AARNI RIISTA- JA VALVONTAKAMERAN KÄYTTÖOHJE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "AARNI RIISTA- JA VALVONTAKAMERAN KÄYTTÖOHJE"

Transkriptio

1 AARNI RIISTA- JA VALVONTAKAMERAN KÄYTTÖOHJE

2 SISÄLLYSLUETTELO 1. KAMERAN KÄYTTÖÖNOTTO KAMERAN KIINNITYS VIRRAN KULUTUS JA AKUN VALINTA AKUN LATAAMINEN AURINKOPANEELILLA Aurinkopaneelin sijoittaminen ULKOISEN ANTENNIN KÄYTTÖ ANTENNIN SUUNTAUS KAMERAN KÄYTTÖ 3G REITITTIMENÄ KUVAGALLERIAN KÄYTTÖ Sisään kirjautuminen kuvagalleriaan Kuvagallerian yleiset toiminnot ONLINE KUVAN SEURANTA JA ASETUKSET KAMERAN HÄLYTYKSET ONGELMAN RATKAISUT... 20

3 1. KAMERAN KÄYTTÖÖNOTTO HUOM! Ohita kohdat 1-4, jos kamerassasi on valmiina SIM kortti! Testaa kameran toiminta mukana tulevalla muuntajalla tai akun johdolla ennen kuin kiinnität kameran lopulliseen kohteeseen. 1. Poista SIM kortin PIN koodin kysely 2. Avaa kannen 4 ruuvia 3. Aseta SIM kortti mokkulaan, joka on piirilevyn alla. 4. Kiinnitä ruuvit 5. Kiinnitä mukana tuleva antenni (suositellaan käytettäväksi Nauha- tai suuntaantennia) kameraan kiinni. Jos kamerassasi on WLAN ominaisuus, niin kiinnitä myös WLAN antenni. 6. Kytke kameraan joko akkujohto tai 12V muuntaja kiinni. 7. Kirjaudu palveluun a. Liitä kamera virtalähteeseen ja siirry tietokoneen web selaimella noin 5 minuutin kuluttua osoitteeseen b. Varmista että tietokoneellesi on asennettu Java ( c. Kirjaudu palveluun sisään mukana tulleilla käyttäjätunnuksella ja salasanalla (Kuva 1).

4 Kuva 1. Sisäänkirjaantuminen kameran online tilaan. d. Selaimeen avautuu uusi ikkuna, josta pääset katsomaan live kuvaa kamerasta. Kamera siis toimii. Jollei kameran live -kuvaa tule 15 min sisällä näkyviin, siirry tämän ohjeen kohtaan Ongelman ratkaisut.

5 Kuva 2. Kameran Online ikkuna. 8. Jos kamera toimii ongelmitta, niin voit viedä kameran kohteeseen. 9. Kiinnitä kamera puuhun tai vastaavaan kohteeseen mukana tulevalla kiinnityspannalla. 10. Voit katsoa kameran ottamia kuvia osoitteesta Klikkaa linkistä SIIRRY KUVAGALLERIAAN. Vaihtoehtoisesti voit katsoa kuvia suoraan osoitteesta Kirjaudu kuvagalleriaan sisään (Kirjaudu Sisään linkistä) mukana tulleilla tunnuksilla.

6 12. Online kuvaa voit katsoa myös osoitteesta (katso kuva 1.) 2. KAMERAN KIINNITYS Kamera kannattaa kiinnittää pakkauksen mukana tulevalla pannalla tai vaijerilla esim. puun runkoon niin, että kamera kuvaa aina etelä suunnasta. Tämä johtuu lähinnä kameran optiikkaan kohdistuvasta suorasta auringon UV säteilystä. Jos aurinko paistaa suoraan kameran linssiin, kuvan laatu on heikko ja saattaa vahingoittaa kameran kennoa (HUOM! Tästä mallista on poistettu kiinteä IR suodin). Kesäaikaan aurinko on eteläsuunnassa niin ylhäällä ettei se aiheuta kohtisuoraa häikäisyä kameran optiikkaan oikein sijoitettuna. Kiinnitä kamera riittävän ylös (2-3 m), jottei esimerkiksi hirvi tai karhu yletä suoraan tekemään vahinkoa kameralle. Kohdista kamera oikeaan kulmaan laittamalla kameran ja puun väliin tarvittaessa kiila. Kamera on optimoitu metrin kuvausetäisyydelle, joten sijoita kamera noin 10 metrin etäisyydelle kuvattavasta kohteesta.

7 Kuva 3. Kameran sijoittaminen kohteeseen.

8 3. VIRRAN KULUTUS JA AKUN VALINTA Kamerayksikkö kuluttaa virtaa keskimäärin 250 ma kun kamera ei ole ns. online moodissa (kuvaa kokoajan reaaliaikaista kuvaa). Virrankulutus online tilassa on noin 390 ma. Näin ollen online kuvaa ei kannata jättää pyörimään web selaimeen pitemmäksi aikaa. Akun tyypiksi suosittelemme lyijyhyytelöakkua tai vapaa-ajan akkua (akun tyyppi AGM). Sen hinta on noin 1-2 /Ah. Akun kapasiteetiksi suosittelemme vähintään 60Ah, mutta mielellään Ah. Suosittelemme laatuakkuja sillä halpojen tarjousakkujen elinikä on hyvin lyhyt, jolloin kustannus saattaa olla suurempi pitemmällä aikavälillä. Akun varaustila laskee sitä enemmän mitä enemmän yksikköä kuormitetaan reaaliaikaisessa tilassa (Live eli Online -kuva). Yksikön kuormitukseen vaikuttaa siis eniten online tilan käyttö. Sitä kannattaa välttää varsinkin silloin kun akun lataus on pieni. Jos yksikköön on liitetty aurinkopaneelijärjestelmä, niin kannattaa odottaa kunnes akun varaustilanne on taas riittävän suuri online kuvan seurantaan. Tällä vältytään turha akun vaihto, varsinkin kesäaikaan. Alla olevassa kuvassa (Kuva 5) on esitetty akun varaustilanne 100 Ah:n akulla keväällä. Varaustilanne laskee hyvin lineaarisesti vaikka yksikön kuormitus on välillä maksimissaan. Tämä johtuu lähinnä akun suuresta varauskapasiteetista. Pienillä akuilla varaustilanne laskee jyrkemmin. Yksikössä on erillinen akkuvahti, joka suojaa sekä kamerayksikköä että akkua vahingoittumiselta. Järjestelmä kytkeytyy pois päältä kun akun napajännite on 10.5V. Akkuvahdin latausjännitteen näet Live kuvan liittymästä (katso Kuva 4). Kuva 4. Kameran akun lataustilanne. Yksikköön on mahdollista saada myös sisäinen varmistusakku, jos halutaan että kuvaaminen ei katkea akunvaihdon yhteydessä. Tällä ominaisuudella voidaan suojautua myös ilkivaltaa vastaan silloin kun järjestelmä irrotetaan ulkoisesta akusta tai verkkovirrasta.

