Jyväskylän Seudun matkailuyritysten internetmarkkinoinnin. Otteita markkinointipilottien tuloksista

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Jyväskylän Seudun matkailuyritysten internetmarkkinoinnin. Otteita markkinointipilottien tuloksista"

Transkriptio

1 Jyväskylän Seudun matkailuyritysten internetmarkkinoinnin kehittäminen Otteita markkinointipilottien tuloksista

2 Hankkeen lähtökohdat ja tavoitteet Jyväskylän seudun matkailuyritykset ovat tuoneet esille mm. seuraavat osaamistarpeet liittyen markkinointiin ja myyntiin vapaa-ajan matkailijoille (i) tavoittaa valitut kohderyhmät kustannustehokkaasti ja houkuttelevasti kohderyhmien käyttämissä sähköisissä medioissa ja jakelukanavissa (ii) luoda strategia internet-markkinointiin ja myyntiin sekä toteutuskelpoinen suunnitelma sen saavuttamiseksi (iii) edelleen kehittää yritysten kärkituotteita paremmin matkailijoiden tarpeita ja arvostuksia vastaaviksi.

3 Internet-markkinoinnin kehittämispolku Lähtötilanteen arviointi ja yrityskohtainen haastattelu Internet-markkinoinnin nykytilanteesta ja tavoitteista. Pienryhmätyöskentely Pienryhmätyöskentelyä varten kootaan yhteen internetmarkkinoinnin näkökulmasta samankaltaiset yritykset Markkinointipilottien käynnistäminen, toteutus, seuranta ja edelleen kehittäminen Laaditaan Internet-markkinoinnin toteutussuunnitelma ja toteutetaan markkinointipilotteja valikoituihin kohderyhmiin.

4 Markkinointipilottien lähtökohta Lähtötilanteen arvioinnin ja yrityskohtaisten haastatteluiden perusteella hankkeessa mukana olleet yritykset jaettiin internetmarkkinoinnin näkökulmasta samankaltaisiin ryhmiin. Pienryhmissä työskenneltiin seuraavan jaottelun mukaisesti Facebookin hyödyntäminen markkinoinnissa YouTube-videoiden hyödyntäminen markkinoinnissa Sähköpostimarkkinointi osana markkinointi Toteutussuunnitelmaa varten markkinointipilottien kohderyhmiä tarkennettiin naismatkailijaprofiilien ja lapsiperhematkailijoiden* avulla. *Tuloksia Jyväskylän ammattikorkeakoulun yhteispohjoismaisesta ICT Toolbol in the Experience Economy hankkeen asiakastutkimuksista.

5 Toteutetut markkinointipilotit

6 Jyväskylän seudun matkailu Jyväskylän seudun matkailu koordinoi ja toteuttaa Jyväskylän seudun matkailumarkkinoinnin toimenpiteitä. Tämän markkinointikampanjan kautta pyritään ohjaamaan kävijöitä aktiivisille naisille suunnatulle matkailusivuille, jossa valmiita vinkkejä ja paketteja matkailuun Jyväskylän seudulla. Kampanjan tavoitteena oli tuoda esiin naisryhmille suunnattua matkailutarjontaa Jyväskylän seudulla. Tietokilpailutyyppisen kilpailukysymysten avulla esiteltiin eri naiskohderyhmille suunnattuja palveluita. Tavoitteena oli saada mahdollisimman moni kilpailuun osallistuja sisäpiiriin, joille voidaan jatkossa lähettää sähköpostitse Jyväskylän seudun uusimmat kuulumiset sekä tarjoukset naisporukoiden. Jyväskylän seudun matkailun Facebook-sivun tykkääjämäärä kampanjan alkaessa oli 200 tykkääjää ja se nousi kampanjan kuluessa yli tuhanteen. Jyväskylän seudun matkailun kommentit: Kampanja-aikana vierailuja ihannaiset.fi sivuilla oli 879 kpl joista uniikkeja kävijöitä oli 601. Huomionarvoista oli kuitenkin, että välitön poistumisprosentti oli vain 24% (normaalisti n % matkailun sivuilla). Kävijöitä olisi voinut olla enemmänkin, mutta toisaalta kamppiksen aikana asiakasta haluttiin saada liikkumaan/toimimaan aika kunnianhimoisesti fb:n tykkäämisestä nettisivujen kilpailuun osallistumiseen jne.

7 Tavoitteet: Kampanjan tavoitteena oli saada 700 uutta Facebook-sivun tykkääjää, joista 200 liittyy sisäpiiriin (tilaa uutiskirjeen). Tavoitteena oli saada mainosklikkausta. Toimenpiteet: Tietokilpailutyyppinen kilpailusivu, joka ohjaa vierailemaan myös Ihannaiset sivulla. Facebook mainoskampanja ajalla Mainoksen kohderyhmä henkilöä. Käytetyt resurssit: Kilpailusivun ja mainoskampanjan toteutus: Jyväskylän seudun matkailu & FlowHouse Oy Mainoskampanjan budjetti 500. Tulokset: Mainoksen kattavuus: Mainoksen näyttökerrat: Mainoksen klikkaukset: (tavoite ) Hinta: 0.39 (cpc) Sivun tykkääjät mainoksen perusteella: 871 (tavoite 700) Ihannaiset sivun kävijämäärä: 879 käyntiä, joista uniikkeja 601 Kilpailuun osallistui 271 hlöä, uutiskirjeen tilasi 209 (tavoite 200)

8 Suomen Käsityön museo Operaatio punainen lanka Suomen käsityön museo on käsityön ja käsiteollisuuden asiantuntija, valtakunnallinen erikoismuseo, jonka osana toimivat Suomen kansallispukukeskus ja Konservointikeskus. Museolla on käytössään suunnitelmallisesti eri internet-markkinoinnin työkaluja. Museo ylläpitää blogia, Facebook-sivuja sekä julkaisee säännöllisesti uutiskirjettä. Nämä toimenpiteet tukevat museon kokonaisviestintää. Suomen käsityön museo kuuluu Jyväskylän seudun matkailun lapsiperhekohteisiin - Lasten Löytöretkiin. Operaatio punainen lanka -kampanjalla haluttiin tavoittaa lapsiperheitä, joissa on kouluikäisiä 7-12-vuotiaita lapsia. Operaatio punainen lanka on lapsille suunnattu on museoseikkailu. Seikkailun suorittaneet Facebook-tykkääjät saivat seuraavan museokäynnin maksutta koko perheelle. Suomen käsityön museon Facebook-sivun tykkääjämäärä kampanjan alkaessa 907 tykkääjää. Suomen Käsityön museon kommentit: Museomme oli koko kampanjan ajan äärettömän suosittu lapsiperheiden keskuudessa ja museokauppa tuotti hyvää myyntiä, eli sivutuotteena saatu myönteinen mainos oli parempaa kuin mitä uskallettiin odottaa.

9 Tavoitteet Kampanjan tavoitteena oli saada 500 uutta tykkääjää, joista 100 tykkääjää tilaa lisäksi uutiskirjeen. Kampanjan tavoitteena Operaatio Punaisen langan suorittaneita 100 henkilöä sekä museoon palautuneita kuponkeja 50 kpl. Toimenpiteet: Facebook-kampanjasivu, jossa esiteltiin Operaatio punainen lanka, sekä mahdollisuus ladata etukuponki museoon. Facebook mainoskampanja ajalla Mainoksen kohderyhmä henkilöä. Käytetyt resurssit: Tulokset: Kampanjasivun ja mainoskampanjan toteutus: Suomen käsityön museo. Mainosbudjetti 500. Mainoksen kattavuus: Mainoksen näyttömäärät: Mainoksen klikkaukset: Hinta: 0,39 (cpc) Sivun tykkääjät mainoksen perusteella: 704 Operaatio punaisen langan suorittajia yhteensä: 34 henkilöä Uutiskirjeen tilaajia: 4 vastaanottajaa

10 Peurunka Peurunka on monipuolinen hyvinvointipalveluiden keskus Jyvässeudulla. Sähköisen markkinoinnin työkaluista Peurunka on aiemmin hyödyntänyt AdWords mainontaa, bannerimainontaa muilla sivuilla sekä sähköpostimarkkinointia on toteutettu yrityksille ja yksityisille. Markkinointikampanjassa tavoitteena oli harjoitella FBmainontaa yhdistettynä kilpailuun. Kilpailu oli yksinkertainen arvonta, johon osallistuttiin FB-välisivulla. Palkintona oli Hilarius Hiiren riemuloma.

