Suomen käynnissä

Prosessitaitaja pitää Suomen käynnissä Prosessitaitaja pitää Suomen käynnissä Paula, taloustoimittaja Anita, asiakas Matti, myyntipäällikkö Teppo, työnhakija Viestintä www.aleksinkaiku.fi on myymistä. Ostatko ajatuksen? Prosessitaitajan kampanjan

Lisätiedot

MYYDÄÄN Sisustamisesta Rakentamisesta ja remontoinnista Pihasta ja puutarhanhoidosta KIINNOSTUNEITA. Asumisen mediat 2014

MYYDÄÄN Sisustamisesta Rakentamisesta ja remontoinnista Pihasta ja puutarhanhoidosta KIINNOSTUNEITA. Asumisen mediat 2014 MYYDÄÄN Sisustamisesta Rakentamisesta ja remontoinnista Pihasta ja puutarhanhoidosta KIINNOSTUNEITA Asumisen mediat 2014 MONIA MAHDOLLISUUKSIA YHDEN KATON ALTA Otavamedian avulla tavoitat sisustamisesta,

Lisätiedot

Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen?

Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen? Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen? 1 Olet päättänyt perustaa yrityksen tai olet sen jo perustanut. Kertoaksesi potentiaalisille asiakkaillesi, että olet olemassa,

Lisätiedot

Mediatalo Toimelias Oy Teemu Hakolahti

Mediatalo Toimelias Oy Teemu Hakolahti + Mediatalo Toimelias Oy Teemu Hakolahti + Mistä kaikki lähti liikkeelle? Saimaan ammattikorkeakoulun EAKR-hanke (Matkailun sosiaalisen median hanke MATSO) vuosina 2010-2011 hankkeessa oli tavoitteena

Lisätiedot

TARKENNETTU PROJEKTISUUNNITELMA

TARKENNETTU PROJEKTISUUNNITELMA TARKENNETTU PROJEKTISUUNNITELMA Rucola Plus/Internet markkinointi ja myynti -toteutus Matkailun ja elämystuotannon klusteriohjelma (OSKE) SISÄLLYS 1 Yhteenveto... 3 2 Rucola Plus/Internet-markkinointi

Lisätiedot

Miten tavoitan asiakkaani verkossa?

Miten tavoitan asiakkaani verkossa? Miten tavoitan asiakkaani verkossa? Jere Kuusinen,lehtori Satakunnan AMK Tee ainakin nämä asiat: Paranna www-sivujasi Opettele hakukoneoptimointi Laita itsesi Googlen kartalle Hanki sivuillesi linkkejä

Lisätiedot

Matkailureitit. Kolari 25.8. Ilkka Kauppinen

Matkailureitit. Kolari 25.8. Ilkka Kauppinen Matkailureitit Kolari 25.8 Ilkka Kauppinen Ohjelma nopeasti 10:00 Aloituskahvit ja tervetuloa 10:15 Pieni esittelykierros 10:30 Mitä odotamme ja mitkä ovat tavoitteemme matkailureitistä? 11:00 Miten rakennamme

Lisätiedot

SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖ MYYNNIN TUKENA www.liiketoiminta.info/lumo

SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖ MYYNNIN TUKENA www.liiketoiminta.info/lumo SIVU 1 SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖ MYYNNIN TUKENA www.liiketoiminta.info/lumo SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖ MYYNNIN TUKENA 3. Päivä / Kirsi Mikkola Koulutuspäivän tavoite Osallistuja ymmärtää sosiaalisen median

Lisätiedot

Jatkoajassa mainostamalla tavoitat parhaimmillaan puoli miljoonaa potentiaalista asiakastasi

Jatkoajassa mainostamalla tavoitat parhaimmillaan puoli miljoonaa potentiaalista asiakastasi Jatkoajassa mainostamalla tavoitat parhaimmillaan puoli miljoonaa potentiaalista asiakastasi Jatkoaika.com on vuonna 2001 perustettu jääkiekkoon keskittyvä verkkolehti. Jatkoaika on noussut yhdeksi Suomen

Lisätiedot

LIPPUPALVELUN KAUTTA LIPUT TAPAHTUMIIN TURVALLISESTI LUOTETTAVASTI KATTAVASTI HELPOSTI

LIPPUPALVELUN KAUTTA LIPUT TAPAHTUMIIN TURVALLISESTI LUOTETTAVASTI KATTAVASTI HELPOSTI LIPPUPALVELUN KAUTTA LIPUT TAPAHTUMIIN TURVALLISESTI LUOTETTAVASTI KATTAVASTI HELPOSTI We get fans! Käytössämme ovat markkinoiden monipuolisimmat ja tehokkaimmat lipunmyyntiä tukevat markkinointiratkaisut.