9 Akun lataaminen kannattaa suorittaa kyseiselle akkutyypille soveltuvalla ylläpitolaturilla. Lyijyhyytelö ja ns. AGM akuille on saatavilla omat laturinsa. Tällä lisätään huomattavasti akun käyttöikää. Ylläpitolatureita on lähes kaikissa hyvin varustetuissa akku- ja varaosaliikkeissä ,25 11, : : : : : : : :00 CPU kuorma Kuva 5. Kuorman vaikutus akun varaustilaan.

10 4. AKUN LATAAMINEN AURINKOPANEELILLA Kamerayksikön lisävarustuksiin (HUOM! ei sisälly peruspakettiin) kuuluu aurinkopaneeli, jolla voit lisätä akun kestoa ja samalla välttää turhat akun vaihdot. Aurinkoenergian hyödyntäminen on järkevää, jolloin säästetään samalla luontoa. Kuvassa on esimerkki akun latauksesta 14 watin paneelilla ja erillisellä lataussäätimellä. Lataussäätimen pääasiallinen tehtävä on akun ylilataamisen estäminen. Kuva 6. Lisävarusteena aurinkopaneeli. Aurinkopaneelin ja akun koko mitoitetaan jokaiselle käyttökohteelle erikseen, mutta seuraavassa on kuvattu nyrkkisääntö mitoitukselle.

11 Jotta aurinkosähköjärjestelmä tuottaisi kulutusta vastaavan energiamäärän, pitää aurinkopaneelikapasiteettia olla epäsäännöllisyyksien ja häviöiden takia n kertaisesti kulutukseen nähden. Haluttu paneelin tuotto saadaan siis kertomalla laitteiden kulutus kertoimella (Wh(kulutus) x 1.5 = Wh(Haluttu tuotto)). Akku kannattaa sijoittaa paikkaan, joka on suojattu vesisateelta sekä auringon paisteelta. Akuille myydään erillisiä akkukoteloita, joiden käyttöä kannattaa harkita. Aurinkopaneelin sijoittaminen Suomen leveysasteilla aurinkopaneeli on syytä asentaa aina kohti etelää ja siten, että sen kallistuskulma horisonttiin nähden on noin 45 astetta silloin kun paneelin käyttö ajoittuu kesäaikaan. Asennuspaikaksi on valittava sellainen kohta johon aurinko kesäaikana pystyy esteettömästi paistamaan vähintään 8 tunnin ajan. Paneelin oikea kallistuskulma on tärkeämpi latauksen kannalta kuin tarkasti oikea ilmansuunta.

12 5. ULKOISEN ANTENNIN KÄYTTÖ Kaikissa riistakameramme malleissa käytetään nettitikkua, johon liitetään ulkoinen antenni. Riistakameran mukana tulee lyhyt vakioantenni, jossa ei ole juuri signaalin vahvistusta. Tämä antenni riittää kameran asennuspaikkaan, joka on 3G tai GSM EDGE verkon peittoalueella. Antennin valinta riippuu asennuspaikan sijainnista eli kameran etäisyydestä lähimpään tukiasemaan sekä antennin tyypistä (suuntaava- ja ympärisäteilevä antenni). Suosittelemme suuntavan antennin käyttöä. Operaattorin kuuluvuusalueesta näet asennuspaikalla parhaiten toimivan verkon (suositellaan asennusta vähintään EDGE verkon peittoalueelle sillä reaaliaikainen kuva on hyvin hidasta GSM verkon GPRS nopeudella). Elisan ja Saunalahden liittymille kuuluvuuskartta löytyy osoitteesta: DNA:n peittoaluekartta löytyy osoitteesta: Jos kameran asennuspaikka on peittoalueen rajalla tai sen ulkopuolella, suosittelemme ehdottomasti suuntaavan antennin käyttöä. Suuntaavista antenneista saa lisätietoa laitteen toimittajalta sekä 3G antennien erikoisliikkeistä (mm. ja Antennin valintaan vaikuttaa myös tukiaseman lähetystaajuudet: 900 MHz, 1800 ja 2100 MHz. Antennin jälleenmyyjillä on tarjolla yleisantenneja, jotka sopivat kaikille taajuuksille. Kannattaa ottaa kerralla riittävän tehokas antenni, jotta ei tule yllätyksiä sillä tämän osalta hinta ei ole rajoitteena (hinnat euroa). ANTENNIN SUUNTAUS Antennin suuntauksessa voi käyttää apuvälineenä siis operaattorin peittoaluekarttaa sekä kompassia. Antenni kannattaa nostaa riittävän ylös, siten että antennin ja tukiaseman välissä ei ole suuria esteitä (kuten kumpareet, suuret rakennukset, jne). Myös puitten lehdet estävät selvästi signaalin etenemistä. Suunta-antennit toimivat melko laajalla säteellä, joten suuntausta ei tarvitse tehdä asteen tarkkuudella. Suuntauksessa voi käyttää apuna myös kannettavaa tietokonetta, johon on kytketty mokkula (ulkoisella antenniliittimellä varustettu) ja suunnattava antenni, joka kytketään nettitikkuun erillisellä välijohdolla. Välijohdon voi hankkia samalla kun hankkii ulkoisen

13 antennin. 3G matkapuhelimella voi myös varmistua ensin GSM EDGE ja 3G verkkojen toimivuudesta. 6. KAMERAN KÄYTTÖ 3G REITITTIMENÄ Aarnikameraa voidaan käyttää myös 3G reitittimenä lisävarusteena tulevalla WLAN kortilla. Näin ollen pääset kameran kautta suoraan nettiin irrottamatta kameran sisällä olevaa mokkulaa. Lisäksi voit katsoa nopeaa live kuvaa WLAN verkon kautta. Seuraavassa on lyhyt käyttöohje: Aarnikameraan on asennettu oletuksena AARNI_WLAN (SID tunnus) niminen verkko. Verkon IP osoite on Verkko on oletuksena salaamaton, jotta sen testaaminen olisi mahdollisimman helppoa. Salaus konfiguroidaan erikseen asiakkaan niin halutessa (ota yhteyttä tässä tapauksessa tekniseen tukeen, joko sähköpostilla tai puhelimella tai ). Kameran Live kuvaa pääset testaamaan kameralla seuraavasti: 1. Laita mukana tuleva 3G nauha-antenni kameraan kiinni ja kytke Aarnikameraan virrat päälle (joko mukana tulevalla akkujohdolla tai verkkomuuntajalla). Odota noin 5-10 minuuttia. 2. Jos käytät WLAN verkkoa Windows PC:llä, niin ota käyttöön langattomista verkoista AARNI_WLAN. Windows saattaa yhdistää myös automaattisesti ko. verkkoon. 3. Kirjoita nettiselaimeen osoite 4. Hetkisen kuluttua selaimesta pitäisi näkyä kameran Live kuva. Kameran kautta pääset näin ollen myös normaaliin julkiseen Internet -verkkoon (esim. eli voit käyttää sitä reitittimenä.