11 Tavoitteet: Kampanjan tavoitteena oli 1.9. mennessä 800 uutta tykkääjää (FB-sivun PTA ka. 50, huippu 150.) Toimenpiteet: Arvontasivu, jonka avulla pyrittiin yksinkertaisesti kasvattamaan tykkääjämääriä. Facebook mainoskampanja ajalla Mainoksen kohderyhmä (Mahdollinen kattavuus) hlöä. Käytetyt resurssit: Kilpailusivun ja mainoskampanjan toteutus: Peurunka & AtMentor & FlowHouse Oy Mainoskampanjan budjetti 496,99. Tulokset: Mainoksen kattavuus: hlöä Projekti oli hyvä, onnistuimme tosi hyvin kasvattamaan tykkääjämääriä! Mainoksen näyttökerrat: kpl Mainoksen klikkaukset: 1906 kpl Hinta: 0.26 / klikkaus (cpc) Sivun tykkääjät mainoksen perusteella: 1432 (tavoite 800) Kilpailuun osallistui 1600 hlöä, uutiskirjeen tilasi lähes kaikki Kampanjan päättyessä Facebook-sivulla 1800 tykkääjää (lähtötilanne n. 370).

12 Suvilippu.fi Suvilippu - Tapahtumien Keski-Suomi esittelee maakunnan parhaat teatterit, tapahtumat, näyttelyt ja risteilyt. Suvilippu Facebookkilpailun avulla tuotiin esiin Keski-Suomen kesäteatteritarjontaa, ja kesäteatterien meneillään olevat esitykset toimivatkin kilpailukysymyksenä ( Haluan ehdottomasti nähdä seuraavan kesämusikaalin ) Kampanjan tavoitteena oli kerätä pohjaa tuleville markkinointitoimenpiteille, kuten asiakasrekisteriä sähköpostimarkkinointia varten. Kilpailu oli kaikille avoin, ja kilpailuun osallistuminen ei vaatinut sivusta tykkäämistä. Kilpailun aloitusvaiheessa tykkääjiä 146. Asiakkaan kommentit: Yhteistyö toimi hienosti, oli helpottavaa huomata että amatöörin ajatukset jalostuvat Kallen ja Sannan koneilla tuottaviksi kampanjoiksi joista sai tilaajana tiedot ja tilastot

13 Tavoitteet: Toimenpiteet: Kampanjan tavoitteena kerätä pohjaa tuleville markkinointitoimenpiteille/uutiskirjeen tilaajia. Kilpailu oli kaikille avoin, ja kilpailuun osallistuminen ei vaatinut sivusta tykkäämistä. Facebook- kilpailu Kilpailuaika Mainoskampanjan aikataulu Lisäksi mainontaa radiossa ja Suvilippu.fi sivuilla. Mainoksen kohderyhmä (mahdollinen kattavuus): Käytetyt resurssit: Tulokset: Kilpailusivun ja mainoskampanjan toteutus : FlowHouse Oy Mainoskampanjan budjetti 500 Mainoksen kattavuus: Mainoksen näyttömäärät: Mainoksen klikkaukset: Hinta: 0,48 / klikkaus (cpc) Uudet tykkääjät mainoskampanjan kautta: 473 Kisaan osallistujia yhteensä 716 henkilöä ja sähköpostimarkkinointia varten 322 vastaanottajan tiedot. Kilpailun aloitusvaiheessa tykkääjiä 146 ja kilpailun päättyessä 699 tykkääjää.

14 Sähköpostimarkkinointi Sähköpostimarkkinointi mahdollistaa kohdennetun viestinnän ja markkinoinnin vastaanottajan asiakastietojen ja kiinnostuksen mukaan. Toimiva sähköpostimarkkinointi pitää sisällään kohderyhmälle suunniteltua ja heidän näkökulmastaan mielenkiintoista sisältöä. Markkinointipilottien tavoitteena oli kerätä Facebook-välisivulle luodun kilpailun kautta yrityksen käyttöön asiakasrekisteriä, johon voi jatkossa toteuttaa kohdennettua markkinointia sähköpostitse. Markkinointipilotissa toteutettiin kohderyhmää houkutteleva arvonta/kilpailu, jonne ohjattiin kävijöitä Facebook-mainonnan avulla. Samalla yrityksen Facebook-sivujen tykkääjämäärää pystyttiin kasvattamaan, koska kilpailuun osallistuminen oli mahdollista ainoastaan sivun tykkääjille. Mainoskampanjaa varten kohderyhmiä mietittiin tarkkaan kiinnostuksen kohteiden kautta, ja hyödynnettiin Facebookin mainostyökalun kohdennusmahdollisuutta. Mistä aiheista lapsiperheet voisivat olla kiinnostuneita? Esimerkiksi samankaltaiset yritykset ja toimijat, lapsiperheille suunnatut brändit, erilaiset huvipuistot, lapsiperheille suunnatut aktiviteetit ja elämykset? Mistä aiheista naismatkailijaprofiililtaan aktiivi nainen voisi olla kiinnostunut? Esimerkiksi samankaltaiset yritykset ja toimijat, aktiiviselle urheilusta kiinnostuneille naisille suunnatut brändit, erilaiset urheilukeskukset, -brändit, -tapahtumat?

15 Päijänne-Risteilyt Hilden Kuka määrää laivalla? Päijänne-Risteilyt Hilden Oy :llä on laivaliikennettä koko Päijänteen alueella; Lahdesta, Heinolasta ja Jyväskylästä, sekä Keitele-kanavan valmistuttua myös kanavalla Laukaaseen ja Suolahteen. Hildenillä on käytössään oma verkkokauppa ja mainontaa on toteutettu sähköisesti esim. bannerimainontana muilla verkkosivuilla sekä Jyväskylän seudun matkailun yhteismarkkinointitoimenpiteiden kautta. Markkinointia toteutetaan myös lehtimainontana, messuilla ja myyntipäivillä sekä suoramarkkinointina. Markkinointikampanjan ideana oli tuoda esiin lapsille suunnattua Tähtikapteeni klubia. Tähtikapteeni tuote on laivalla tapahtuvaa toimintaa, jossa lapset pääsevät vierailemaan kapteenin hytissä, sekä heille järjestetään tietokilpailu. Tähtikapteeneille on luvassa myös tähtikapteeni-diplomi, sekä he voivat liittyä Tähtikapteeni-klubiin. Kampanjan kohderyhmänä ovat lapsiperheet, joissa leikki-ikäisiä lapsia. Facebook kampanjan tavoitteena oli kerätä kohdennettua asiakasrekisteriä lapsiperheistä, jota voidaan myöhemmin hyödyntää sähköpostimarkkinoinnissa. Facebook-sivujen tykkääjämäärä oli kampanjan alussa 112.

16 Kuka määrää laivalla? Tavoitteet Kampanjan tavoitteena oli saada kilpailun avulla Hildenin sivuille 500 tykkääjää sekä kilpailuun osallistujista 200 uutta uutiskirjeen tilaajaa. Toimenpiteet Facebook kilpailu Kuka määrää laivalla Mainoskampanja ajalla Mainoksen kohderyhmä Käytetyt resurssit: Tulokset Kilpailu toteutuksessa mukana Päijänne Risteilyt Hilden, mainostoimisto Apelli sekä FlowHouse Oy. Mainoskampanjan toteutus: Päijänne Risteilyt Hilden. Mainoskampanjan budjetti 500. Mainoksen kattavuus: Mainoksen näyttömäärät: Mainoksen klikkaukset: Hinta: 0,28 (cpc) Tykkääjät mainoksen perusteella: Kilpailun avulla saatiin Päijänne-Risteilyt Hildenin sivuilla 2000 tykkääjän raja rikki, joista 969 määrä osallistui kilpailuun.

17 Jyväskylän Kongressikeskus Jyväskylän Kongressikeskus on osa Jyväskylän Paviljonkia, joka on tapahtumakeskus Jyväskylässä. Kongressikeskus vastaa kokouspalveluiden toteuttamisesta. Kilpailun ideana oli tuoda esiin Paviljongin syksyn viihdetarjontaa. Kilpailutoteutuksena kolmivaiheinen tietovisatyyppinen kilpailu. Kilpailussa arvottiin jokaisen kolmen artistin konserttiin lippupaketteja. Tavoitteena saada sivuille tykkääjiä sekä kerättyä uutiskirjeen tilaajia. Osallistujat pystyivät parantamaan voittomahdollisuuksiaan, jolloin jokaisesta osallistuneesta ystävästä sai lisäarvan arvontaan. Kilpailun aloitusvaiheessa tykkääjien määrä ja kilpailun päättyessä tykkäystä. Meille markkinointikampanja oli onnistunut ja kilpailu herätti Paviljongin facebook sivun eloon. Kilpailun säännöllisyys toi myös rutiinin facebook päivittämiseen. Osaksi kilpailun vuoksi Paviljongin facebook sivu ei ole enää pelkästään passiivinen sivu. Kilpailun myötä saimme asiakasrekisteriimme täydennystä ja näin ollen potentiaalisia asiakkaita. Kilpailu sai myös ihmiset huomaamaan Paviljongin viihdetarjonnan laajuuden ja herätti mielenkiintoa muitakin kuin kilpailussa olleita konsertteja kohtaan.