Lisätiedot

Sosiaalinen media rekrytoinneissa näkemyksiä maailmalta. Johanna Uusitalo

Sosiaalinen media rekrytoinneissa näkemyksiä maailmalta. Johanna Uusitalo Sosiaalinen media rekrytoinneissa näkemyksiä maailmalta Johanna Uusitalo xkcd.com Työnhaku Yhdysvalloissa Valtava markkina TOP 3 rekrytointikanavat (syyskuu 2010): careerbuilder.com (14 M uniikkia kävijää

Lisätiedot

NÄYTTEILLEASETTAJAOPAS

NÄYTTEILLEASETTAJAOPAS NÄYTTEILLEASETTAJAOPAS Opas onnistuneeseen osallistumiseen Suunnittele! Toteuta! Seuraa! Arvioi! = Paras ikinä saatu tulos! easyfairs.com easyfairs työkalupakki Tervetuloa näytteilleasettajaksi easyfairs

Lisätiedot

Meedio on luotu helpottamaan yrittäjän elämää.

Meedio on luotu helpottamaan yrittäjän elämää. Meedio on luotu helpottamaan yrittäjän elämää. Yrityksesi markkinointitoimet ovat nyt hallinnassasi yhden, helppokäyttöisen sähköisen työpöydän kautta, myös mobiilisti. Meedion avulla nykyiset ja uudet

Lisätiedot

Kokemuksia viestinnästä - ProMartat ry. Taina Raiski

Kokemuksia viestinnästä - ProMartat ry. Taina Raiski Kokemuksia viestinnästä - ProMartat ry Taina Raiski Mistä kaikki alkoi? Helsingin Ekonomien vierailu Marttaliittoon syksyllä 2010 ProMartat perustettiin 13.12.2010 Perustamiskokouksessa 7 jäsentä Hallituksella

Lisätiedot

Sanoma Reach CPM Fact Sheets

Sanoma Reach CPM Fact Sheets Sanoma Reach CPM Fact Sheets Sanoma Reach CPM Jatkuva näkyvyys Sanoman verkostossa mainoshuutokaupassa Kustannustehokas ratkaisu jatkuvaan brändin rakentamiseen Mainonta näkyy Sanoman laatumedioista koostuvassa

Lisätiedot

Kuntien markkinointitutkimus 2009. vs. markkinointipäällikkö Päivi Lazarov 2.4.2009

Kuntien markkinointitutkimus 2009. vs. markkinointipäällikkö Päivi Lazarov 2.4.2009 Kuntien markkinointitutkimus 2009 vs. markkinointipäällikkö Päivi Lazarov 2.4.2009 Toteutus maaliskuussa 2009 Toteutettiin webropol-kyselynä Sähköpostitse kuntien kirjaamojen kautta kuntien markkinointivastaaville

Lisätiedot

Yrityksen viestintäsuunnitelma: mitä, miksi ja mihin kanaviin?

Yrityksen viestintäsuunnitelma: mitä, miksi ja mihin kanaviin? Yrityksen viestintäsuunnitelma: mitä, miksi ja mihin kanaviin? Sisältöä ja ilmettä markkinointikanaviin: mitä, miksi ja kenelle. Internetmarkkinointi osa 2!! Tuuli Aalto-Nyyssönen, Ambientia! 19.11.2012!