14 7. KUVAGALLERIAN KÄYTTÖ Kuvagalleriaan pääset siirtymään suoraan osoitteesta Pääset sinne myös sivun Siirry kuvagalleriaan linkistä. Sisään kirjautuminen kuvagalleriaan Seuraavaksi syötä Käyttäjätunnus ja Salasana ja klikkaa Kirjaudu Sisään painikkeesta. Kuva 7. Kuvagalleriaan sisään kirjautuminen.

15 Kuvagallerian yleiset toiminnot Kuvagalleriassa voit tehdä useita eri toimintoja kameran ottamille kuville. Tärkeimpiä ovat kuvan kopiointi omalle tietokoneelle, kuvien poisto, otsakkeiden vaihto ja kuvien siirto aligalleriaan. Alla olevassa kuvassa on kuvagallerian liittymä, jossa voit tehdä edellä mainittuja sekä useita muita toimintoja. Kuva 8. Kuvagallerian ominaisuudet. Lisäksi kuvagalleriassa voit katsoa diaesityksiä, lisätä omia kuvia, lisätä -, muokata - ja poistaa albumeja sekä lisätä kommentteja. Vasemmalla Gallery otsakkeen alla näet viimeisimmäksi kameralla otetun kuvan. Huomaa ettei kuvat siirry välttämättä heti kohteesta sillä verkkoyhteyksissä on aina välillä viiveitä. Muutoinkin kuvien lähetystä säännöstellään virran säästämiseksi.

16 8. ONLINE KUVAN SEURANTA JA ASETUKSET Online liittymään pääset osoitteesta Katso Kuva 1. Online liittymällä voit seurata kameran reaaliaikaista kuvaa, akun varaustilannetta sekä ottaa sillä itse lisäkuvia esimerkiksi kun kameran edessä on harvinainen kohde. Online liittymästä voit säätää myös kameran kuvakseen liittyviä asetuksia, kuten: kuvanottotiheys, kuvien määrä per tunnistushetki, kuvan kirkkaus, - kontrasti, - gammaarvo, - värikylläisyys, - tarkkuus ja sävy. Kuvan asetukset voi muuttaa joko Asetukset painikkeen alta tai liikuttamalla hiirtä kuvan vasempaan laitaan (katso Kuva 9), jolloin avautuu säätöpalkki. Klikkaamalla pientä ikonin vasenta tai oikeaa nuolta, kameran asetukset muuttuvat. HUOM! Muutoksien välillä on noin 5 sekunnin viive, joten kuvaa ei kannata klikata useita kertoja peräkkäin, ennen kuin näet aiemmat muutokset kuvassa. Kuvan asetukset vasemmassa palkissa ovat seuraavat (ylhäältä lukien). 1. Kuvan zoom asetusten palautus (jos suurennat tai pienennät kuvaa, niin tämä palauttaa asetukset alkuperäiseen arvoon) 2. Kuvan pienentäminen (Zoom Out) 3. Kuvan suurentaminen (Zoom In) 4. Kuvan liikuttaminen Zoom asennossa 5. Kuvan kirkkauden säätö 6. Kuvan kontrastin säätö 7. Kuvan värikylläisyyden säätö (- mustavalkoinen tai värikuva) 8. Kuvan gamma arvo 9. Kuvan sävy 10. Kameran kuvansäädön asetusten palautus (kohdat 5-9)

17 Kuva 9. Online kuvan asetukset kuvan vasemmassa palkissa.

18 Kuvan säädöt (kohdat 5-) voidaan tehdä helposti myös Asetukset sivulta (katso Kuva 10). Lisäksi tästä käyttöliittymästä voit säätää kuvanottovälin ja kuvamäärän, jonka kamera ottaa kun liikettä havaittu. Kuva 10. Online kuvan säädöt Asetukset painikkeesta. Uutena ominaisuutena kameraan on tullut tekstiviestin lähetys halutulle aikavälille kun Aarnikamera havaitsee liikettä.

19 9. KAMERAN HÄLYTYKSET Kamera lähettää hälytyksen joko tekstiviestillä tai sähköpostiin. Hälytyksen asetukset tehdään kameran käyttöliittymästä (katso Kuva 10). Hälytyksen voi aiheuttaa liike kameran edessä tai akun varaustila (tätä ei ole vielä julkaistu).

20 10. ONGELMAN RATKAISUT 1. Kameran live -kuvaa ei tule näkyviin 15 min käynnistyksestä a. Irrota kameran virtajohto ja kytke uudestaan ja tarkista online kuva Internet selaimesta noin 5 minuutin kuluttua. b. Jos kuva ei näy vieläkään, kokeile toimintaa mahdollisella toisella antennilla. Suunta-antennilla kuuluvuus ja kuvansiirtonopeus on huomattavasti parempi. Suunta-antennin voit tilata Aarnikameran myyjältä. Kysy Aarnikameran tuesta, mikä antenni soveltuu parhaiten alueellesi. c. Jos kuva ei näy edellisten vaiheiden jälkeen, niin ota yhteyttä tukinumeroon tai tai osoitteeseen tuki@emergence.fi. 2. Kuvat eivät siirry kuvagalleriaan, vaikka kameran edessä on ollut liikettä tai kuvien siirtyminen kuvagalleriaan on hidasta. a. Ota kuva Online ikkunan painikkeella ja odota noin 5 minuuttia, tarkista kuvagalleriasta onko kuva siirtynyt b. Kameran verkkoyhteys on hidas, jolloin kuvien siirtyminen saattaa viipyä i. Harkitse mahdollisuutta ulkoisen antennin käyttöön (ota yhteyttä tukipalveluun) ii. Kamerayksikön liittymä on oletuksena nopeudeltaan 384 kbit/s, sen voi päivittää tarvittaessa nopeammaksi ottamalla yhteyttä tukipalveluun. c. Liiketunnistinta ei ole säädetty riittävän herkälle i. Vaatii yhteydenoton kameran tukipalveluun. 3. Kamera ottaa liian usein kuvia. a. Säädä kameran asetuksista kuvanottotaajuutta pitemmäksi. Asetukset löytyvät kameran Online tilan asetuksista. b. Säädä kameran liiketunnistimen herkkyyttä pienemmäksi. Vaatii yhteydenoton kameran tukipalveluun.

TERVETULOA WAHTI-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI. Ohjeet kameran asennukseen ja käyttöönottoon.