18 Tavoitteet Jyväskylän kongressikeskus Kampanjan tavoitteena oli saada kilpailun avulla tykkääjiä sekä kilpailuun osallistujista uusia uutiskirjeen tilaajia. Toimenpiteet Facebook kilpailu Paviljongin mahtava viihdesyksy Mainoskampanja ajalla Mainoksen kohderyhmä Käytetyt resurssit: Tulokset Kilpailu toteutus FlowHouse Oy. Mainoskampanjan toteutus: FlowHouse Oy. Mainoskampanjan budjetti 500. Mainoksen kattavuus: Mainoksen näyttömäärät: Mainoksen klikkaukset: Hinta: 0.18 / klikkaus (cpc) Tykkääjät mainoksen perusteella: Kilpailuun osallistui 527 osallistujaa. Sähköpostimarkkinointia varten luvan antaneita 247 henkilöä.

19 YouTube-videopalvelun hyödyntäminen markkinoinnissa YouTube on Internetin suosituin suoratoistovideopalvelu ja käyttäjät voivat lisätä YouTubeen omia videoita tai katsoa muiden käyttäjien lisäämiä videoita. Yritykset voivat käyttää YouTube-palvelua markkinoinnissaan mm. lataamalla palveluun oman esittelyvideonsa tai vaikkapa mainospätkiään. Google on Internetin ja Suomen suosituin hakukone. AdWords tarkoittaa yritykselle tärkeiden hakusanojen ostamista Googleen siten, että käyttäjän hakiessa tällä sanalla yrityksen mainos tulee esiin hakutulosten joukkoon. Voidaan siis parantaa hakutuloksia tai tulla esiin muutoin sopivissa yhteyksissä. Potentiaaliset asiakkaat etsivät hakukoneella ratkaisua tarpeeseensa, tarve on heillä juuri silloin konkreettinen. Markkinointipilotissa toteutettiin YouTube mainosvideo, jota mainostettiin AdWords-kampanjalla. Videon kautta pyrittiin puhuttelemaan kohderyhmää ja tekemään videon avulla palvelusta/tuotteesta mahdollisimman houkutteleva. Videon kautta ohjattiin suoraan myyntikanavaan, esim. lippukauppaan tai kotisivuille.

20 Peukkula Peukkulan sisäleikkipuisto ja ulkoleikkipuisto Temppulaakso sekä vain kesäisin auki oleva Satulaakso tarjoavat monenlaista puuhaa lapsille ja aikuisille. Pomppulinnoissa, toimintaradoilla ja satuhuoneissa puuhastellaan viikon jokaisena päivänä. Pelejä ja hassunkurisia esineitä on Peukkulan Talo tulvillaan. Kaikella saa leikkiä! Päivän päätteeksi voi istahtaa Peukkula Kinoon ja rauhoittua tuttuja piirroselokuvia katselemalla. Peukkula käyttää markkinoinnissaan sähköpostiuutiskirjeitä, Facebook päivityksiä sekä mainoksia, bannerimainonta. Google AdWords-mainontaa kuten myös kokeilunomaisesti FourSquarea, Grouponia ja Wikejä. Twitter ja Pinterest tilit on myös luotu, mutta tilien hoitaminen ei ole kovin aktiivista. Noksun taikakassi kampanjassa haluttiin tuoda Peukkulan fiilistä paremmin esille maailman toiseksi suosituimmassa hakukoneessa YouTubessa. YouTubeen ladattiin musiikkivideo Noksun taikakassi (http://www.youtube.com/watch?v=hxx9jlo9sco) ja sitä markkinoitiin AdWordsillä. Videoon kätkettiin vihje, jonka mukaisesti toimimalla Peukkulapäivän jälkeen sai itselleen CD:n, jossa oli myös ko. Noksun taikakassi-kappale. Video nousee edelleen mainiosti esille, kun googlaa esim. sanalla Lasten musiikkivideo. Näin ollen Peukkulan näkyvyys on tätä kautta kasvanut. Varsinainen tavoite eli saada videon avulla suoraan kävijöitä Peukkulaan ei kuitenkaan onnistunut, koska CD-levyjä ei jaettu ainakaan muutamaa enempää.

21 Tavoite: Saada 200 kävijää Peukkulaan (CD:tä 200 kpl) Toimenpiteet: Noksun taikakassi video + AdWords mainonta Käytetyt resurssit: 213,81 (AdWords) Tulokset: Videon näyttömäärät: 1594 Mainoksen näytöt: Klikkaukset: 453 Sivuvierailut (analytics): CD:n tilauksia tuli yhteensä: 3

22 Tilastoja Video tulee hakusanalla Lasten musiikkivideot seitsemäntenä vielä lokakuussakin

23 Facebookin hyödyntäminen markkinoinnissa Budjetti Kohderyhmä Kattavuus Näytöt Klikkaukset Hinta Uusia tykkääjiä sposteja /tykkääjä Jyväskylän Kesä Suomen Käsityön museo 500, , ,71 Jyväskylän Seudun matkailu 500, , ,57 Riihivuoren Aploodi Teatteri 73, , ,72 Revontuli 1 134, , ,81 Revontuli 2 51, ,74 (CPM) 19 2,73 Peurunka 496, , ? 0,35 Peukkula 2 280, , ,22 Sähköpostirekisterin kerääminen Budjetti Kohderyhmä Kattavuus Näytöt Klikkaukset Hinta Uusia tykkääjiä sposteja /sposti Päijänne Risteilyt Hilden 500, , Jyväskylän kongressikeskus 500, , ,02 Jyväskylän Seudun matkailu 500, , ,39 Suvilippu 500, , ,55 YouTube-videopalvelun hyödyntäminen markkinoinnissa (Adwords) Budjetti Kohderyhmä Kattavuus Näytöt Klikkaukset Hinta Uusia tykkääjiä YT näyttöjä /näyttö Suvilippu 188,76 NA NA ,03 NA 338 0,56 Peukkula 1 213,81 NA NA ,47 NA ,13 Kaupunginteatteri - NA NA NA 0 - Yhteensä 4439, ctr% 0,13 % /klikkaus 0,32

24 Oivalluksia? 1. Panosta markkinointiin pikkuisen enemmän, saat paljon enemmän tuloksia! 2. Käytä ammattilaista, joka käyttää alati muuttuvia työkaluja päivittäin tehokkaasti 3. Automatisoi mahdollisimman paljon Jos saat tuhat sähköpostiosoitetta, niin olisiko kiva, että ne tulisivat automaattisesti kerättyä Q3-4/2013: Facebook on tehokkain työkalu markkinoijalle tällä hetkellä 5. Älä arvo liian yleisiä palkintoja (ipad tms.) lapsiperheille lapsiperheiden palveluita 6. Kohdenna hyvin

25

Klikit Myynniksi. Raahe Jaakko Suojanen

Klikit Myynniksi. Raahe Jaakko Suojanen Klikit Myynniksi Raahe 31.10.2016 Jaakko Suojanen Sisältö Verkossa myyminen Tehokas verkkosivu Liikennemäärän kehittäminen Hakukoneoptimointi Google Adwords Facebook Konversion kehittäminen Jaakko Suojanen

Lisätiedot

Kristina Ruuskanen TV09S1M1

Kristina Ruuskanen TV09S1M1 Kristina Ruuskanen TV09S1M1 1/24 1. Johdanto 2. Digitaalinen markkinointi 3. Digitaalisen markkinoinnin muotoja 4. Suosituimmat digitaalisen markkinoinnin keinot 5. Digitaalisen markkinoinnin käytön syyt

Lisätiedot

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke Eveliina Toivonen 9.9.2016 www.hamk.fi TIETOISKUN SISÄLTÖ 1. Markkinoinnin perusperiaatteet 2. Verkkomarkkinoinnin kolme teemaa

Lisätiedot

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke Eveliina Toivonen www.hamk.fi TYÖPAJAN SISÄLTÖ 1. Kuulumiset 2. Kertaus aiemmasta tietoiskusta 3. Uusia ideoita 4. Tärpit

Lisätiedot

JUJUPRIX 2015. Kalle Tuominen & Timo Mäkeläinen Markkinointiviestinnän suunnittelutoimisto Mainio Oy. kalle@mainiota.fi timo.makelainen@mainiota.