Lisätiedot

Digimarkkinointi 2020. 10.11.2015 True koulutus

Digimarkkinointi 2020. 10.11.2015 True koulutus Digimarkkinointi 2020 10.11.2015 True koulutus Ohjelma 10.11.2015 08.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi 09.00 Digimarkkinointi on jo jyrännyt muun markkinoinnin mitä seuraavaksi? 09.50 Ainoastaan hakukone-

Lisätiedot

Yritysnäkyvyydet 2015

Yritysnäkyvyydet 2015 Yritysnäkyvyydet 2015 2 Laaja näkyvyys 2 500 + alv 24 % PRINTTI Kaakon suomen-, venäjän- ja englanninkielisessä Matkailijan opas -esitteessä isolla ilmoituksella City-opaskartta/seutukartta Näkyvyys Kaakon

Lisätiedot

Valkoinen logo mustalla pohjalla + EU-logot mukaan

Valkoinen logo mustalla pohjalla + EU-logot mukaan Valkoinen logo mustalla pohjalla + EU-logot mukaan Lapland The North of Finland Matkailun imagomarkkinointi 8.5.2014 Eteläisen Suomen matkailuyhteistyöpaja II Hanna-Mari Pyry Talvensaari 2 Agenda Lapland

Lisätiedot

Some-markkinoinnin myytit murskaksi. Verkkoseminaari 12.1.2012

Some-markkinoinnin myytit murskaksi. Verkkoseminaari 12.1.2012 Some-markkinoinnin myytit murskaksi Verkkoseminaari 12.1.2012 Seminaarin vetäjät: Piritta Seppälä Piritta Seppälä, Viestintä-Piritta Medianomi, YAMK Viestintäkoulutusta vuodesta 2010 lähtien Pääkohderyhmänä

Lisätiedot

Lahjan Päivä 2006: Lahjoita iloa kaikille aisteille

Lahjan Päivä 2006: Lahjoita iloa kaikille aisteille Lahjan Päivä 2006: Lahjoita iloa kaikille aisteille Kerro kokemuksia ja mielipiteitä Lahjan Päivästä. Tänä vuonna kampanjaa vietetään uudella konseptilla ja senkin vuoksi on tärkeää kuulla sinun mielipiteesi

Lisätiedot

Kuntien verkkoviestintä ja sosiaalisen median käyttö kysely 2013. Maaliskuu 2013

Kuntien verkkoviestintä ja sosiaalisen median käyttö kysely 2013. Maaliskuu 2013 Kuntien verkkoviestintä ja sosiaalisen median käyttö kysely Maaliskuu Taustaa Kysely toteutettiin alkuvuonna (12.2.-1.3.) Kysely lähetettiin kirjaamojen kautta kuntien verkkoviestinnästä vastaavilla Vastaajia

Lisätiedot

NFC ja QR tunnisteilla helposti palveluihin ja sisältöön. Jukka Suikkanen

NFC ja QR tunnisteilla helposti palveluihin ja sisältöön. Jukka Suikkanen NFC ja QR tunnisteilla helposti palveluihin ja sisältöön. Jukka Suikkanen Bonwal Oy Palvelut: Digitaalisten tunnisteiden sisällönhallinta Asiakkuudenhallinta ja viestintä NFC teknologia Sovellukset, järjestelmät,

Lisätiedot

Google AdWordsin esittely. Tammikuu 2012

Google AdWordsin esittely. Tammikuu 2012 Google AdWordsin esittely Tammikuu 2012 1 Mikä on Google AdWords? 2 Google confidential Google AdWords? AdWords on Googlen mainontaohjelma, jonka avulla on mahdollista mainostaa kohdistetusti Googlen hakutulossivuilla

Lisätiedot

ja menestyvän pk-yrityksen mahdollisuudet

ja menestyvän pk-yrityksen mahdollisuudet Sosiaalinen netti ja menestyvän pk-yrityksen mahdollisuudet Antti Leino Digital director / Omnicom Media Group @anttileino Kirjat: Dialogin aika (2010) Sosiaainen netti ja menestyvän pk-yrityksen mahdollisuudet

Lisätiedot

Lisää asiakkaita. - Näin ohjaat kävijävirtoja -

Lisää asiakkaita. - Näin ohjaat kävijävirtoja - Lisää asiakkaita - Näin ohjaat kävijävirtoja - Theodor Arhio Sisältöjohtaja, TBWA\Helsinki Pari sanaa dinosauruksista MUUTOS. (on hyväksi jos sen hyödyntää) Tietokoneet Sisällön organisointi Uutiset

Lisätiedot