TERVETULOA WAHTI-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI. Ohjeet kameran asennukseen ja käyttöönottoon. TERVETULOA WAHTI-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI. Ohjeet kameran asennukseen ja käyttöönottoon. 1 SISÄLLYSLUETTELO Pakkauksen sisältö Sisäkameran asennusohjeet Palvelun kuvakkeiden merkitys ja toiminnot Paluu etusivulle

Lisätiedot

SG550. Riistakameran MMS- ja GPRS- asetukset

SG550. Riistakameran MMS- ja GPRS- asetukset SG550 Riistakameran MMS- ja GPRS- asetukset Tuupakantie 3, 01740 1 FSM Tekninen tuki 0600 16160 Ensimmäiseksi: Valitse riistakameraan liittymä operaattorilta MMS ja/tai GPRS(data) ominaisuuksilla. Muistathan,

Lisätiedot

Reolink WiFi valvontakameran käyttöohje

Reolink WiFi valvontakameran käyttöohje 1 Reolink WiFi valvontakameran käyttöohje Sisällysluettelo 1 Ennen käyttöä... 3 1.1 Käyttöehdot... 3 1.2 Huomioitavaa... 3 2 Valvontakameran käyttöönotto älypuhelimella... 4 2.1 Asenna Reolink ohjelmisto...

Lisätiedot

T-Cam IPC800 HD valvontakamera

T-Cam IPC800 HD valvontakamera T-Cam IPC800 HD valvontakamera Sisällysluettelo Ennen käyttöä... 1 Käyttöehdot... 1 Huomioitavaa... 1 Valvontakameran käyttöönotto... 2 Kameran etäkäyttö... 2 Kameran kytkeminen... 2 Asetusten nollaus...

Lisätiedot

w4g Kotimokkula käyttöopas

w4g Kotimokkula käyttöopas w4g Kotimokkula käyttöopas 4G Kotimokkula on huippunopea reititin, jonka avulla voit liittää laitteita internetiin WLAN-verkkoa tai. Mukavin tapa käyttää Kotimokkulaa on liittää tietokone, matkapuhelin

Lisätiedot

Verkkoasetusten ohjeet

Verkkoasetusten ohjeet Älyvaraajan ohjaus 1 Älyvaraajan liittäminen kodin internet-reitittimeen... 2 1.1 Älyvaraajan liittäminen internetiin Ethernet-kaapelilla... 2 1.2 Älyvaraajan liittäminen internetiin langattomasti WPS

Lisätiedot

DNA MOKKULA 4G LTE WLAN S. Pika- ja käyttöopas

DNA MOKKULA 4G LTE WLAN S. Pika- ja käyttöopas DNA MOKKULA 4G LTE WLAN S Pika- ja käyttöopas DNA Mokkula 4G LTE WLAN S Paketin sisältö Mokkulan lisäksi: Litium-ioniakku Seinälatausadapteri USB-kaapeli Ulkoisen antennin liitin Virtapainike Navigaatiopainike

Lisätiedot

HP ProBook 430 G5 kannettavien käyttöönotto

HP ProBook 430 G5 kannettavien käyttöönotto HP ProBook 430 G5 kannettavien käyttöönotto Windows 10:n asennus, päivitysten tarkistus ja Abitti-asetukset Kytke tietokone verkkovirtaan ennen koneen käynnistämistä! Windows 10 Home käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

T-Cam IPC900 HD PTZ valvontakamera

T-Cam IPC900 HD PTZ valvontakamera T-Cam IPC900 HD PTZ valvontakamera Sisällysluettelo Ennen käyttöä... 1 Käyttöehdot... 1 Huomioitavaa... 1 Käyttöolosuhteet... 1 Valvontakameran käyttöönotto... 2 Kameran etäkäyttö... 2 Kameran kytkeminen...

Lisätiedot

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1 DNA Netti DNA Netti on Mokkuloiden yhteysohjelma. Ohjelman avulla voit hallita Mokkulan asetuksia sekä luoda yhteyden internetiin Mokkulan, WLANin tai Ethernet -yhteyden avulla. Sisältö DNA Netti - Testaa

Lisätiedot

Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä

Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä IP laitteiden asennus tapahtuu oletusarvoisesti käyttäen verkkokaapelointia. Kaapeli kytketään kytkimeen tai suoraan reittimeen, josta laite saa IP -osoitetiedot,

Lisätiedot

DNA Mokkula 4G LTE WLAN S

DNA Mokkula 4G LTE WLAN S PIKAOPAS DNA Mokkula 4G LTE WLAN S Virtapainike Navigaatiopainike WPS-painike LCD-näyttö Ulkoisen antennin liitin Micro USB-portti Paketin sisältö Mokkulan lisäksi: Litium-ioniakku Seinälatausadapteri

Lisätiedot

Secure hubiin kirjautuminen

Secure hubiin kirjautuminen Outlook iphonelle Sisältö Secure hubiin kirjautuminen... 2 Vanhan sähköpostitilin poisto... 6 Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 8 Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen.... 16 1 Secure hubiin

Lisätiedot

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 laitetelineen asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan).

Lisätiedot

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje Lataussäädin 12/24V 10A Käyttöohje 1 Yleistä Lataussäätimessä on näyttö ja sen latausmenetelmä on 3-vaiheinen PWM lataus. Siinä on myös kaksi USB liitintä pienten laitteiden lataamiseen. 2 Kytkentäkaavio

Lisätiedot

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Turvapaketti Asennusohje 04/2016 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://oma.ipp.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

TeleWell TW-EA515 (b)

TeleWell TW-EA515 (b) TeleWell TW-EA515 (b) ADSL 2+ 3G/4G modeemi reititin palomuuri ja WLAN- tukiasema ( 802.11b/g/n ) Pikaohje TeleWell TW-EA515 (b) Tutustu ohjeeseen huolella ja ota laite käyttöön pikaohjetta seuraten. Laajennetun

Lisätiedot

DNA Netti. DNA Netti - Käyttöohje v.1.0

DNA Netti. DNA Netti - Käyttöohje v.1.0 DNA Netti DNA Netti on Mokkuloiden yhteysohjelma. Ohjelman avulla voit hallita Mokkulan asetuksia sekä luoda yhteyden internetiin Mokkulan, WLANin tai Ethernet -yhteyden avulla. Sisältö DNA Netti asennus...

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

DNA Prepaid WLAN Mokkula

DNA Prepaid WLAN Mokkula DNA Prepaid WLAN Mokkula Mokkula käyttää normaalikokoista / suurempaa SIM-korttia. Irrota SIM-kortti kokonaisena ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa pienemmän SIM-kortin,

Lisätiedot

Uovision UM565 ohjelmistoversio V2.04

Uovision UM565 ohjelmistoversio V2.04 Uovision UM565 ohjelmistoversio V2.04 Saunalahti Prepaid data-asetukset sähköpostilähetystä varten E-Mail Set valikko: - valitse sähköpostilähetykseen: gprs - valitse: Email OPERATOR PARAMETER KLIKKAA

Lisätiedot

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Tavoitettavuusasetusten hallinta Oma Elisa -käyttöliittymällä Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin.