JUJUPRIX 2015. Kalle Tuominen & Timo Mäkeläinen Markkinointiviestinnän suunnittelutoimisto Mainio Oy. kalle@mainiota.fi timo.makelainen@mainiota. JUJUPRIX 2015 Kalle Tuominen & Timo Mäkeläinen Markkinointiviestinnän suunnittelutoimisto Mainio Oy kalle@mainiota.fi timo.makelainen@mainiota.fi Tampere matkailukohteena. Tampere on Pohjoismaiden suurin

Lisätiedot

GoTavastia! Mediakampanjoiden tulokset ja kevään toimenpiteet,

GoTavastia! Mediakampanjoiden tulokset ja kevään toimenpiteet, GoTavastia! Mediakampanjoiden tulokset ja kevään toimenpiteet, 10.3.2016 GoTavastia! markkinointitoimet lokahelmikuu Uuden vuoden kampanjan toteutus ja seuranta digitaalisissa kanavissa Sisällöntuotanto

Lisätiedot

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää tiedottamisessa ja markkinoinnissa monipuolisesti. Somen avulla tieto tapahtumastanne voi

Lisätiedot

Facebook-sivu tehokäyttöön

Facebook-sivu tehokäyttöön Facebook-sivu tehokäyttöön Osa 3 Facebook-sivun maksulliset viestintäkeinot 2013-3-15 1 Mitä opit tänään Miksi käyttää maksullisia keinoja näkyvyyden hankkimiseksi Miten tehostat sivujulkaisun näkyvyyttä

Lisätiedot

Sisältää. Yrityksen tiedot verkkosivuille. Palvelualan yritysten listauksen toimialakohtaisesti verkossa sekä printtinä (FI, ENG)

Sisältää. Yrityksen tiedot verkkosivuille. Palvelualan yritysten listauksen toimialakohtaisesti verkossa sekä printtinä (FI, ENG) KLUBITUOTTEET 2017 Klubin jäsenyys 150 / vuosi Sisältää Yrityksen tiedot verkkosivuille Palvelualan yritysten listauksen toimialakohtaisesti verkossa sekä printtinä (FI, ENG) Muiden kuin palvelualan yritysten

Lisätiedot

Integroitu markkinointiviestintä

Integroitu markkinointiviestintä Markkinoinnin perusteet 23A00110 Videoluento I Integroitu markkinointiviestintä Ilona Mikkonen, KTT Aalto yliopiston kauppakorkeakoulu Markkinoinnin laitos Markkinointiviestintä (marketing communication)

Lisätiedot

Facebook-sivun ylläpito

Facebook-sivun ylläpito Facebook-sivun ylläpito Facebook-sivun viestinnän tehostaminen 2013-5-29 Materiaaleista Koulutuksen videotallenteet ja muut materiaalit ovat käytössänne osoitteessa http://akatemia.fi/fbyk-tilaajien-alue/

Lisätiedot

Hiekkis. Some-strategia

Hiekkis. Some-strategia Hiekkis Some-strategia Some-strategian sisällys Valitsimme tähän some-strategiaan neljä tämän hetken suosituinta ja käytetyintä some-kanavaa nuorten keskuudessa. Projekti suunniteltiin ja toteutettiin

Lisätiedot

Miten hyödyntää sosiaalista mediaa tehokkaasti

Miten hyödyntää sosiaalista mediaa tehokkaasti Tiedepuisto // Sähäkkä-hanke Miten hyödyntää sosiaalista mediaa tehokkaasti mainonta markkinointi rekrytointi Santeri Lanér, VTM Tietotekniikan ammattilainen vuodesta 1996 Yrittäjänä ja konsulttina vuodesta

Lisätiedot

MARKKINOINTI MAINOSTOIMISTO. Puh

MARKKINOINTI MAINOSTOIMISTO. Puh MARKKINOINTI FACEBOOK-MAINONTA 1/5 Facebook-mainonnan hinnanmuodustus Facebook-mainonta hinnoitellaan huutokauppaperiaatteella. Jos mainostaja A tarjoaa 0,5 euroa ja mainostaja B 0,6 euroa, niin Facebook

Lisätiedot

Verkkoviestinnän keinot ja sosiaalinen media

Verkkoviestinnän keinot ja sosiaalinen media Verkkoviestinnän keinot ja sosiaalinen media Some-markkinoinnin suunnittelun lähtökohdat opiskelijarekrytoinnissa Esimerkkejä maailmalta Ryhmätyöharjoitus Etenemisehdotuksia Keskustelua Businesses don

Lisätiedot

TYÖKALUJA YHDISTYSTEN VIESTINTÄÄN Eija Eloranta Turun yliopiston Brahea-keskus

TYÖKALUJA YHDISTYSTEN VIESTINTÄÄN Eija Eloranta Turun yliopiston Brahea-keskus TYÖKALUJA YHDISTYSTEN VIESTINTÄÄN 14.4.2016 Eija Eloranta Turun yliopiston Brahea-keskus Viestintämme vaikuttaa suoraan siihen miten toimintamme nähdään, miten se kiinnostaa, herättää halun tulla mukaan!

Lisätiedot

6 SYYTÄ MAINOSTAA GOOGLESSA MIKSI GOOGLE ADWORDS?

6 SYYTÄ MAINOSTAA GOOGLESSA MIKSI GOOGLE ADWORDS? 6 SYYTÄ MAINOSTAA GOOGLESSA Google AdWords on loistava mainosalusta, jota käyttävät niin pienet kuin maailmanlaajuisetkin yritykset. Sen menestyksellinen hyödyntäminen voi olla ensikertalaiselle haastavaa,

Lisätiedot

PERUSTELUMUISTIO: MARKKINOINTIVIESTINNÄN PALVELUITA KOSKEVA HAN- KINTA

PERUSTELUMUISTIO: MARKKINOINTIVIESTINNÄN PALVELUITA KOSKEVA HAN- KINTA PERUSTELUMUISTIO Demokratia-, kieli- ja perusoikeusasioiden yksikkö 20.8.2015 1/52/2010 PERUSTELUMUISTIO: MARKKINOINTIVIESTINNÄN PALVELUITA KOSKEVA HAN- KINTA 1. Kevennetty kilpailutus oli hankekohtainen

Lisätiedot

KULUTTAJIEN MUUTTUNUT OSTOKÄYTTÄYTYMINEN

KULUTTAJIEN MUUTTUNUT OSTOKÄYTTÄYTYMINEN KULUTTAJIEN MUUTTUNUT OSTOKÄYTTÄYTYMINEN Kuinka myyn heille? JANNE HEPOLA 17.11.2016 JANNE HEPOLA Markkinoinnin tohtorikoulutettava Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa Erityisosaaminen kuluttajakäyttäytyminen,

Lisätiedot

Facebookin käyttäjien iän, sukupuolen ja asuinpaikan vaikutus. matkailumotivaatioihin ja aktiviteetteihin Juho Pesonen

Facebookin käyttäjien iän, sukupuolen ja asuinpaikan vaikutus. matkailumotivaatioihin ja aktiviteetteihin Juho Pesonen ASIAKKAAN ODOTTAMA ARVO MAASEUTUMATKAILUN SEGMENTOINNIN JA TUOTEKEHITYKSEN PERUSTANA Facebookin käyttäjien iän, sukupuolen ja asuinpaikan vaikutus matkailumotivaatioihin ja aktiviteetteihin 25.11.2011

Lisätiedot

gosaimaan yhteismarkkinointi - alueen matkailutoimijoiden ja yrityksien asialla

gosaimaan yhteismarkkinointi - alueen matkailutoimijoiden ja yrityksien asialla gosaimaan yhteismarkkinointi - alueen matkailutoimijoiden ja yrityksien asialla Yhteismarkkinointi Joukkueajattelu Paras matkailualue (joukkue) voittaa Resurssit Yhdessä enemmän kuin yksin Yhteinen suunta

Lisätiedot

Verkkosivut tuloskuntoon

Verkkosivut tuloskuntoon Verkkosivut tuloskuntoon 10 tapaa kasvattaa yrityksen verkkosivuston markkinointivoimaa Jari Juslén 2013-2-7 Jari Juslén Jari Juslén KTM, MBA Yrittäjä, Akatemia 24/7 Oy Konsultoint, koulutukset, markkinointpalvelut

Lisätiedot

SOSIAALISEN MEDIAN VALMENNUS

SOSIAALISEN MEDIAN VALMENNUS SOSIAALISEN MEDIAN VALMENNUS Eveliina Toivonen 21.3.2016 VALMENNUKSEN SISÄLTÖ 1. Sosiaalinen media yleisesti 2. Sosiaalisen median kanavat 3. Käyttöönotto 4. Sosiaalisen median suunnitelma 5. Sisältömarkkinointi

Lisätiedot

Verkosta virtaa bisnekseen!

Verkosta virtaa bisnekseen! Verkkomarkkinointikoulutus 10.12.2015 Kerava Verkosta virtaa bisnekseen! Tuotteiden ja palveluiden markkinointi verkossa Asiakaslähtöinen tuotteistaminen verkossa: oma tuotepalettini Keinot asiakkaiden

Lisätiedot

Kaikki vapaa-ajanyöpymiset* (tuhansia öitä)

Kaikki vapaa-ajanyöpymiset* (tuhansia öitä) 1 MATKAILUN EDISTÄMISKESKUS KESÄMATKAILUSTRATEGIA 2004-2006 1. Lähtökohtia Pohjana kesämatkailustrategialle on vuosille 2004 2007 laadittu MEKin toimintastrategia, jossa MEKin päätuoteryhmät määritellään.

Lisätiedot

Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen?

Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen? Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen? 1 Olet päättänyt perustaa yrityksen tai olet sen jo perustanut. Kertoaksesi potentiaalisille asiakkaillesi, että olet olemassa,

Lisätiedot

NÄYTTEILLEASETTAJIEN KICK-OFF

NÄYTTEILLEASETTAJIEN KICK-OFF NÄYTTEILLEASETTAJIEN KICK-OFF NHTEF 2015 Annika Puotsaari, Tiia Paananen 01-12-15 1 FAKTAA JA LUKUJA Aktiivinen näytteilleasettaja = tyytyväinen näytteilleasettaja Aktiivinen näytteilleasettaja saa jopa

Lisätiedot

Kuntien markkinointitutkimus 2016

Kuntien markkinointitutkimus 2016 Kuntien markkinointitutkimus 2016 Yleistä tutkimuksesta Kysely toteutettiin 13.-28.4.2016 Webropol kyselynä. Kysely lähettiin kirjaamoiden (313 kpl) kautta kuntien markkinointivastaaville Vastaajia 114,

Lisätiedot

S-RYHMÄN DIGIVIESTIJÄN

S-RYHMÄN DIGIVIESTIJÄN S-RYHMÄN DIGIVIESTIJÄN valmennusohjelma 2017 Valmennusohjelma rakentuu kahdeksasta ajankohtaisesta sosiaalisen median teemasta. Ota some haltuun helposti yhdessä muiden s-ryhmäläisten kanssa! S-RYHMÄN

Lisätiedot

TIEDOTTEEN JA VIESTINTÄSUUNNITELMAN TEKO

TIEDOTTEEN JA VIESTINTÄSUUNNITELMAN TEKO TIEDOTTEEN JA VIESTINTÄSUUNNITELMAN TEKO Katja Reinikainen Kansalaisareena 2016 Taustaa Tiedotteen kirjoittaminen lähtee tarpeesta tiedottaa yhteisöä/organisaatiota koskevasta asiasta. Tiedotteen tarkoitus

Lisätiedot

Miten sinne pääsee? Paikallismuseoiden markkinointi ja saavutettavuus

Miten sinne pääsee? Paikallismuseoiden markkinointi ja saavutettavuus Miten sinne pääsee? Paikallismuseoiden markkinointi ja saavutettavuus Kotkan paikallismuseo seminaari 27.4. Riina Nurmio, maakuntatutkija Etelä-Karjalan museo Potentiaalisista kävijöistä pitää saada kävijöitä

Lisätiedot

Sosiaalinen media Facebook, Twitter, Nimenhuuto

Sosiaalinen media Facebook, Twitter, Nimenhuuto Sosiaalinen media Facebook, Twitter, Nimenhuuto Jani Koivula, 21.11.2010 Kuka on se oikea? 23.11.2010 TULe urheiluseuraan liikkumaan 2 Ovatko sidosryhmänne sosiaalisessa mediassa? Oletteko te? Sosiaalisen

Lisätiedot

Tutkimuksesta Tiivistelmä Kotkassa vierailu motiivit Osallistuminen minä päivinä oli tapahtumassa Osallistumisen motiivit...

Tutkimuksesta Tiivistelmä Kotkassa vierailu motiivit Osallistuminen minä päivinä oli tapahtumassa Osallistumisen motiivit... SISÄLLYS Tutkimuksesta... 2 Tiivistelmä... 3 Kotkassa vierailu motiivit... 7 Osallistuminen minä päivinä oli tapahtumassa... 8 Osallistumisen motiivit... 9 Tiedonsaanti... 10 Ohjelma... 11 Palvelut ja

Lisätiedot

Valkoinen logo mustalla pohjalla + EU-logot mukaan

Valkoinen logo mustalla pohjalla + EU-logot mukaan Valkoinen logo mustalla pohjalla + EU-logot mukaan www.youtube.com/watch?v=ezb_svrt-30&feature=plcp No ordinary Destination Lapin matkailuparlamentti 3.10.2012 Hanna-Mari Pyry Talvensaari 3 Lapland The

Lisätiedot

To u N e t / E t a b l o i t u m i n e n Ve n ä j ä n m a r k k i n o i l l e - o s a h a n k e. O h j a u s r y h m ä 1 3. 3.

To u N e t / E t a b l o i t u m i n e n Ve n ä j ä n m a r k k i n o i l l e - o s a h a n k e. O h j a u s r y h m ä 1 3. 3. To u N e t / E t a b l o i t u m i n e n Ve n ä j ä n m a r k k i n o i l l e - o s a h a n k e O h j a u s r y h m ä 1 3. 3. 2 0 1 4 L a h t i E t a b l o i t u m i n e n Ve n ä j ä n m a r k k i n o

Lisätiedot

Sosiaalinen media pk-yritysten markkinoinnissa ja myynnissä. Sirkku Hirvonen

Sosiaalinen media pk-yritysten markkinoinnissa ja myynnissä. Sirkku Hirvonen Sosiaalinen media pk-yritysten markkinoinnissa ja myynnissä Sirkku Hirvonen Millä alkuun sosiaalisessa mediassa Sosiaalisen median strategia vs. kevytsuunnitelma Strategia kirosana Suunnitelma kuitenkin

Lisätiedot

Somevinkkejä seurakuntavaalien ehdokkaille Eija Harju, Espoon seurakunnat, viestintäpalvelut

Somevinkkejä seurakuntavaalien ehdokkaille Eija Harju, Espoon seurakunnat, viestintäpalvelut Somevinkkejä seurakuntavaalien ehdokkaille 16.9.2014 Eija Harju, Espoon seurakunnat, viestintäpalvelut Some on vuorovaikutusta Kuuntelemista, oppimista ja jakamista Keskusteleva äänensävy Viestitään samanaikaisesti

Lisätiedot

Baarit & kahvilat WW.SIGNALPARTNERS.FI

Baarit & kahvilat WW.SIGNALPARTNERS.FI Baarit & kahvilat WW.SIGNALPARTNERS.FI Signal WiFillä saatat tehokkuuden ja hyvän asiakaskokemuksen yhteen Signal WiFi sopii esimerkiksi vierailijaverkoksi tai mobiilien maksupäätteiden yhteydeksi. Raportointityökalun

Lisätiedot

SOSIAALINEN MEDIA, EduBerry. Hannakaisa Markkanen, tiedottaja

SOSIAALINEN MEDIA, EduBerry. Hannakaisa Markkanen, tiedottaja SOSIAALINEN MEDIA, EduBerry Hannakaisa Markkanen, tiedottaja SOSIAALINEN MEDIA 2. OSIO Facebook ja Whatsapp fokuksessa Facebook-tehtävän purku ja harjoitteita Whatsapp-ryhmä EduBerry Miten Whatsapp-ryhmää

Lisätiedot

Somettaminen käyntiin 10.5.2016. Tiedottaja Johanna Hietikko Koljonen Johanna.hietikko koljonen@vasek.fi

Somettaminen käyntiin 10.5.2016. Tiedottaja Johanna Hietikko Koljonen Johanna.hietikko koljonen@vasek.fi Somettaminen käyntiin 10.5.2016 Tiedottaja Johanna Hietikko Koljonen Johanna.hietikko koljonen@vasek.fi Kanavia on monia, aloitetaan kuitenkin Facebookista Twitteristä ja Instagramista. FACEBOOK Tarvitset

Lisätiedot

Sisältömarkkinointi Suomessa

Sisältömarkkinointi Suomessa Sisältömarkkinointi Suomessa 2014 Vastaajat Vastaajien asema Ylin johto 11 % Päällikkötaso 36 % Asiantuntija 43 % Yrittäjä 4 % Jokin muu, mikä 7 % 0 % 20 % 40 % 60 % 80 % 100 % Kaikki (KA:2.6, Hajonta:0.97)

Lisätiedot

Brändin rakentaminen somessa

Brändin rakentaminen somessa Terhi Aho Tulos Helsinki Oy 22.4.2016 #tuloslove Brändin rakentaminen somessa Brändin rakentamisesta johtamiseen Ennen Nyt Ei voi hallita, mutta voi vaikuttaa. Kuka johtaa yrityksen verkkoviestintää? Viestintä

Lisätiedot

Venäjän verkkomarkkinoinnin tuloksellisuuden mittaaminen. Katja Juvankoski 2.10.2014

Venäjän verkkomarkkinoinnin tuloksellisuuden mittaaminen. Katja Juvankoski 2.10.2014 Venäjän verkkomarkkinoinnin tuloksellisuuden mittaaminen Katja Juvankoski 2.10.2014 mediakolmio > strategia. konsepti. mainonta. viestintä. tv. radio. verkko. studio Lappeenranta Helsinki mediakolmio.fi

Lisätiedot

S I S Ä L T Ö HANKE. Hankkeen esittely 3. Tavoitteet 4. Keski-Suomessa vierailevan venäläisturistin profiili 5

S I S Ä L T Ö HANKE. Hankkeen esittely 3. Tavoitteet 4. Keski-Suomessa vierailevan venäläisturistin profiili 5 KV-MARKKINOINTIKONTTORI BEST PRACTICES HIMOS PEURUNKA REVONTULI RIIHIVUORI SOKOS HOTELS RANTASIPI LAAJAVUORI JYKES JÄMSEK KESKI-SUOMEN LIITTO S I S Ä L T Ö HANKE Hankkeen esittely 3 Tavoitteet 4 Keski-Suomessa

Lisätiedot

Tuloksellisuus- ja vaikutusselvitys

Tuloksellisuus- ja vaikutusselvitys Tuloksellisuus- ja vaikutusselvitys (Verkkoasioinnissa asiointi.ray.fi täytettävän selvityksen täyttöohje) Tuloksellisuus- ja vaikutusselvitys on osa vuosiselvitystä. Selvitys tehdään tällä lomakkeella,

Lisätiedot

SINUSTAKIN YRITYKSESI TAITAVA DIGIOSAAJA. Pieni opas digitaaliseen maailmaan.