Lisätiedot

Palvelin. Internet. Jäspi Älyvaraaja - yhdistämisen pikaohje

Palvelin. Internet. Jäspi Älyvaraaja - yhdistämisen pikaohje Jäspi Älyvaraaja - yhdistämisen pikaohje Kuva 1. Kuvaus yhteydestä Älyvaraajan ja päätelaitteen välillä. Jäspi älyvaraaja on yhdistettävä verkkoon, jotta laite saa yhteyden palvelimeen ja käyttöliittymää

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

Langattoman verkon ohje (kannettavat tietokoneet ym. päätelaitteet) ohje opiskelijoille, henkilökunnalle

Langattoman verkon ohje (kannettavat tietokoneet ym. päätelaitteet) ohje opiskelijoille, henkilökunnalle Langattoman verkon ohje (kannettavat tietokoneet ym. päätelaitteet) ohje opiskelijoille, henkilökunnalle Lapin yliopiston opiskelijoiden käytettävissä on langaton verkko (WLAN), joka toimii yliopiston

Lisätiedot

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Oma Elisa -palvelu Vaihderatkaisun hallinta Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin. Sovelluksessa saattaa olla toiminteita

Lisätiedot

Aurinkopaneelin lataussäädin 12/24V 30A. Käyttöohje

Aurinkopaneelin lataussäädin 12/24V 30A. Käyttöohje Aurinkopaneelin lataussäädin 12/24V 30A Käyttöohje 1 Asennuskaavio Aurinkopaneeli Matalajännitekuormitus Akku Sulake Sulake Invertterin liittäminen Seuraa yllä olevaa kytkentäkaaviota. Sulakkeet asennetaan

Lisätiedot

Asennusopas. Huomautus. Observit RSS

Asennusopas. Huomautus. Observit RSS Asennusopas Observit RSS Versio 5.3 Huomautus Tämä opas on uusia asennuksia varten. Axis-kamerapaketti sisältää käytettävän lehtisen. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä tukeen: +46 60 61 67 50. Tarjoaja:

Lisätiedot

Kirjautuminen sähköisiin palveluihin jälkeen

Kirjautuminen sähköisiin palveluihin jälkeen Ohjeistus 1 (5) Kirjautuminen sähköisiin palveluihin 17.12.2018 jälkeen Kirjautumisjärjestelmä on muuttunut 17.12.2018. Muutoksen jälkeen käyttäjätunnuksena toimii sähköpostiosoitteesi. Aiempi asiointihistoriasi

Lisätiedot

Sonera Yritysvartija. Käyttöohje

Sonera Yritysvartija. Käyttöohje Sonera Yritysvartija Käyttöohje 1/15 Sonera Yritysvartija Käyttöohje 05/2012 SISÄLLYSLUETTELO 1. Päänäkymä... 4 2. Arkisto... 5 3. Asetukset... 6 3.1. Kamera-asetukset... 7 3.1.1. Yleistä... 7 3.1.2. Tallennus...

Lisätiedot

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO)

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO) Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio 22.5.2015 RO) Asio Sanomapalvelinohjelmiston ja viestintäpalvelun käyttö nettiselaimella Kirjautuminen palveluun, Viestin lähetys, Sanomaryhmän luominen

Lisätiedot

Outlook ja Yritysportaali iphonelle

Outlook ja Yritysportaali iphonelle Outlook ja Yritysportaali iphonelle Sisältö 1. Tarvittavat sovellukset... 2 2. Secure Hubiin kirjautuminen... 3 3. Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 7 4. Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen....

Lisätiedot

TeleWell GPRS-modeemin ohjekirja

TeleWell GPRS-modeemin ohjekirja TeleWell GPRS-modeemin ohjekirja Hyväksyntä CE 0682 Sisältö Tekniset vaatimukset GPRS-toiminnolle...2 Tuetut käyttöjärjestelmät Windows 98SE, Me, 2000, Xp...2 Myyntipakkauksen sisältö...2 Vaatimukset tietokoneelle,

Lisätiedot

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com Viva-16 Käyttöohje 1.4.2009 Veikko Nokkala Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Ohjelmisto käyttöliittymä... 3 Asentaminen... 3 Käyttöönotto... 3 Katselu... 6 Tallennus... 8 Toistaminen... 9 Selain käyttöliittymä...

Lisätiedot

Mobiililaitteiden WiFi-vahvistin WN1000RP Asennusopas

Mobiililaitteiden WiFi-vahvistin WN1000RP Asennusopas Mobiililaitteiden WiFi-vahvistin WN1000RP Asennusopas Tuki Kiitos, että valitsit NETGEAR-tuotteen. Kun olet asentanut laitteen, rekisteröi tuotteesi laitteen pohjaan merkityn sarjanumeron avulla osoitteessa

Lisätiedot

DNA Mokkula 4G WLAN E5372 pikaopas

DNA Mokkula 4G WLAN E5372 pikaopas DNA Mokkula 4G WLAN E5372 pikaopas Mokkula käyttää normaalikokoista SIM-korttia. Irrota oikean kokoinen SIM-kortti kehyksestä ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa

Lisätiedot

WLAN-laitteen asennusopas

WLAN-laitteen asennusopas 1 WLAN-laitteen asennusopas Ohje Inteno DG200 käyttöön WLAN-tukiasemana Tässä ohjeessa WLAN ja WIFI tarkoittavat samaa asiaa. 2 1. Myyntipaketin sisältö: -Inteno-modeemireititin (malli DG200) -Virtajohto

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE Arctic Mate HC-500M Riistakamera

KÄYTTÖOHJE Arctic Mate HC-500M Riistakamera KÄYTTÖOHJE Arctic Mate HC-500M Riistakamera Kiitos kun ostit HC-500M Riistakameran. Asiakastyytyväisyys on meille tärkeää, joten jos tuotteen käytössä on jotain epäselvyyksiä tai ilmaantuu kysymyksiä,

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

DNA KOTIMOKKULA 4G WLAN B315

DNA KOTIMOKKULA 4G WLAN B315 DNA KOTIMOKKULA 4G WLAN B315 Kotimokkula käyttää tavallista eli Mini-SIM korttikokoa. SIM-kortti irtoaa ilman suurta voimankäyttöä, kun painat sitä irti SIM-kortin takapuolelta. Jos irrotat väärän kokoisen

Lisätiedot

Pikaopas. WiFi-kantaman laajennin N300 Malli EX2700

Pikaopas. WiFi-kantaman laajennin N300 Malli EX2700 Pikaopas WiFi-kantaman laajennin N300 Malli EX2700 Aloittaminen NETGEAR-WiFi-kantamanlaajennin laajentaa WiFi-verkkoa vahvistamalla nykyistä WiFi-signaalia ja parantamalla signaalin laatua pitkillä etäisyyksillä.

Lisätiedot

HomeMonitor käyttöönotto-ohje

HomeMonitor käyttöönotto-ohje HomeMonitor käyttöönotto-ohje Sisällys HomeMonitor käyttöönotto-ohje... 1 Käyttäjätunnuksen luonti... 3 Henkilötiedot... 4 Kameran lisäys käyttäjätiliin... 5 Verkkoon yhdistäminen... 6 Kamerayhteyden tarkistus...

Lisätiedot

1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2. 1.1 Kirjautuminen... 2. 1.2 Käyttöliittymä... 2. 2 Uuden varauksen tekeminen... 3. 2.1 Normaali varaus...

1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2. 1.1 Kirjautuminen... 2. 1.2 Käyttöliittymä... 2. 2 Uuden varauksen tekeminen... 3. 2.1 Normaali varaus... 1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2 1.1 Kirjautuminen... 2 1.2 Käyttöliittymä... 2 2 Uuden varauksen tekeminen... 3 2.1 Normaali varaus... 3 2.2 Alustava Varaus... 5 2.2.1 Alustavan varauksen muuttaminen

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE

VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE Huom! Tämä käyttöohje koskee seuraavia verkkokirjoja ja digilehtiä: Joka kodin huoltovihko, Osakkaan remontit taloyhtiössä, Suomen Kiinteistölehti, Taloyhtiön vastuunjakotaulukko

Lisätiedot

Kytkentäohje KYTKENTÄOHJE. Kuitupääte Alcatel-Lucent I-040G-R. WLAN-reititin TP-Link Archer C7.

Kytkentäohje KYTKENTÄOHJE. Kuitupääte Alcatel-Lucent I-040G-R. WLAN-reititin TP-Link Archer C7. Kytkentäohje 1 KYTKENTÄOHJE Kuitupääte Alcatel-Lucent I-040G-R ja WLAN-reititin TP-Link Archer C7 2 KUITUPÄÄTTEEN TURVALLINEN JA LUOTETTAVA KÄYTTÖ Lue tämä ohje ja toimi annettujen ohjeiden mukaisesti.

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Elotec Ajax. Aloitus

Elotec Ajax. Aloitus Elotec Ajax Aloitus Onnittelut uudelle Elotec Ajax järjestelmällesi! Tervetuloa uuden sukupolven hälytysjärjestelmän pariin. Uusi langaton teknologia mahdollistaa etäisyyksiä jopa 2000metriin saakka avoimissa

Lisätiedot

Finnish. B525 LTE CPE Pikaopas

Finnish. B525 LTE CPE Pikaopas Finnish B525 LTE CPE Pikaopas 1 Tuotteen yleiskuvaus Virran merkkivalo Wi-Fi /WPS-merkkivalo Signaalinvoimakkuuden merkkivalo LAN1-3, LAN4/WAN-portti USB-portti Palauta-painike WPS-painike Verkon tilan

Lisätiedot

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje Tietosuoja-portaali päivittäjän ohje Maisa Kinnunen 2010 1 Sisältö PÄIVITTÄJÄN OHJE Kirjautuminen...3 Sivujen tekstin muokkaus...4 Tiedostojen lisääminen palvelimelle...9 Jos sinun pitää selvittää tiedoston/kuvan

Lisätiedot

Epson EMP-765 langaton käyttö

Epson EMP-765 langaton käyttö Epson EMP-765 langaton käyttö Tämä on yleinen käyttöohje Epsonin videotykin langattomaan käyttöön. Kannattaakin huomioida, että eri kannettavissa koneissa langaton käyttö saattaa hieman poiketa tässä ohjeessa

Lisätiedot

Secure hubiin kirjautuminen

Secure hubiin kirjautuminen Outlook Androidille Sisältö Secure hubiin kirjautuminen... 2 Vanhan sähköpostitilin poisto... 4 Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 6 Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen.... 14 1 Secure hubiin

Lisätiedot

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa.

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Windows Phone Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Windows-puhelimeesi,

Lisätiedot

Fortum Fiksu Etäohjattava roiskeveden kestävä sähkökytkin (IP44) Käyttöohjeet

Fortum Fiksu Etäohjattava roiskeveden kestävä sähkökytkin (IP44) Käyttöohjeet Fortum Fiksu Etäohjattava roiskeveden kestävä sähkökytkin (IP) Käyttöohjeet Sisällys 1 Fortum Fiksu -järjestelmään liitettävä sähkökytkin 2 Asentaminen 2.1 Kytkimen liittäminen Fortum Fiksu -järjestelmään

Lisätiedot

Outlook ja Yritysportaali Androidille

Outlook ja Yritysportaali Androidille Outlook ja Yritysportaali Androidille Sisältö 1. Tarvittavat sovellukset... 2 2. Secure Hubiin kirjautuminen... 3 3. Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 5 4. Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen....

Lisätiedot

Outlook ja Yritysportaali Androidille

Outlook ja Yritysportaali Androidille Outlook ja Yritysportaali Androidille Sisältö Secure hubiin kirjautuminen... 2 Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 4 Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen.... 12 1 Secure hubiin kirjautuminen

Lisätiedot

KEMI-TORNIONLAAKSON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ LAPPIA LANGATON VIERAILIJAVERKKO 2(7) VERKKOYHTEYDEN MÄÄRITTELY WINDOWS XP:LLE (WINDOWS XP SP3)

KEMI-TORNIONLAAKSON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ LAPPIA LANGATON VIERAILIJAVERKKO 2(7) VERKKOYHTEYDEN MÄÄRITTELY WINDOWS XP:LLE (WINDOWS XP SP3) LANGATON VIERAILIJAVERKKO 1(7) LANGATTOMAN VIERAILIJAVERKON KÄYTTÖ Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia tarjoaa vierailijoiden, opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön suojatun langattoman verkon

Lisätiedot

Huawei E5186s-22a LTE. Pika-aloitus

Huawei E5186s-22a LTE. Pika-aloitus Huawei E5186s-22a LTE Pika-aloitus Tässä oppaassa olevat CPE:n toimintojen kuvaukset ja kuvat ovat vain viitteeksi. Ostamasi tuote voi poiketa dokumentin tuotteesta. Saat lisätietoja CPE:n toiminnoista

Lisätiedot

Eye Pal Solo. Käyttöohje

Eye Pal Solo. Käyttöohje Eye Pal Solo Käyttöohje 1 Eye Pal Solon käyttöönotto Eye Pal Solon pakkauksessa tulee kolme osaa: 1. Peruslaite, joka toimii varsinaisena lukijana ja jonka etureunassa on laitteen ohjainpainikkeet. 2.

Lisätiedot

QUICK INSTALLATION GUIDE

QUICK INSTALLATION GUIDE Wireless AC1200 Dual Band ACCess Point QUICK INSTALLATION GUIDE ASENNUSOPAS PAKKAUKSEN SISÄLTÖ Wireless AC1200 Dual Band Access Point Huomaa: Kaksi irrotettavaa antennia. 12 V, 1A ULKOINEN VIRTALÄHDE (SISÄLTÄÄ

Lisätiedot

Sähköpostilaatikoiden perustaminen

Sähköpostilaatikoiden perustaminen Sähköpostilaatikoiden perustaminen Sähköpostilaatikoiden perustaminen ja hallinnointi tapahtuu oma.kaisanet.fi-sivuston kautta. Palveluun kirjautuminen tapahtuu menemällä osoitteeseen https://oma.kaisanet.fi.