SINUSTAKIN YRITYKSESI TAITAVA DIGIOSAAJA. Pieni opas digitaaliseen maailmaan. SINUSTAKIN YRITYKSESI TAITAVA DIGIOSAAJA. Pieni opas digitaaliseen maailmaan. PIENYRITTÄJÄ JA SOSIAALISEN MEDIAN ABC. A) ALOITA KUUNTELULLA Selvitä, mitä sinusta puhutaan vai puhutaanko ollenkaan. Selvitä

Lisätiedot

Facebook. Jyväskylän yliopisto. Osallistujien käyttöön ei eteenpäin jaettavaksi

Facebook. Jyväskylän yliopisto. Osallistujien käyttöön ei eteenpäin jaettavaksi Facebook Jyväskylän yliopisto Miksi kannattaa olla läsnä sosiaalisessa mediassa? Asiakkaat liittyvät kanavillesi ja haluavat altistua tiedotuksillesi Asiakkaat itse osaltaan vaikuttavat viestintäsi leviämiseen

Lisätiedot

Tiedotuspalvelu.fi on Provisual Oy:n omistama viestintään, markkinointiin ja sosiaaliseen mediaan keskittyvä palvelu.

Tiedotuspalvelu.fi on Provisual Oy:n omistama viestintään, markkinointiin ja sosiaaliseen mediaan keskittyvä palvelu. Tiedotuspalvelu.fi on Provisual Oy:n omistama viestintään, markkinointiin ja sosiaaliseen mediaan keskittyvä palvelu. Tiedotuspalvelu.fi on toiminut yli viisi vuotta saavuttaen maineen luotettavana tiedonlähteenä.

Lisätiedot

Kansallista ja kansainvälistä verkostoa palveleva vapaaehtoisen ja omaehtoisen toiminnan informaatio- ja kehittämiskeskus

Kansallista ja kansainvälistä verkostoa palveleva vapaaehtoisen ja omaehtoisen toiminnan informaatio- ja kehittämiskeskus Kansallista ja kansainvälistä verkostoa palveleva vapaaehtoisen ja omaehtoisen toiminnan informaatio- ja kehittämiskeskus Ole siellä missä yleisösi muista kohdistaa markkinointi Facebook aikuiset Instagram,

Lisätiedot

Sosiaalinen media pk-yritysten markkinoinnissa ja myynnissä. Sirkku Hirvonen

Sosiaalinen media pk-yritysten markkinoinnissa ja myynnissä. Sirkku Hirvonen Sosiaalinen media pk-yritysten markkinoinnissa ja myynnissä Sirkku Hirvonen Millä alkuun sosiaalisessa mediassa Sosiaalisen median strategia vs. kevytsuunnitelma Strategia kirosana Suunnitelma kuitenkin

Lisätiedot

Sanoma Media Finland Mobiilin kokeilutarjous voimassa saakka

Sanoma Media Finland Mobiilin kokeilutarjous voimassa saakka Sanoma Media Finland Mobiilin kokeilutarjous voimassa 30.11.16 saakka Mobiili mukaan syksyn kampanjoihin! Tarjous 1 Valitse mobiili verkosto/sanoma RON Valitse kampanjan näyttömäärä: Valitse kohdennukset

Lisätiedot

kotitehtävät 7/12 3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole.

kotitehtävät 7/12 3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole. 1 Ohjeet kotitehtävien tekemiseen 1. Ota ja varaa itsellesi omaa aikaa. Mene esimerkiksi kahvilaan yksin istumaan, ota mukaasi nämä tehtävät, muistivihko ja kynä tai kannettava tietokone. Varaa aikaa 2-4

Lisätiedot

Sosiaalisen median pelisäännöt. FC Honka ry

Sosiaalisen median pelisäännöt. FC Honka ry Sosiaalisen median pelisäännöt FC Honka ry 16.05.2016 Honkalaisuus on tukemista, jakamista ja arvostamista Honkalaiseen perheeseen kuuluvat niin pelaajat kuin heidän läheisensä, joukkueiden ja seuran toimijat

Lisätiedot

Eveliina Koivula Tiski piste fi http://tiski.fi puhelin 0400 230 612 Skypessä themarketinglady Twiittaa @evekoivulan

Eveliina Koivula Tiski piste fi http://tiski.fi puhelin 0400 230 612 Skypessä themarketinglady Twiittaa @evekoivulan 1. Asiakkaasi voi helposti levittää sanaa ja suositella palveluitasi eteenpäin omassa verkostossaan. Aktiivi-ikäisistä suomalaisista lähes kaikki käyttävät jotakin some-palvelua vähintään viikottain. 2.

Lisätiedot

Opas markkinoinnin automaation sisällöntuotantoon

Opas markkinoinnin automaation sisällöntuotantoon Opas markkinoinnin automaation sisällöntuotantoon Johdanto Tämän oppaan tarkoitus on avata markkinoinnin automaatiota sisällöntuotannon näkökulmasta. Vielä ei ole kehitetty teknistä ratkaisua, joka automatisoisi

Lisätiedot

Maaseutuverkosto vartissa

Maaseutuverkosto vartissa Maaseutuverkosto vartissa Levi 3.2.2016 Teemu Hauhia Maaseutuverkostopalvelut Sivu 1 3.2.16 Maaseutuverkosto vartissa Maaseutuverkoston tavoitteet ja toiminta Tehtävät Alueverkostot Palvelupaketit Sivu

Lisätiedot

OTTELUMARKKINOINNIN JA -VIESTINNÄN CHECKLIST

OTTELUMARKKINOINNIN JA -VIESTINNÄN CHECKLIST OTTELUMARKKINOINNIN JA -VIESTINNÄN CHECKLIST Käytä ottelutapahtumaa rakentaaksesi pysyviä SUHTEITA katsojien kanssa Ottelut eivät ole vain hetkiä ajassa, ne ovat SISÄLTÖÄ, joita voidaan hyödyntää monella

Lisätiedot

Näin onnistut sähköpostimarkkinoinnissa

Näin onnistut sähköpostimarkkinoinnissa Näin onnistut sähköpostimarkkinoinnissa Tarja Soininen Director, Business Development Sanoma Digital Finland 25.5.2011 tarja.soininen@sanoma.fi Miksi digitaalinen suora? 1. Kustannustekijät 2. Kuluttajakäyttäytyminen

Lisätiedot

Oma media. Sydän.fi kävijää/kk Sydän-lehti lukijaa Diabetes.fi n kävijää/kk Diabetes-lehti lukijaa

Oma media. Sydän.fi kävijää/kk Sydän-lehti lukijaa Diabetes.fi n kävijää/kk Diabetes-lehti lukijaa Markkinointi 2016 Oma media Sydänmerkki.fi 24 000 kävijää/kk Facebook 13 250 tykkääjää Instagram yli 900 seuraajaa Uutiskirje kuluttajille 1 krt/kk, lähes 6 000 tilaajaa oma kirje horecalle, teollisuudelle

Lisätiedot

Vinkkejä viestintään yhdistystoimijoille VIESTI HUKASSA? (TIIVISTELMÄ) SILMU-KYLÄT / SILMU-BYAR LI-MARIE SANTALA 2016 1

Vinkkejä viestintään yhdistystoimijoille VIESTI HUKASSA? (TIIVISTELMÄ) SILMU-KYLÄT / SILMU-BYAR LI-MARIE SANTALA 2016 1 VIESTI HUKASSA? (TIIVISTELMÄ) Vinkkejä viestintään yhdistystoimijoille SILMU-KYLÄT / SILMU-BYAR LI-MARIE SANTALA 2016 1 VIESTINTÄ Sanomien lähettämistä ja vastaanottamista Yhteisöjen välistä monimuotoista

Lisätiedot

Oikotie.fi. Case: Elämäni Talot

Oikotie.fi. Case: Elämäni Talot Oikotie.fi Case: Elämäni Talot Brief Oikotien asuntopalveluun lisää kävijöitä viraalileviämiseen painottuvalla kampanjalla. Tiesimme, että ihminen haluaa Liittää itseensä myönteiseksi koettavia asioita

Lisätiedot

Näkökulmia sosiaalisen median hyödyntämiseen Lions-toiminnassa

Näkökulmia sosiaalisen median hyödyntämiseen Lions-toiminnassa Näkökulmia sosiaalisen median hyödyntämiseen Lions-toiminnassa Tausta Viestintätoimikunnan pj. MD-PRC Auvo Mäkinen ilmoitti puhelimessa 20.2.2011 LC Jyväskylä/Harjun Jouni Huotarille, että Lions-liitto

Lisätiedot

Matkailutoimijoiden toiveita museoille Raija Sierman

Matkailutoimijoiden toiveita museoille Raija Sierman Matkailutoimijoiden toiveita museoille 1 Matkailun toimiala Matkailuelinkeinoa on vaikea määritellä tarkasti, sillä useat alat ovat siihen yhteydessä. Matkailu kytkeytyy eri elinkeinoihin ja yhteiskuntaan.