Lisätiedot

Sisällysluettelo. s.1(14) CRA Computer & Robot applications Oy. v.1.2 ESITTELY TOIMINNALLISUUS... CRA-TV HALLINTA-OHJELMA...

Sisällysluettelo. s.1(14) CRA Computer & Robot applications Oy. v.1.2 ESITTELY TOIMINNALLISUUS... CRA-TV HALLINTA-OHJELMA... s.1(14) CRA Computer & Robot applications Oy v.1.2 Sisällysluettelo ESITTELY......2 TOIMINNALLISUUS......2 CRA-TV HALLINTA-OHJELMA......3 Ohjelman pääikkuna:...3 Kirjautuminen:...3 Rekisteröityminen:...4

Lisätiedot

Koneen käyttöön tarvitaan erillinen kortti, jonka voi lunastaa joko aikuisten infotiskiltä tai palvelupisteestä.

Koneen käyttöön tarvitaan erillinen kortti, jonka voi lunastaa joko aikuisten infotiskiltä tai palvelupisteestä. Kopiointi Koneen käyttöön tarvitaan erillinen kortti, jonka voi lunastaa joko aikuisten infotiskiltä tai palvelupisteestä. Hinnat Kortin panttimaksu on 2. Pantin saa takaisin jos kortin palauttaa. Kortille

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

1. Itse IP-kamera Ulkoiset kytkennät. IP kameran asennus v0.1. www.foscam.fi

1. Itse IP-kamera Ulkoiset kytkennät. IP kameran asennus v0.1. www.foscam.fi Tämä on yleis asennusopas Foscam ip-kameroille. Asennustapoja on useita, tämä lienee perinteisin. Toimii niin tavallisilla kuin P2P (Plug and Play) kameroilla. Pakkauksen sisältö: IP kamera Virtalähde

Lisätiedot

Java Runtime -ohjelmiston asentaminen

Java Runtime -ohjelmiston asentaminen Java Runtime -ohjelmiston asentaminen Windows Vista, Internet Explorer 7 - Suomenkielinen Huomaa! Asennuksen vaiheet voivat poiketa tästä ohjeistuksesta, johtuen esim. käyttämässäsi tietokoneessa olevasta

Lisätiedot

Asennus. Langaton NETGEAR 802.11ac -tukiasema WAC120. Pakkauksen sisältö. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA.

Asennus. Langaton NETGEAR 802.11ac -tukiasema WAC120. Pakkauksen sisältö. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA. Tavaramerkit NETGEAR, NETGEAR-logo ja Connect with Innovation ovat NETGEAR Inc:n ja/tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä ja/tai rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. Tietoja

Lisätiedot

Tutustu REMUC:illa ohjattavan laitteen käyttö-, huolto- ja turvaohjeisiin

Tutustu REMUC:illa ohjattavan laitteen käyttö-, huolto- ja turvaohjeisiin PIKAOPAS ESIVAATIMUKSET Tutustu REMUC:illa ohjattavan laitteen käyttö-, huolto- ja turvaohjeisiin Varmista, että REMUC-ohjaimeen on asennettu toimiva SIM-kortti, jossa on datapaketti SIM-kortin PIN-koodin

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Webinaariin liittyminen Skype for

Webinaariin liittyminen Skype for Webinaariin liittyminen Skype for Business Web Appin kautta Ohjeet Sähköpostin Liity webinaariin tästä -linkki Kun klikkaat Osallistumisohjeet webinaariin -sähköpostiviestissä olevaa Liity webinaariin

Lisätiedot

Nettikalenterin tilausohjeet

Nettikalenterin tilausohjeet Nettikalenterin tilausohjeet Tässä dokumentissa kuvataan Nettikalenterin tilausohjeet erilaisille laitteille ja kalenteriohjelmille. Nettikalenterin tilaus toimii eri tavalla riippuen käytettävästä laitteesta,

Lisätiedot

KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA

KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA Asennusohjeiden sisältö 1. RICA optimointiohjelmoinnin periaate isoftloaderilla... 2 2. RICA isoftloader toimituspaketin sisältö... 3 3. isoftloader Sync-ohjelmiston

Lisätiedot

Kiitos, kun valitsit Huawein E5220 -mobiilireitittimen. Huawei E5220 tarjoaa nopean langattoman verkkoyhteyden.

Kiitos, kun valitsit Huawein E5220 -mobiilireitittimen. Huawei E5220 tarjoaa nopean langattoman verkkoyhteyden. Kiitos, kun valitsit Huawein E5220 -mobiilireitittimen. Huawei E5220 tarjoaa nopean langattoman verkkoyhteyden. Tämä opas auttaa sinua ymmärtämään E5220-mobiilireititintä, jotta voit alkaa käyttää sitä

Lisätiedot

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje 1 Yleistä... 2 2 Kameran kytkeminen verkkoon... 2 2.1 Tietokoneella... 2 2.2 Älypuhelimella / tabletilla... 5 3 Salasanan vaihtaminen... 8 3.1 Salasanan vaihtaminen Windows

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps Johdanto Älä altista Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitinta 200 Mbps äärilämpötiloille. Älä aseta tuotetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä.

Lisätiedot

Langaton Tampere kotikäyttäjän liittyminen

Langaton Tampere kotikäyttäjän liittyminen Sivu 1/12 Langaton Tampere kotikäyttäjän liittyminen Tässä ohjeessa kerrotaan, miten saat itsellesi Langattoman Tampereen tunnuksen ja liitettyä tukiasemasi siihen sekä miten teet kannettavan tietokoneesi

Lisätiedot

Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een

Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een Liite 4 1(19) KEMIN ENERGIA Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een Janne Pirttimaa 12.2.2013 Liite 4 2(19) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yhdistäminen bluetoothilla... 3 2. Ongelmatilanteet ja ratkaisut...

Lisätiedot

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE 2 S i v u SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen 3 2. Etusivunäkymä 4 3. Tapahtumat 5 3.1. Tapahtumaan ilmoittautuneet 6 3.2.

Lisätiedot

Käyttöopas. Confienta Piccolo

Käyttöopas. Confienta Piccolo Käyttöopas Confienta Piccolo Sisällysluettelo 1. Confienta Piccolo... 3 1.1. Piccolon painikkeet... 4 1.2. Piccolon käyttöönotto... 6 2. Karttasovellus... 7 2.1. Sovellukseen kirjautuminen... 7 2.2. Karttanäkymä...