Lisätiedot

Biojätteen syntypaikkalajittelu

Biojätteen syntypaikkalajittelu Hanna Maunula 22.2.2016 Biojätteen syntypaikkalajittelu Taustaa Sekajäte ohjataan tulevaisuudessa polttoon Riikinvoiman ekovoimalaitokseen Sekajätteen joukossa oleva biojäte alentaa jätteen lämpöarvoa

Lisätiedot

ELON DIGIVELHO -TESTIN VASTAUKSET

ELON DIGIVELHO -TESTIN VASTAUKSET ELON DIGIVELHO -TESTIN VASTAUKSET 1. Tiedätkö mitä yhteistä on VR:llä ja arabikeväällä? sosiaalinen media tiedottaminen myöhästyminen 6. Mikä seuraavista on tärkein sisältö verkkosivuilla? Miksi yritys

Lisätiedot

Sosiaalinen media matkailualalla. Harto Pönkä,

Sosiaalinen media matkailualalla. Harto Pönkä, Sosiaalinen media matkailualalla Harto Pönkä, 23.02.2010 83 prosenttia vastaajista toteaa, ettei sosiaalisilla medioilla ole roolia yritysten markkinoinnissa, 74 prosentin mukaan ei viestinnässäkään. Lähde:

Lisätiedot

NU SKIN LIIKETOIMINTA ON SOSIAALISTA NU SKININ OHJEET SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖÖN

NU SKIN LIIKETOIMINTA ON SOSIAALISTA NU SKININ OHJEET SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖÖN NU SKIN LIIKETOIMINTA ON SOSIAALISTA NU SKININ OHJEET SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖÖN 1 SUORAMYYNTIÄ VOI AJATELLA ALKUPERÄISENÄ 'SOSIAALISENA VERKOSTONA' Liiketoimintamallimme perustuu kahdenkeskeisiin myyntitapahtumiin

Lisätiedot

Älytunnisteilla helposti palveluihin ja sisältöön Jukka Suikkanen

Älytunnisteilla helposti palveluihin ja sisältöön Jukka Suikkanen Älytunnisteilla helposti palveluihin ja sisältöön. 25.08.2016 Jukka Suikkanen Bonwal Oy Palvelut: Digitaalisten tunnisteiden sisällönhallinta ja työkalu mobiilisivujen tekemiseen. Asiakkuudenhallinta ja

Lisätiedot

Vain 15 min ja sinulla on päivittäistä sisältöä viidessä sosiaalisen median kanavassa Twitter Facebook LinkedIn Instagram Pinterest

Vain 15 min ja sinulla on päivittäistä sisältöä viidessä sosiaalisen median kanavassa Twitter Facebook LinkedIn Instagram Pinterest Ilmaiset välineet Vain 15 min ja sinulla on päivittäistä sisältöä viidessä sosiaalisen median kanavassa Twitter Facebook LinkedIn Instagram Pinterest Ilmaiset välineet Kertaprosessi 1. Sisältösuunnitelma

Lisätiedot

Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO

Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki 15.9.2016 Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Miksi tiedottaa? Tulosten levittäminen on osa hanketta Hankkeen tulokset saadaan nopeasti ja tasapuolisesti

Lisätiedot

Viitostie. Matkailualueiden ja yritysten yhteismarkkinointikanavaksi. Kari Turunen 1 27.5.2014

Viitostie. Matkailualueiden ja yritysten yhteismarkkinointikanavaksi. Kari Turunen 1 27.5.2014 Viitostie Matkailualueiden ja yritysten yhteismarkkinointikanavaksi 1 VIITOSTIE Kehittyvin ja monipuolisin elämysreitti niin kotimaisille kuin ulkomailta saapuville automatkailijoille Suomessa 2 Viitostie

Lisätiedot

Toteutuneet toimenpiteet ja tulokset 2015. 23.2.2016 Kaakko 135 / Hyvän tuulen rannikko

Toteutuneet toimenpiteet ja tulokset 2015. 23.2.2016 Kaakko 135 / Hyvän tuulen rannikko Toteutuneet toimenpiteet ja tulokset 2015 1 Majoitustilastot 2015 tammi joulukuu Yöpymiset 2014/1-12 2015/1-12 muutos% Yhteensä 191 247 169 716-11,3 % Suomi 122 321 120 728-1,3 % Ulkomaat 68 926 48 988-28,9

Lisätiedot

Kaupan verkkomarkkinointi

Kaupan verkkomarkkinointi Kaupan verkkomarkkinointi Mikko Lehmuskoski / Sanoma News 11.4.2011 1 Internet on suomalaisille yhä tärkeämpi Mikä media on kaikkein tärkein? Internetin tärkeys kasvaa! Kasvua kaikissa ikäryhmissä yhteensä

Lisätiedot

OIVA matkailuyrittäjien koulutusohjelma

OIVA matkailuyrittäjien koulutusohjelma OIVA matkailuyrittäjien koulutusohjelma 2010-2012 Hämeen Matkailu Oy Kehittämiskeskus Oy Häme Forssan Seudun Kehittämiskeskus Oy Janakkalan kunta 13.10.2010 Forssan Seudun Kehittämiskeskus Oy Projektin

Lisätiedot

Julkaisuarkistojen käyttötilastot: Mitä tilastoidaan ja miksi?

Julkaisuarkistojen käyttötilastot: Mitä tilastoidaan ja miksi? Julkaisuarkistojen käyttötilastot: Mitä tilastoidaan ja miksi? DSpace-käyttäjäryhmän tilastoseminaari Kansalliskirjaston auditoria, 3.11.2009 Jyrki Ilva (jyrki.ilva@helsinki.fi) Miksi verkkopalveluiden

Lisätiedot

Kaikki kanavat rohkeasti käyttöön! Olga Tarsalainen, Kela

Kaikki kanavat rohkeasti käyttöön! Olga Tarsalainen, Kela Kaikki kanavat rohkeasti käyttöön! 14.9.2016 Olga Tarsalainen, Kela 1 Kela ja sosiaalinen media miksi? Verkkopalveluiden markkinointi ja verkkoasioinnin kasvattaminen Asiakasviestintä ja neuvonta Lakisääteinen

Lisätiedot

Näin onnistut sähköpostimarkkinoinnissa

Näin onnistut sähköpostimarkkinoinnissa Näin onnistut sähköpostimarkkinoinnissa Tuija Vesanen Tuotepäällikkö Sanoma Digital Finland 28.9.2011 tuija.vesanen@sanoma.fi Miksi digitaalinen suora? Taustaa Yli 700 000 kontaktin markkinointilupakanta

Lisätiedot

Lomarengas Oy: henkilötietolain (523/1999) mukainen rekisteriseloste Päivitetty 12.02.2016

Lomarengas Oy: henkilötietolain (523/1999) mukainen rekisteriseloste Päivitetty 12.02.2016 Lomarengas Oy: henkilötietolain (523/1999) mukainen rekisteriseloste Päivitetty 12.02.2016 Rekisterinpitäjä, rekisterin nimi ja yhteystiedot Lomarengas Oy ja Lomarengas Oy:n tytäryhtiöt (myöh. rekisterinpitäjä

Lisätiedot

VETÄVÄ FACEBOOK KEVYESTI

VETÄVÄ FACEBOOK KEVYESTI VETÄVÄ FACEBOOK KEVYESTI Allergia- ja astmaliiton ja Iholiiton koulutus yhdistysaktiiveille ti 31.5. klo 17.30-18.15 Mira Airola ja Anu Sauliala TÄNÄÄN OPITAAN! Työkaluja yhdistyksesi Facebook-sivujen

Lisätiedot

Turvallisuuskysely. Pääsihteeri Jukka-Pekka Takala Erikoissuunnittelija Markus Alanko rikoksentorjuntaneuvoston sihteeristö