Lisätiedot

TeleWell TW-EA510v3(c) & 3G/4G

TeleWell TW-EA510v3(c) & 3G/4G TeleWell TW-EA510v3(c) & 3G/4G ADSL 2+ 3G/4G modeemi reititin palomuuri ja WLAN- tukiasema ( 802.11b/g/n ) Pikaohje TeleWell TW-EA510v3 (c) ADSL 3G/4G Tutustu ohjeeseen huolella ja ota laite käyttöön pikaohjetta

Lisätiedot

ONE 118 OHJELMOITAVA PÄÄVAHVISTIN

ONE 118 OHJELMOITAVA PÄÄVAHVISTIN 10 ohjelmoitavaa UHF- kanavanippua 3 erillistä UHF tuloa; UHF1 UHF2 UHF3 Laajakaistatulo VHF I +ULA Laajakaistatulo VHF III + DAB UHF filtteri 1 5 kanavan levyinen; 8-40 MHz Automaattinen skannaus UHF-

Lisätiedot

DNA Mokkula 4G LTE WLAN S

DNA Mokkula 4G LTE WLAN S PIKAOPAS DNA Mokkula 4G LTE WLAN S Virtapainike Navigaatiopainike WPS-painike LCD-näyttö Ulkoisen antennin liitin Micro USB-portti Paketin sisältö Mokkulan lisäksi: Litium-ioniakku Seinälatausadapteri

Lisätiedot

Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä

Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä Tunnuksen aktivointi ensimmäinen sisäänkirjautuminen Päikkyyn Huoltajana sinulle on luotu tunnus varhaiskasvatusyksikön toimesta matkapuhelinnumerosi perusteella.

Lisätiedot

ALOITA TÄSTÄ. Langaton USB Langallinen. Haluatko liittää tulostimen langattomaan verkkoon? Käytä Langaton verkkoasennus ja liitännät -ohjetta.

ALOITA TÄSTÄ. Langaton USB Langallinen. Haluatko liittää tulostimen langattomaan verkkoon? Käytä Langaton verkkoasennus ja liitännät -ohjetta. ALOITA TÄSTÄ Jos vastaus johonkin näistä kysymyksistä on kyllä, siirry vastaavaan kohtaan lukemaan asennus- ja liitäntäohjeet. Haluatko liittää tulostimen langattomaan verkkoon? Käytä Langaton verkkoasennus

Lisätiedot

Uusi Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet

Uusi Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Uusi Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Uusi Yritysten OmaElisa -palvelu Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin. Sovelluksessa saattaa olla toiminteita

Lisätiedot

Elisa Toimisto 365. Pääkäyttäjän pikaopas

Elisa Toimisto 365. Pääkäyttäjän pikaopas Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas Päivitetty 10/2016 Tämän pikaoppaan avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 -palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita löydät osoitteesta http://www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet/

Lisätiedot

DNA MATKAMOKKULA 4G WLAN E5377

DNA MATKAMOKKULA 4G WLAN E5377 DNA MATKAMOKKULA 4G WLAN E5377 Sisällysluettelo Pikaopas... 3 Matkamokkula tutuksi... 6 Ensimmäinen käyttöönotto... 7 Windows 7 ja Windows Vista... 9 Windows 8... 11 MAC OS X... 13 Apple ipad... 14 Android

Lisätiedot

CybernCam CCT-1500L käyttöönotto

CybernCam CCT-1500L käyttöönotto CybernCam CCT-1500L käyttöönotto Kameran asetukset - Valmistele kamera ennen Riistapalikan käyttöönottoa - Kytke riista/valvontakameraan virta ja laita kameran asetukset paikoilleen päivämäärä kuva-asetukset

Lisätiedot

IPC3 1.3 Mega-Pixel / Moniprofiili IP -kamera

IPC3 1.3 Mega-Pixel / Moniprofiili IP -kamera IPC3 1.3 Mega-Pixel / Moniprofiili IP -kamera Ver. 1.0 Pika-asennusohje Sisältö 1. Laitevaatimukset...3 2. Laitteen Asennus...4 2.1 IP kameran Liitännät...4 2.2 IP kameran asennus...4 3. IP -Kameran hallinta...6

Lisätiedot

Käyttöohje Kopiointioikeus: Delivet Oy/Jammaa.com Kypäräkamera DV20. Sisällysluettelo

Käyttöohje Kopiointioikeus: Delivet Oy/Jammaa.com Kypäräkamera DV20. Sisällysluettelo Käyttöohje Kopiointioikeus: Delivet Oy/Jammaa.com Kypäräkamera DV20 Sisällysluettelo Huomautuksia 1 Rakenne. 2 Ominaisuudet. 3 Tekniset tiedot... 4 Pikaopas. 5 Ongelmanratkaisu.. 6 Huomautuksia: 1. Älä

Lisätiedot

Etävastaanottotapahtuman luominen ja siihen liittyminen Terveyskylän Omapolulta

Etävastaanottotapahtuman luominen ja siihen liittyminen Terveyskylän Omapolulta tapahtuman luominen ja siihen liittyminen Terveyskylän Omapolulta 1. Kirjautuminen Terveyskylän Omapolulle Kirjautuaksesi palveluun: Mene osoitteeseen https://omapolku.terveyskyla.fi/ Valitse Helsingin

Lisätiedot

Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas

Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas Laitteen ensimmäinen käyttöönotto 1. Aseta SIM-kortti laitteen pohjaan pyötätuen takana olevaan SIM-korttipaikkaan 2. Aseta mukana tullut ethernetkaapeli tietokoneen

Lisätiedot

Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä

Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä Tunnuksen aktivointi ensimmäinen sisäänkirjautuminen Päikkyyn Huoltajana sinulle on luotu tunnus varhaiskasvatusyksikön toimesta matkapuhelinnumerosi perusteella.

Lisätiedot

TW- EAV510 JA TW- LTE REITITIN: WDS- VERKKO

TW- EAV510 JA TW- LTE REITITIN: WDS- VERKKO TW- EAV510 JA TW- LTE REITITIN: WDS- VERKKO Oletus konfiguroinnissa on, että laitteet ovat tehdasasetuksilla WDS- verkko luodaan 2.4G tukiasemien välillä Laite 1 (TW- EAV510 tai TW- EAV510 AC): - Tähän

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

OPAS IOT OFFICE - PALVELUSI KÄYTTÄMISEEN

OPAS IOT OFFICE - PALVELUSI KÄYTTÄMISEEN OPAS IOT OFFICE - PALVELUSI KÄYTTÄMISEEN PÄHKINÄNKUORESSA NÄIN PALVELU TOIMII Telia Cloud Laitteet IoT Office Pilvipalvelu IoT Office Käyttöliittymä Laajenna Käynnistä laitteet Ota pilvipalvelu käyttöön

Lisätiedot

Ohje: Adobe Connect kokoukseen tai -opetukseen osallistuvalle

Ohje: Adobe Connect kokoukseen tai -opetukseen osallistuvalle Video aiheesta: http://connect.metropolia.fi/p38171838/ Ohje: Adobe Connect kokoukseen tai -opetukseen osallistuvalle Tarvitaan vain -Tietokone nettiyhteydellä - mieluiten johdolla nettiin; Wlan ja etenkin

Lisätiedot

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 käyttöohjeet JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 1. Esittely JakeluPiste on helppo ja yksinkertainen ratkaisu tiedostojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Olipa kyseessä tärkeä word dokumentti tai kokonainen

Lisätiedot