Turvallisuuskysely. Pääsihteeri Jukka-Pekka Takala Erikoissuunnittelija Markus Alanko rikoksentorjuntaneuvoston sihteeristö Turvallisuuskysely Pääsihteeri Jukka-Pekka Takala Erikoissuunnittelija Markus Alanko rikoksentorjuntaneuvoston sihteeristö "Yhteistyön jäsentämisen ja turvallisuustyön onnistumisen kannalta työn tärkeimmäksi

Lisätiedot

Viestinnän työkaluja Thorleif Johansson ja Jari Peltonen

Viestinnän työkaluja Thorleif Johansson ja Jari Peltonen Viestinnän työkaluja 1 Punainen Sulka -haitarit molemmilla kielillä 2 Punainen Sulka julisteet A3 ja A2 Tapahtuma-aukolla ja ilman 3 Punainen Sulka Power Point pohjat molemmilla kielillä 4 Yritys- ja yhteistyökumppanikäyttöön

Lisätiedot

WEBINAARI 24.11.2015

WEBINAARI 24.11.2015 WEBINAARI 24.11.2015 Analytiikan hyödyntäminen markkinoinnissa Petri Mertanen, Super Analytics - @mertanen Jarno Wuorisalo, Cuutio - @jarnowu Tomi Grönfors, Brandfors - @groenforsmethod WEBINAARIN ISÄNNÄT

Lisätiedot

OMAKOTI-messut, Myyrmäki-halli Vantaa

OMAKOTI-messut, Myyrmäki-halli Vantaa Messututkimus Yhteenveto OMAKOTI-messut, Myyrmäki-halli Vantaa 28.-30.10.2016 Messututkimus sisältö Kokonaiskävijämäärä 11 453 1 Kansi Kävijäperheen koko 1,91 2 Sisällysluettelo Kävijäperheet 5 993 3 Hankkeet

Lisätiedot

Toivakan kunta Toivakantie 49 46600 Toivakka

Toivakan kunta Toivakantie 49 46600 Toivakka HANKESUUNNITELMA 1 (6) Hyvinvoivat ja elävät Toivakan kylät! Taustaa ja tarvetta hankkeelle sijaitsee eteläisessä Keski-Suomessa, jonka voimavarana on energiset ja kauniit kyläkunnat. Kylien merkitys kunnan

Lisätiedot

Inspiraatiota hankeviestintään! Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO

Inspiraatiota hankeviestintään! Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Inspiraatiota hankeviestintään! Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Sopimukselliset velvoitteet velvoite tiedottaa hankkeesta ja sen saamasta rahoituksesta tarkoituksenmukaisesti, avoimesti ja

Lisätiedot

Tuhat tarinaa TAMKista

Tuhat tarinaa TAMKista 3.6.2015 Vimma, Viestintä- ja markkinointiseminaari 2015 Tuhat tarinaa TAMKista kokemuksia videotuotannoista Hanna-Leena Saarenmaa, Essi Kannelkoski & Josefiina Kemppinen TAMK Viestintäpalvelut Case 1:

Lisätiedot

Mielipiteitä meistä ja vesivoimasta. Sidosryhmätutkimus 2015

Mielipiteitä meistä ja vesivoimasta. Sidosryhmätutkimus 2015 Mielipiteitä meistä ja vesivoimasta Sidosryhmätutkimus 2015 1 Sisältö Tutkimuksen taustaa ja tavoitteita Tietoa vastaajista Tutkimuksen tulokset 2 Tutkimuksen taustaa ja tavoitteita Tutkimuksen tavoitteena

Lisätiedot

WEBINAARI Mitä Tag Management on käytännössä ja miten se vaikuttaa analytiikkaan?

WEBINAARI Mitä Tag Management on käytännössä ja miten se vaikuttaa analytiikkaan? WEBINAARI 7.4.2016 Mitä Tag Management on käytännössä ja miten se vaikuttaa analytiikkaan? Petri Mertanen, Super Analytics - @mertanen Jarno Wuorisalo, Cuutio - @jarnowu Tomi Grönfors, Brandfors - @groenforsmethod

Lisätiedot

E-kirja on helposti saatavilla, kun tietää, mistä hakee. (mies, yli 55-v.)

E-kirja on helposti saatavilla, kun tietää, mistä hakee. (mies, yli 55-v.) E-kirja on helposti saatavilla, kun tietää, mistä hakee. (mies, yli 55-v.) SeAMK:n Kirjasto- ja tietopalvelun opiskelijoiden syyskuussa 2010 tekemän E-kirjakyselyn tuloksia TAUSTATIETOJA Kyselytutkimus

Lisätiedot

Facebook-sivu tehokäyttöön. Osa 2 Facebook-sivun julkaisut

Facebook-sivu tehokäyttöön. Osa 2 Facebook-sivun julkaisut Facebook-sivu tehokäyttöön Osa 2 Facebook-sivun julkaisut 2013-3-8 1 Mitä opit tänään Mitä laaja tutkimus kertoo erilaisten julkaisujen saamasta palautteesta Miten luot sisältöstrategian Facebook-sivullesi

Lisätiedot

Järjestöjen viestintävastaavien perehdytys

Järjestöjen viestintävastaavien perehdytys Järjestöjen viestintävastaavien perehdytys TYY 2017 Frida Pessi 20.12.2017 Viestintä eli kommunikaatio Sanomien siirtämistä Merkitysten tuottamista Mutta myös yhteisen ymmärryksen tuottamista (yhteisöllisyys)

Lisätiedot

Kuvaa, tägää & keskustele miten hyödynnät somea tuloksellisesti. Veera Bianca Papinoja

Kuvaa, tägää & keskustele miten hyödynnät somea tuloksellisesti. Veera Bianca Papinoja Kuvaa, tägää & keskustele miten hyödynnät somea tuloksellisesti Veera Bianca Papinoja www.veerabianca.com @veerabianca Veera Bianca Some- ja PR -konsultti Matkabloggaaja / Instagrammaaja (www.veerabianca.com

Lisätiedot

MARTAT VERKOSSA. Jouko Marttila

MARTAT VERKOSSA. Jouko Marttila MARTAT VERKOSSA Jouko Marttila 1.10.2016 Mobiili-internet on ykkönen Lähes puolet asiakkaista hakee tietoa sosiaalisesta mediasta ostopäätösten tueksi Facebook Yritykset käyttävät markkinointiin ja asiakaspalveluun.

Lisätiedot

DIGITAALINEN LIIKETOIMINTA JA ASIAKASKOKEMUS FRESHUP,

DIGITAALINEN LIIKETOIMINTA JA ASIAKASKOKEMUS FRESHUP, DIGITAALINEN LIIKETOIMINTA JA ASIAKASKOKEMUS FRESHUP, 26.5.2016 1 Miksi asiakas valitsee juuri sinun tuotteesi? Mistä asiakas oikeastaan maksaa? ARVOKETJU Raaka-aineet Tuotteet Palvelut Kokemus 0,2 5,9

Lisätiedot

Ostoprosessi eri roolien silmin

Ostoprosessi eri roolien silmin Ostoprosessi eri roolien silmin Mika Mäki Senior SEM/SEO Analyst Verkkoliiketoiminnan kehittäminen Sisällön kehittäminen Käytettävyyden kehittäminen Liidigenerointi Verkkoliiketoiminnan mittaristot Digimarkkinointi

Lisätiedot

Finna käytön trendit 2014 Tiivistelmä

Finna käytön trendit 2014 Tiivistelmä Finna käytön trendit 2014 Tiivistelmä Anne Luotonen, Käytettävyyssuunnittelija, Kansalliskirjasto Käyntien määrä Päivittäin noin 4300 käyntiä, joista melkein puolet kansallisessa näkymässä Kansallisessa

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Kulkulaari.fi palvelun käyttäjä- ja kehittämiskysely

Kulkulaari.fi palvelun käyttäjä- ja kehittämiskysely LOPPURAPORTTI 18.12.2015 Kulkulaari.fi palvelun käyttäjä- ja kehittämiskysely Tausta Liikenneviraston Kansallinen kävelyn ja pyöräilyn tietopankki, Kulkulaari on perustettu vuonna 2013. Sivusto perustettiin

Lisätiedot

Maltti on valttia myös yhteisörahoituksessa

Maltti on valttia myös yhteisörahoituksessa + Maltti on valttia myös yhteisörahoituksessa Case: Maltti ja Valtti Tehtävä mummolassa Kulttuuriosuuskunta Kaje Kulttuurituottaja (YAMK) Susanna Ihanus + Lähtötilanne 1.0 n Ydintyöryhmä: Televisiosta

Lisätiedot

Rakenna & Remontoi -messut, Myyrmäki-halli Vantaa

Rakenna & Remontoi -messut, Myyrmäki-halli Vantaa Messututkimus Yhteenveto Rakenna & Remontoi -messut, Myyrmäki-halli Vantaa 29.-31.1. Messututkimus sisältö Kokonaiskävijämäärä 13 507 1 Kansi Kävijäperheen koko 1,84 2 Sisällysluettelo Kävijäperheet 7

Lisätiedot